Jump to content
Sign in to follow this  
maxone2008

Noul Casco De La Allianz

Recommended Posts

Noul CASCO de la ALLIANZ

(pentru persoane fizice si pentru autoturisme ,inclusiv Dacia, autoturisme de teren, microbuze pana la 9 locuri, autoutilitare pana in 3,5 tone)

 

 

Incepand cu data de 01.07.2006, adica peste cateva ore, se schimba conditiile pentru incheierea unei polite CASCO la ALLIANZ pentru persoanele fizice si pentru vehiculele de mai sus, restul ramanand ca si pana acum.

Ce a determinat aceasta schimbare, care mai devreme sau mai tarziu o vor face toate societatile de asigurari, fie ca vor sau nu acest lucru ?

Dupa cum se stie ALLIANZ are peste 50% din politele CASCO incheiate in Romania, asa ca era normal sa acorde o atentie sporita acestui tip de polita. Deci din date statistice, in fiecare an rata daunei a crescut astfel ca daca acum cativa ani era 70%, 80% ……. anul acesta in unele perioade si pentru anumite segmente de tipuri de masini, de varsta a asiguratilor, si altele, rata daunei a depasit 100% (nu stiu cu cat, putin sau mult), asta in timp ce in Occident o rata normala a daunalitatii este de 75-80%. Asa ca baietii sau apucat sa studieze fenomenul si au zis ca e timpul sa schimbe ceva (Din surse sigure stiu ca si alte societati de asigurare au de gand sa schimbe cate ceva, dar asteptau un semn din partea lui Big Brother ca sa poate trece si ele la actiune, daca nu ma insel BT Asigurari deja a facut unele modificari la tarife).

Ideea de la care s-a pornit a fost aceea sa nu se majoreze pur si simplu tarifele, pentru ca nu stiu daca asta ar fi rezolvat problema, ci sa se faca o diferentiere intre diferitele tipuri de asigurati, de masini, de stil de condus, de istoric al evenimentelor, etc.

Foarte, foarte multe variabile. Din cauza aceasta acum calculul nu se va mai face ca pana acum, te uitai din ce an era masina, aveai o cota, mai bagai o majorare daca vroia sa scoata fransizele, mai dateai o reducere ca era persoana fizica, alta reducere ca platea integrala, si gata calculul. Acum tot calculul se face accesand www.allianztiriac.ro acolo te intreaba cate in luna si stele si la final iti spune cat ai de platit, fara sa stii ce majorari sau ce reduceri ai avut. Nici angajatii Allianz nu stiu, singurii care stiu care sunt calculele din spatele programului sunt cei de la departamentul Auto, dar care tin cu strasnicie de acest secret.

Insa se stiu totusi urmatoarele :

- marcile de masini s-au impartit in trei categorii :

marci cu probleme mici : Dacia, Daewoo, Toyota, Nissan, Renault, Skoda ;

marci cu probleme normale : Hyundai, VW, Citroen, Seat, Peugeot ;

marci cu probleme mari : Mercedes, Audi, Bmw, Opel, Ford.

Deci reducere la cei fara probleme, majorari la cei cu probleme.

- varsta asiguratului :

peste 40 de ani rata daunei mica deci reducere

sub 30 de ani rata daunei mare deci majorare

30-40 normal

- numai exista fransize la furt si avarie, partiale si totale ci numai daune partiale sau totale, deci furtul a fost comasat cu avaria, omul isi alege ce fransize vrea sa aiba, partiala sau/si totala, sau deloc.

- fransizele numai sunt procentuale, pana acum era 2% la furt partial, 20% la furt total, ci sunt valorice, adica programul iti propune mai multe valori pentru cele partiale 100Euro, 200Euro, 300 Euro, etc si la fel si pentru cele totale 1000, 1500, 2000 etc din care omul isi alege. Valorile acestea sunt calculate in functie de valoarea masinii adica nu sunt la fel la toti.

- conteaza din ce an ai carnetul ;

- conteaza daca mai circula si altcineva cu masina ta;

- pentru cei care au avut si inainte CASCO la Allianz pe baza CNP-ului se tine seama de tot istoricul la acordarea reducerilor sau majorarilor pentru an cu dauna sau fara. Pana acum putea exista urmatoarea situatie, cineva avea Casco de 5 ani fara daune, ajungea deja la o reducere de 40% pentru ani fara daune insa in ultimul an, avea o problema mica de 100 Euro si pierdea astfel toata reducerea. Acum aceasta dauna se va repartiza pe toata perioada si daca nivelul daunelor pe toata aceasta perioada nu va depasi o anumita valoare, omul va beneficia in continuare de reducere. Exista si situatia inversa in care cineva avea in primul an de CASCO o dauna si dupa aceea ultimii patru ani sa zicem nu mai avea nici-o dauna. Programul va tine cont si de acea dauna din urma care insa la fel, daca nu a fost o dauna mare va influenta intr-o mai mica masura calculul, dar il va influenta. Am inteles ca programul tine evidenta incepand cu anul 2001, din cauza asta am tot dat exemple cu 5 ani de asigurare.

