Jump to content
Sign in to follow this  
PYF

Chip Tuning La Matiz

Recommended Posts

Parerea mea personala este ca merita, oricum de la 51 la 57CP este si nu este mult dar "sesizabil".

Practic vorbind nu o sa ajungi la 200km/h si nu o sa atingi 100 km/h in 5 secunde cu Matizul dar din ceea ce am "simtit" dupa modificare apare un supliment de putere in treptele 2,3 si 4, dar cel mai best se simte la a 3-a, iar despre viteze maxime inca nu m-am dat pe autostrada ca sa am o apreciere.

Detalii: tuningshop.ro...motor ...chip...chiar un ex cu un logan, sorry dar nu e reclama!

Edited by PYF

Share this post


Link to post

Pai da-ne si noua ceva detalii cum ar fi: unde ai facut chip-tuning-ul, cat costa,consumul de dupa, ai facut remapare, sau ai schimbat tot ECU-ul etc?

Share this post


Link to post

Cele mai bune preturi le am gasit la tuningchip.ro ... pentru matiz 180euro cu tva

Share this post


Link to post
Cele mai bune preturi le am gasit la tuningchip.ro ... pentru matiz 180euro cu tva

 

 

OOOOFFF ce-mi place pe acest site,

 

deci ...ti-ai pus si tu cu 150E +TVA si discutam daca merita, facem o analiza SWOT,

 

sau

 

"ai vazut pe net" si discutam ...discutii.

Edited by PYF

Share this post


Link to post

150euro?0_o ptr logan la pitesti e 60 euro,in bucuresti sare si de 200euro si e acelas soft

Share this post


Link to post

De unde sti ca e acelasi soft? Aia la Pitesti umbla pe la niste parametri nu iti schimba tot softul. Intradevar orice faci acolo e sub ce poti face in Bucuresti ca bani. Oricum trebuie sa vina cineva cu niste preturi mici sa faca concurenta ca e monotonie pe piata asta. Unii macar in 200euro iti pun pe Dyno masina inainte/dupa...

Edited by SORAN

Share this post


Link to post

Cum adica sa umble la soft ? Adica aia schimba functiile si algoritmii din ECM ? Nu crezi ca-i o intreprindere prea mare pentru niste amatori care nu dispun nici macar de specificatiile produsului ? Sau crezi ca mai suntem in situatia de acum 16 ani, cand orice programator mai bun putea face revers-ingineering ?

La chip-tuning se umbla doar in zona de parametri, firmele care sustin altceva, ori mint, ori sunt inconstiente. Oricum, din modificarea algoristmilor n-ai ce sa optimizezi, doar datele fac diferenta, iar la motoarele cu aspiratie naturala, o crestere cu 10% a performantelor din setarile din ECM conduce la o dublare a poluarii si o injumatatire a duratei de viata a motorului.

Share this post


Link to post

Eu nu am zis ca umbla la soft! Am zis parametrii pentru ca umbla la niste lucruri nu vin cu altceva sa puna in locul programului initial. Asta fac unii din Pitesti nu neaparat care au legatura in vreun fel cu fabrica(chiar daca ei asa zic). Ulterior am aflat ca mai sunt niste baieti tot pe acolo care au pus mana pe softul de la o firma din Bucuresti care face chip tuning si fac si ei acolo acelasi lucru numai ca la vreo 150-200RON

Share this post


Link to post

Dupa umila mea parere orice "overclocking" scurteaza cu cel putin 25% durata de viata a motorului si din 50 calutzi nu poti scoate un motor de Ferrari...

Share this post


Link to post
Cum adica sa umble la soft ?

Toline nu stiu exact ceea ce "umbla" ei acolo, dar pot sa-ti spun ce au facut la mine:

1. chin de o ora sa scoata cipul...pt ca era acoperit cu o chestie cauciucata gen silicon transparent,

2. citit ce era scris pe el, niste coduri etc, din ce am vazut pe monitor,

3. mail in Austria cu "citirea mea" plus masina ...Maty anul etc...

4. asteptat cam o ora, poate si mai mult...primit mail cu noua configuratie

5. copiat pe cip ce a venit pe mail...cheie si a pornit...

q.e.d.

 

firma respondenta este: upsolute cred...pe o ulita din Austria...

Edited by PYF

Share this post


Link to post

Sunt convins ca a asa a fost. Unele firme de "afara" au pus mana pe niste specificatii de la niste angajati suparati, plecati de la firmele producatoare de ECM-uri, au testat ceva modificari pe un dyno si livreaza niste retete. Din ce ai relatat tu, cei de aici nici nu stiu ce modificari au facut, ei au schimbat o imagine binara cu alta.

