Jump to content

cristianco

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About cristianco

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Bucuresti/UE
  • Auto
    Renault
  • Model
    Symbol dci 80 cp
  • An
    2006
  1. Probabil e un flash de tipul slave, si care nu conteaza ce marca e. Slave inseamna ca se declanseaza odata cu blitzul incorporat, si nu poate comunica cu aparatul, rezultand implicit o flexibilitate mai mica (timp de sincronizare mai mare, ce nu permite anumite expuneri si diafragme).
  2. tot off-topic, nu e anormal ca ti s-a cerut garantie, e un lucru care se practica prin mai multe parti. Anormal e faptul ca ti s-a rapsuns obraznic, si ca ti s-a sugerat sa pleci. In lumea civilizata, daca le ceream sa goleasca minibarul il goleau sau imi propuneau alta solutie, fara garantie daca tineam mortis sa nu o platesc. De cele mai multe ori insa, minibarul e incuiat si poti cere cheia de la receptie, iar daca ai platit sau vei plati cu cash, ti se cere garantie. Daca platesti cu card, uneori ti se "rezerva"* aceasta garantie de pe card, deci atentie! Later: *rezerva= ti se blocheaza suma respectiva, de obicei pe o perioada de 30 zile. La solicitarea detinatorului de card catre receptioner, acesta poate suna si debloca suma respectiva (puteti face acest lucru la plecarea din hotel, dupa ce ati achitat nota).
  3. Salutare, de preferat ar fi sa mergi pe drumul forestier din Valea Rea, care pleaca din Slatina. Sunt in jur de 40 km din Slatina, din cate am inteles, si sunt practicabili in mare parte (ultimii 2 km inainte de stana s-ar putea sa nu poata fi urcati, totusi). In principiu e rezervatie naturala si nu prea ai voie cu masina, dar in practica se pare ca se poate merge. Nu am prea multe informatii, de unde lasi masina pana in varf sunt vreo 3-4 ore, din cate am inteles, deci se poate face circuit de o zi. Despre drumul forestier care iese din Transfagarasan nu stiu nimic. Pe partea nordica stiu traseele, dar nu le poti face intr-o zi. Cel mai usor e Balea-Podragu, a 2-a zi Podragu-Vf Moldoveanu-retur, a 3-a zi Podragu-Balea.
  4. Dupa cum scrie klaus pe topicul paralel pe care l-am citat mai sus, acele articole de lege in baza carora "doamna" "procuror" (pun ghilimele, ca pentru mine nu e nici doamna si nici procuror) a forumulat plangerea penala s-au abrogat (sau se vor abroga in viitorul foarte apropiat) . Sper ca personajul implicat sa fi platit deja taxa de timbru pentru cele 50 milioane. Feriti-va de femeile la volan, care nu stiu sa conduca si care au impresia ca pe sosea sunt mai presus decat ceilalti si de lege prin meseria pe care o exercita, cand de fapt incalca tocmai deontologia profesionala a meseriei respective (cu alte cuvinte, popular spus, isi bat joc de meseria lor). Nu ca ar fi cazul aici, e doar o remarca generala care nu face referire la nici o persoana anume, si ma refer, bine-nteles, la meseria de sofer si nu la alte meserii, cum ar fi cea de procuror
  5. Pai in primul rand, persoana implicata e procuror, nu avocat. Ceea ce, dupa parerea mea, e o mare diferenta. Ca avocat aperi... pe oricine. Ca procuror trebuie sa fii un model in respectarea legii, si sustii doar cauze juste, pozitive. Daca ar fi sa credem toata intamplarea, atunci tocmai doamna procuror poate fi suspectata de declaratii false in fata politistului. Dar cine poate stii cum s-a intamplat? Totusi, e foarte interesant cum "doamna" a gasit o banda libera pe care s-a bagat fara sa incomodeze pe nimeni, la o ora de varf in Bucuresti, si cum imediat dupa acea manevra a avut o coliziune usoara. Cum te-ai simti daca mecanicul auto uita sa-ti puna siguranta la placutele de frana, sau o face cu buna stiinta?
  6. Nu cred. De ce? Pentru ca la romani nu exista solidaritate si atitudine in fata agresorului. De exemplu, cum reactioneaza un roman cand vede ca cineva ca fura un portofel in tramvai? In loc sa faca scandal, incearca sa atentioneze foarte discret victima, prin semne pe care aceasta le intelege prea tarziu de obicei, sau deloc. Asta e o mare problema a societatii romanesti, lipsa unei "constiinte comune". Asta e confundata cu comunismul si batjocorita in general de toti care au un interes sa fie mai presus decat lege. Paradoxal, una din nationalitatile conlocuitoare ("rr") solidarizeaza mult mai usor in agresiune, chiar daca nu isi cunoaste "colegii" implicati. Cine crezi ca s-ar fi repezit la ala cu arma? Iar din punctul de vedere al "suspectului" de omor calificat, avea suficienta siguranta personala data de arma letala pe care o tinea in mana.
  7. Meritul nu e al lui Alinake... E al copacilor care l-au lasat sa-i pozeze intr-o postura atat de dinamica... Si uite asa avem dovada ca iarna, la munte pana si copacii schiaza. Spune drept, cat la suta din premiu le revine lor pentru chestia asta? Ce fel de pact ai facut cu ei? Pun pariu ca acum le e rusine de atata popularitate si s-au acoperit cu mii de frunze astfel incat sa nu-i mai recunosti. Felcitari!
  8. Bagati un ochi aici, cred ca despre asta se vorbeste... link
  9. cristianco