- conteaza daca masina este noua sau mai veche ;

- conteaza puterea motorului, capacitatea cilindrica, caracteristicile masinii ;

- conteaza profesia asiguratului, cica functionarii ar avea cele mai putine accidente ;

- starea civila ;

- foarte important nu se iau in calcul daunele produse de terte persoane cunoscute, asta pentru ca se considera ca este datoria ALLIANZ-ului sa-si recupereze banii de pe RCA-ul celui vinovat. Chestia asta nu se aplica la binecunoscuta fraza AUTOTURISM AVARIAT IN PARCARE DE AUTOR NECUNOSCUT, la asta va taxeaza.

- actele pe care trebuie sa le prezentati la incheierea politei sunt : BI sau CI, certificatul de inmatriculareal masinii, cartea de identitate a masinii, permisul de conducere al asiguratului.

- programul te intreaba si ce amenzi ai avut in ultimii doi ani pentru depasire viteza, neacordare de prioritate, conducere sub influenta bauturilor alcoolice, asta in ideea ca de la anul se va putea accesa baza de date a politiei si sa se poate afla aceste date si atunci sa vezi ce majorari mai baga programul.

 

Cam astea ar fi in mare noutatile, sper sa nu fi sarit ceva, cel mai bine intrati pe site si faceti simulari ca sa vedeti cum influenteaza calculul diversi factori, si mai ales cei care au deja CASCO la Allianz, sa vada daca la urmatoarea polita vor plati mai mult sau mai putin.

 

PS. Vad ca pe site inca nu a aparut link-ul unde se poate face simularea, dar trebuie sa apara.

 

 

Daca aveti si alte intrebari, incerc sa va raspund.

Share this post


Link to post

Interesant, se cam stia ca se va trece la acest tip de asigurari, dar nu prea era clar cum se va face concret. Merita un loc la stiri.

Share this post


Link to post
- foarte important nu se iau in calcul daunele produse de terte persoane cunoscute, asta pentru ca se considera ca este datoria ALLIANZ-ului sa-si recupereze banii de pe RCA-ul celui vinovat. Chestia asta nu se aplica la binecunoscuta fraza AUTOTURISM AVARIAT IN PARCARE DE AUTOR NECUNOSCUT, la asta va taxeaza.

 

Explica te rog asta.

Share this post


Link to post
Explica te rog asta.

 

 

Adica pana acum daca te lovea unul care avea RCA la o firma mai "neserioasa", multa lume prefera sa-si repare masina pe CASCO, insa chestia asta il afecta anul urmator la calculul primei. Acum iti repari masina pe CASCO, si e treaba ALIANZ-ului sa-si recupereze banii de la vinovat. Sau daca te lovea unul care nu avea RCA ce faceai, te judecai tu cu el? Asta poate dura si un an de zile.

Insa in momentul in care autorul este necunoscut, n-ai ce sa faci, pe cine sa tragi la raspundere? Repari pe CASCO al tau, insa anul urmator sa te astepti la o prima majorata.

Share this post


Link to post

Asta ar fi, scuzati, ca-ca-na-rea-la. Cred si eu ca e foarte interesanta si mai ales secreta metodoligia. Te storc cat se poate de date ca sa-si poata ei pune la punct strategia de business, iar tu ai impresia ca se ocupa de tine la micrometru. Si la sfarsit, vine si spune "ne pare rau, avand in vedere ca ati fost atacat de un autor necunoscut, la anu' sunteti buni de plata". Desigur, au vazut ca multi o dau pe AN si vor sa descurajeze treaba asta. Din pacate masura ii va afecta ca de obicei pe cei cinstiti. Tocmai d-aia spun ca e (banuiesc ca deja am trecut de "ar fi"), scuzati, o ca-ca-na-rea-la.

Era sa uit: evident imbracta in po-le-ia-la (nu ma prea pricep la despartirea in silabe :D )

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Ai comis 2 erori aici:

 

Adica pana acum daca te lovea unul care avea RCA la o firma mai "neserioasa", multa lume prefera sa-si repare masina pe CASCO, insa chestia asta il afecta anul urmator la calculul primei.

 

1. GRESIT! daca Allianz isi recupera banii de la societatea in cauza, tu nu erai penalizat cu absolut nimic (am patit-o si stiu ce spun)

 

Acum iti repari masina pe CASCO, si e treaba ALIANZ-ului sa-si recupereze banii de la vinovat.

 

 

2. Nu "acum" se intampla asta, chestia asta este valabila de cel putin 3 ani. Nu stiu cum o fi fost inainte, dar de 3 ani sigur asa a fost

 

Iar in cazul specificat de tine, cel cu autor necunoscut, in parcare...unde este diferenta? La fel era si pana acum si este normal sa fie asa, din moment ce autorul este necunoscut, iar ei nu au de unde sa-si recupereze banii...

Share this post


Link to post

Crede-ma ca nu era o regula generala asta, ca Allianz-ul sa-si recupereze banii de la cel vinovat.