Din chip-tuning nu se poate umbla decat la raportul de amestec si la avansul la scanteie. Primul mareste poluarea si consumul, al doilea mareste temperatura (tot poluarea) in cilindru si efortul (presiunea) in piesele in miscare, necesitand o benzina cu CO mai mare. Ambele reduc toleranta motorului la numerosii parametri de lucru ai motorului si scad fiabilitatea. Un motor modificat asa trebuie intretinut mult mai des prin consumabile mult mai scumpe.

Eu te sfatuiesc sa folosesti doar benzina de CO >= 98 si un ulei de calitate superioara, cu un grad de vascozitate marit pe care sa-l schimbi mai des. Aceeasi grija s-o ai si cu lichidul de racire, filtrul de ulei si bujiile.

Share this post


Link to post

Eu pentru 5-7 cai la peste 6 mii de ture n-as risca nici mort, de pret fac abstractie.

Oricum un Petrom 99 sau Rompetrol 99 fac diferenta fata de benzine de 95 la turatii de peste 3000 de unitati.

La turbo diesel e altceva.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Si..cei din pitesti care fac chiptuning pe 1,5-2mil pot fi contactati? Cum?

Share this post


Link to post

Mih21 cei din Pitesti si mai precis Mioveni fac chiptuning , doar ca fac la DSN , SLZ , LGN . La voi se poate face doar la cei care lucreaza pe langa uzina si se pricep cu asa ceva . La 51 CP daca faci doar chiptuning fara alte modificari mai mult de 2-3 caluti nu obtii ! Nu va faceti griji ca-i obtineti DOAR la peste 6000 ture pentru ca nu-i asa . In cele mai multe cazuri dupa chipuire cuplul se obtine la o turatie mai mica , se mentine pe o plaja mai mare de turatie , iar puterea maxima se obtine la fel la o turatie putin mai mica decat in maparile stock .

Deci se va observa la orice viteza , la orice turatie , dar nu va asteptati la minuni daca nu faceti si alte modificari . Sfatul meu este sa incepeti cu o evacuare sport , pentru ca , dupa cum observati si voi evacuarea are diametrul f mic , astfel incat una direct flow din INOX , sport ( adica putin marita , cu max 4 mm ) se va observa imediat . La Euro 2 se paote face f usor , pentru ca dupa catalizator nu mai exista sonda Lambda , dar de la Euro 3 intervin cateva complicatii . Cat timp nu umblati la catalizator noxele vor ramane nemodificate si nu veti avea probleme cu ele . Daca schimbati evacuarea schimbati tot traseul incepand imediar dupa catalizator si sa nu va limitati doar la finala ! Zgomotul se va simti numai la turatii mari ( peste 4000 ture ) .

Filtru de aer sport se paote pune f usor in locul filtrului original , renuntandu-se la cutia de rezonanta . Dupa ce ati facut modificarea la filtrul de aer si la evacuare merita sa faceti si un chiptuning . Cu un simplu reset de ECM si apoi idle-learn procedure se ajusteaza imediat parametrii dupa noua configuratie a motorului . De la 51 CP cu toate aceste modificari sa nu va asteptati ca depasiti 59 CP si asta in conditiile in care sunt facute corect , mai ales la filtrul de aer unde se poate gresi f mult amplasarea . Consumul va scade undeva la 10-15% din cel initial daca se va mentine stilul initial de condus !!! Dar va spun sigur ca dupa toate astea ... cu siguranta vei fi tentati sa va schimbati condusul ! Daca o calci va consuma f putin mai mult , dar efectul va fi simtit instantaneu , iar daca vei fi calm , vei avea un consum mai mic !

Chip-tuning nu reduce viata motorului daca nu se va forta motorul mai mult ca in starea precedenta tuningului ! Cu orice masina daca o vei forta viata se va scadea indiferent daca are sau nu chip-tuning ! Daca un Matiz poate ajunge linistit la 250.000 km , atunci sincer eu personal as renunta la peste 40.000 km ( 20% ) daca as sti ca acei 210.000 va merge mult mai bine masina si daca e sa fim sinceri nu cred ca cineva care vrea sa-si tuneze masina vrea sa o tina peste 200.000 km . Asta este parerea mea !

Share this post


Link to post

Marius, pot sa trag si eu niste concluzii?

Putere marita, cuplu la turatii mai mici si mai liniar, consum mai mic si fara uzura mai mare a motorului.