    Fara Titlu

    Ahhhh, da, am aflat ca e canicula pe-acolo, la cate tampenii se intampla. Aici sunt 16 grade. Insa imi place ideea cu topicul asta. Radem, glumim, da nu parasim incinta PS: Espoo,Finland L/FOG 17°C Brasov,Romania M/SUNNY 25°C Bucharest,Romania SUNNY 30°C Bucuresti,Romania SUNNY 30°C Helsinki,Finland L/FOG 17°C Weather service is provided by Accuweather
  10. @nrares, ticodriver A fost o exprimare intr-adevar cam dura la adresa lui nrares, dar pur si simplu sunt extrem de indignat de ce s-a intamplat iar discutia deviase in diverse cu drepturi de proprietate si alte alea, gasindu-se, pe undeva, scuze acelei (...) care aproape a omorat un om. In orice caz, am spus "cred", deci mi-am exprimat doar o parere, ce-i drept trebuia sa ma exprim altfel. Later edit: @dreaq. Scuze, nu am nici o informatie in acest sens. Sper sa nu fie asa.
  11. Acvariu cu pesti-fantoma... Resize si autobalance.
  12. @ticodriver Arata-mi unde anume te-am atacat la persoana. Am spus "sper sa fie acuzat de omor cu premeditare". Sper ca maine sa ploua. De unde ai dedus tu ca maine o sa ploua? Tu de unde ai dedus ca e omor calificat? Poate e necalificat... poate nici nu e omor, cum a mai spus cineva, trecea o musca pe deasupra tragaciului.
  13. 1. Fals. Unde zice codul penal asta? Poti sa tragi doar in legitima aparare, in anumite conditii. Nu poti sa tragi doar ca ai vazut pe unu ca sarea gardu' la tine in curte. 2. (...) cu premeditare.
  14. Cutitul de taiat carne nu necesita permis de port arma, tocmai pentru ca ofera si "victimei" suficiente sanse, cu alte cuvinte nu necesita, de exemplu, CONTROL PSIHOLOGIC pentru a avea dreptul legal sa-l folosesti. Cine e medicul care a facut acel consult psihologic cand respectivul a primit dreptul de a purta arma? Una e sa intre peste mine in casa, alta e sa intre pe un fost domeniu public concesionat unei persoane fizice si care nu a fost semnalizat corespunzator.
  15. nrares, esti pe dinafara complet, incep si eu sa cred ca ai nevoie de un control psihologic. Ce legatura are proprietatea aici? Ala cu ce a tras? Cu arma de vanatoare? Are permis? Pai daca are, atunci trebuie sa stie, si scrie clar in lege, ca acea arma nu se poate folosi decat in scopul vanatorii! Nu ai voie sa o folosesti pentru autoaparare. Deci a incalcat regimul armelor si munitiilor. De ce a luat pusca cu el? Isi planuise vreo vanatoare in ziua aia? Daca nu, sper sa fie acuzat de crima cu premeditare. Iar discernamant se pare ca avea, daca a putut sa se duca sa-si ia pusca si sa se intoarca inapoi in acelasi loc.
 

×
×
  • Create New...