Share this post


Link to post

Tocmai ce am platit ultima rata la Casco pt Matiz. Pana la anu stau linistit, dar ma arde groaznic alt aspect. Am aflat cu stupoare, scarba, uimire si alte cuvinte urate ce nu pot fi asternute aici ca in cazul in care ai un incident si apelezi la polita ta Allianz - CASCO, CHIAR DACA NU ESTI TU VINOVATUL, chiar daca ei isi recupereaza banii de la RCA celuilalt, intri la malus si la anul polita ti se scumpeste automat cu 66%. Credeti ca e normal si de bun simt asa ceva? Mizeria asta se intampla si la alti asiguratori?

Share this post


Link to post

Matizel, ce naiba, doar am scris mai sus despre chestia asta, daca autorul este cunoscut, si ei isi iau banii, sigur nu o sa ai malus.

Si mai ales 66%, cel mai mare pana acum era 30%

Share this post


Link to post

Astazi mi-a venit factura pt RCA (nu CASCO) pt Modus, 1.08.2006 - 31.07.2007. 4.5 milioane. Sa cad de pe scaun. Cica e inclusa si Cartea Verde, incepand cu 01.01.2007. Ati mai auzit de asa ceva?

Share this post


Link to post

Da,de la 1.01.2007 cartea verde este inclusa in rca si pretul creste pe masura.

Share this post


Link to post

La mine pentru aceeasi perioada a fost 350 RON.

Share this post


Link to post

In calculul politei RCA se iau in considerare lunile ramase din 2006. Numarul acestor luni se inmulteste cu indicele lunar pentru anul 2006, la care se adauga numarul de luni de pe 2007 pentru care se face asigurare, inmultit cu indicele pentru 2007. Din aceasta cauza valoarea unei polite facute in septembrie 2006, sa spunem, va fi mai mare decat una din aprilie 2006, pentru aceeasi masina. Insa din ianuarie 2007 nu vor mai aparea aceste diferente. Vom plati la fel de mult cu totii :drinkers: . Chit ca avem sau nu nevoie de acea carte verde :thumbl:

Edited by Brainiac

Share this post


Link to post

Ce porcarie!Eu nu am nici macar pasaport!

Share this post


Link to post

Pai ce contezi tu? Daca pleaca cineva cu masina ta ce te faci? :D

 

PS: De la 1 ian mai avem nevoie de pasaport? :D

Share this post


Link to post

@brainiac:

Dar atunci de ce la Logan, inmatriculat tot pe firma (ca si in cazul Modusului), am platit cu 14 zile in urma, 2.9 milioane la Asirom?

Share this post


Link to post

:o fftopic: Da avem nevoie de pasaport pana intram in spatiul Schengen adica prin toamna lui 2007 sau primavara lui 2008..Asta daca aderam la 1 ian 2007...

Share this post


Link to post

E o tampenie sa platesc RCA + Carte Verde, in conditiile in care am CASCO cu Cartea Verde inclusa! Practic as plati de doua ori!

Share this post


Link to post

@alx Probabil din cauza diferentei de capacitate cilindrica (mai mare la Modus), din cauza diferentelor de tip al motorului (diesel la Modus, benzina la Logan) si/sau din cauza vreunei reduceri oferite de ARDAF.

 

@Mircea Se pare ca nu va mai exista CASCO cu carte verde inclusa, deoarece aceasta va fi deja inclusa in RCA. Cine are CASCO cu carte verde inclusa care expira dupa expirarea politei RCA poate cere o recalculare a ratei, asta in cazul in care compania la care are CASCO nu se simte si actioneaza ca atare, reducand singuri rata.

Share this post


Link to post

Asirom la Logan, capacitate 1.6l. Allianz la Modus, 1.5l.

Share this post


Link to post
E o tampenie sa platesc RCA + Carte Verde, in conditiile in care am CASCO cu Cartea Verde inclusa! Practic as plati de doua ori!

 

Esti sigur ca nu incurci niste borcane? Deci tu daca vrei sa iesi acum din tara, nu-ti mai faci CV? :shock:

Eu n-am auzit de asa ceva!!!

 

Pe de alta parte, in functie de asigurator, exista posibilitatea ca DACA iti faci Carte Verde, sa ti se extinda GRATUIT si polita casco pt accidente produse "afara"!

Share this post


Link to post
Asirom la Logan, capacitate 1.6l. Allianz la Modus, 1.5l.

 

Nu-s diferite motorina/benzina? :)

Share this post


Link to post

NFS, sunt sigur! Singura obligatie este sa ma duc la ei si-mi elibereaza Cartea Verde gratuit. In plus CASCO meu este valabil si in afara tarii, cu mici exceptii, singura obligatie fiind sa anunti unde pleci. Lucru pe care-l faci cand te duci sa le ceri cartea verde :)

Dar in fond traim in Ro, taxa de drum n-o platim in 7 locuri?

Share this post


Link to post
Nu-s diferite motorina/benzina? :)

 

Nu, conteaza numai capacitatea cilindrica. Stiu ce ai vrea sa spui, daca ai tractoras nu faci mai multe accidente...

Share this post


Link to post

Aveti idee unde gasesc sa inchei un RCA de preferinta la alliantz prin zona iancului - muncii?

 

Edit. Am rezolvat.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...