Deci si cu... puterea marita, si cu sufletu-n rai, nu?

M-ai convins.

Share this post


Link to post

Haideti sa o lasam mai moale cu rezultatele miraculoase ale chip-tuningului. Eu nu as face din urmatoarele motive:

1. Nimeni nu iti va garanta lucrarea iar daca vei avea pb dupa 1000km sau 10kkm nu isi vor recunoaste vina. Riscul ti-l asumi 100% tu ca si proprietar.

2. Rezultatele sunt absolut incerte, o crestere de 2-3 cai a puterii maxime este insensizabila iar o scadere de 10-15% a consmului poate fi usor pusa pe seama altor factori

3. Daca sutele de ingineri care au lucrat la mapele de injectie la o masina le-au facut asa probabil ca nu se pot imbunatati miraculos la o societate obscura din nu stiu ce stat ,,vestic''

4. Va trebui sa folosesti o benzina cu CO mai mare (98 in loc de 95)

 

PS: O modificare de evacuare nu are cum sa dauneze motorului daca este facuta cu cap, acelasi lucru fiind spus si despre un filtru sport (eu as inclina catre unul clasic, cu renuntarea la rezonator).

Share this post


Link to post

imi permiti sa iti raspund acum in ordinea in care ai scris tu "plangerile"?

1) ORICE modificare la electronica masinii ar trebui efectuata de niste specialisti pe un stand dinamometric (pana un-alta singurii care fa asta= MASTER TUNER)

 

2)Caii putere se obtin din benzina, mai multa putere= mai multa benzina, foarte putine sunt cazurile in care din cauza admisisei de fabrica priectate defectous , cu ajutorul unui filtru se creste 10 cai, dar exista exemple bine documentate, a se vedea motorul 1.2 12v de VAG)

 

3) Sutele alea de ingineri nu au facut o harta de injectie si amestec care sa dea puterea maxima ci una care sa poata fi street legal.

 

4)CO mai mare doar daca comprimi motorul, in nici un caz CO mai mare dupa chiptuning, decat daca harta e facuta de cineva care habar nu are ce face (si sunt destui doamne ajuta)

 

Ceva care mereu nu se ia in considerare: Putere mare fara consum mare nu se poate. Cine vrea putere nu vrea consum ASTA E CLAR!

Edited by pesteimputit

Share this post


Link to post

Putere mai mare doar din benzina, cum spui tu, se poate (discutam cazul Matiz aici !) prin eliminarea buclei, adica amestec mai bogat, deci, nu treci testele de poluare sau din modificarea momentului scanteii, presiune mai mare in piston, temperatura mai mare, deci, noxe mai mari si iar nu treci probele de poluare. Ambele metode duc si la uzura prematura a componentelor (durata de functionare se injumatateste) !

 

Daca vrei sa cresti puterea la un motor euro aspirat natural trebuie sa menti raportul de amestec, adica sa maresti atat cantitatea de aer cat si cantitatea de benzina. Asta implica, in primul rand, modificari mecanice si abia apoi modificari in chip. Doar cineva care nu stie cum functioneaza un astfel de sistem de injectie controlata de ECM poate fi pacalit prin chip-tuning. Altfel, marja de corectie este doar de +/- 5% (calculati ce insemna asta la 51 CP). Dar aceasta reducere a marjei de eroare la stabilirea amestecului este valabila doar in cazul functionarii perfecte a tuturor componentelor electrice si mecanice, plus a omogenitatii benzinei folosite. Deci, in primul rand e nevoie de benzina aditivata, caz in care ECM-ul, care are si o functie de autoreglare a avansului, se va regla singur, fara ajutorul unui chip-tuning.

 

Deci, putere mai mare la un motor de Matiz insemna in primul rand combustibil mai scump, consum mai mare, admisie de aer cu debit mai mare (eliminarea componentelor actuale: priza de aer, rezonator, filtru, restrictor), filtru performant, bujii mai reci, fise mai bune, tensiune mai mare pe ele. Iar motorul acela se va simti si mai rau la ralanti precum cel standard.

 

In general, pentru orice motor cu ardere interna, mai multa putere inseamna mai mult AER, ca benzina isi trage singur, motiv pentru care chip-tuning-ul se aplica cu succes la motoarele turbo-aspirate.

Share this post


Link to post

desi cu alte ocazii tolin mi s-a parut cam batos explicatia lui actuala este cea corecta.

Jos palaria domnu' ! :D

Share this post


Link to post

Marius are dreptate,e singura metoda de a creste performantele fara sa afectezi durata de viata a motorului.O admisie si o evacuare mai rapida duc la scaderea consumului de combustibil si la cistigarea citorva cai in plus. In rest,eu personal nu as umbla la ECM,consider ca riscul este prea mare.

Share this post


Link to post

Deja extrem de cunoscuta treaba asta, practicandu-se mai mult si mai cu spor la modelele supraalimentate am cautat sa vad ce oferte sunt pt un micut Mazil si iata ce am gasit in tot Bucurestiul, sau poate n-am cautat bine...

 

Multi se feresc sa resofteze Matiz-ul poate pt ca 5 cai sunt putini dupa parerea lor si e mult de munca, ideea este ca pt calutii astia trebuie sa scot cam 200 de iepuroi din portofel.

 

Daca mai sunt doritori fac public numarul de telefon al tipului care realizeaza acest lucru, daca mai aveti idee si de alte oferte v-as ramane profund indatorat!

 

Cine si-a mai facut sa ne impartaseasca si noua din trairile lor alaturi de bestia ce a devenit Matizul dupa aceea.

 

Ar mai fi o varianta cu un piggy-back care se pune inaintea calc si se regleaza pe dyno dar pretul e prohibitiv de mare, sare bine de 300E si tot cam pe acolo castigi la performante.

Share this post


Link to post
Cine si-a mai facut sa ne impartaseasca si noua din trairile lor alaturi de bestia ce a devenit Matizul dupa aceea.

 

:lavolan:

eu am trecut prin asta ... vezi topicul ...."Chip Tuning La Matiz, merita investitia?"

am avut modificarea timp de 1,5 ani (din pacate sept 2007... l-am vandut pe Bubu) si ... merita toti cei 200E - firma ASPAD priceputi baietii...

bine .. bine ... dar si anvelope mai late, un filtru sport K&N, bujii bosh super 4 WR78X, fise tesla, turometru, ulei 5W30,.... si evident ...daewooclub.ro sa taie vantul samd ...

 <img src= "> acum kia ceed 1396 cc si numai 109 CP ... suficienti

 

poza 2 - diferenta intre 195/55/13 si ... 155/65/13

post-1615-1192515613_thumb.jpg

post-1615-1192515727_thumb.jpg

Edited by PYF

Share this post


Link to post

Cati CP ai castigat la modul real?? Adica.. sper ca ai facut dyno inainte si dupa, nu??

Share this post


Link to post
Cati CP ai castigat la modul real?? Adica.. sper ca ai facut dyno inainte si dupa, nu??

 

 

dyno nu am facut ... ca dublam valoarea la matiz si cu cheltuiala asta ( numai eu stiu cate am tras la vanzare ... toti ce au vrut matizul nici nu erau interesati de "modificarile" aduse ... parca nici nu erau pe masina... unul o vroia fara jante si anvelope, altul ... i-am propus eu ... sa o ia fara motor :mrgreen: )

 

dar pot sa-ti spun ca masina la 4 ani si 75.000 Km mergea impecabil si intrucat am sofat-o de la nastere ... se simtea diferenta

 

nu contest ca poate mi se parea mie ... dar si cel ce a cumparat-o a spus ca e ... super fasneata ... poate i se pare si lui ...nu?

 

cei de la aspad unde am prelucrat-o eu au spus ceva de 4-5 CP maxim la motorasul de "ascutitoare" al matizului ...

oricum am fost primul de la ei cu ... matiz ... :spumelagura: iunie 2006

 

ceea ce vreau sa precizez insa este ca am fost extrem de multumit de acest tip de masina ... Matiz asa cum a fost el Matiz E si poate de aceea l-am "utilat" cam cu ce-i trebuia sa "mearga ... bine" ... fara coada de rechin, plastice si alte prostii fara sens ...

 

 <img src= "> sunt mandru ca am avut un maty ... mic si rau ...

Edited by PYF

Share this post


Link to post

sunt posesor de matiz e classe cu gpl din fabrica, nu am probleme cu el sau cu instalatia, ba chiar sunt multumit de el, dar am si io o intrebare pt cunoscatori...

 

Daca ii fac chip tuning, modificarile se fac si pe benzina si pe gaz, instalatia fiind secventiala?

 

Sau...poate fi setata instalatia de gaz astfel incat sa fie echivalenta cu un chip tuning?

 

> :) nu strica niciodata un cuplu mai mare si vreo catva caluti in plus, mai ales cand ai a/c-ul pornit :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...