Jump to content
Sign in to follow this  
JAN_1980

Vreau Sa Devin Proprietar De Woo

Recommended Posts

Salut!

Dupa luni intregi de cautari m-am hotarat sa devin proprietar de Woo.

Acum vreau sa va cer sfatul vostru. Ce sa aleg dintre un Espero si o Leganza ??

Suma va fii max 6000euro. Nu vreau sa surubaresc la ea in fiecare zi (sunt un anti-talent la surubareala)

Daca ati putea sa ma ajutati ... (dar , va rog, cu argumente pro si contra).

Costul de intretinere are un cuvant greu de spus ...

Va multumesc mult !!!!!

Share this post


Link to post

Salut!

 

După ce citeşti mult şi cu atenţie prin tot forumul vei ajunge probabil la o concluzie...

 

Problema:

Între Espero şi Leganza, maxim 6000 euro, să nu şurubăresc la ea (antitalent) costuri de întreţinere mici...

 

Rezolvarea:

Din păcate rezultă Cielo pe gaz cât mai nou şi cât mai bine întreţinut găseşti. Să fie Executive - sau măcar cu AC.

 

Mai dă detalii:

Ce maşină ai avut/condus, cu care eşti obişnuit?

Ce buget lunar poţi cheltui pt. maşină?

Ai familie de transportat, mergi mai mult prin oraş, ai unde să o parchezi? :D

 

Oricum Espero şi Leganza nu prea sunt cele mai populare maşini Daewoo şi nici nu prea sunt comparabile. Foarte cidate variantele tale. De ce nu Nubira?

Share this post


Link to post

De ce nu sunt comparabile? Leganza a venit in continuarea lui Espero, sunt aceeasi clasa. Ca are 10 mii de dotari in plus e altceva.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Da, omul s-a gandit la clasa medie (D), amandoua erau la vremea lor pe-acolo, insa cred ca sunt cam mari diferentele intre ele, fiind lansate la ani buni diferenta e cam acelasi lucru cu o comparatie Megane II cu Megane I sau mai stiu si eu ce. Insa undeva pe-aici se lauda "vechea garda" Daewoo dintre care face pare si espero, insa doar din punct de vedere al puterilor motoarelor Leganza este mult evoluata, nu mai zic de confort, dotari si atele. La fel si consumul si pretul ? :)

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Nu aş putea da un răspuns exact de ce nu sunt comparabile. Lenganza mi se pare destul de mult peste Espero.

 

Mai e un aspect: sunt şanse mici mici mici să găseşti un Espero în bună stare. O să-l faci fericit pe ăla de scapă de el. La Leganza sunt şanse mici mici - adică un pic mai mari  <img src= )"> . Dar cu 6000 euro găseşti un Cielo de prin 2003 poate chiar 2004 bun bun dacă caşti ochii!

Share this post


Link to post
Mai e un aspect: sunt şanse mici mici mici să găseşti un Espero în bună stare.

 

Nu sunt chiar asa de mici (parca postase cineva pe forum despre un Espero luat cu 5000 EUR, care avea vreo 40-50 mii kilometri, neatins practic); dar as zice ca mai degraba ai sanse sa gasesti un Espero bineintretinut pe care sa dai 500-1000 EUR in plus fata de pretul pietei, decat o Leganza in stare buna la 6000 EUR (pretul de piata al unei Leganze OK fiind 7000-7500 EUR pe putin).

Share this post


Link to post

Aici ai dreptate pt. legantza ar trebui un pic mai multi bani. Eu mă gândeam la numărul de maşini de pe piaţă.

 

Dar de ce nu Cielo? Omul a zis întreţinere ieftină... ar fi şi cea mai nouă iar pe gaz iese ieftin şi la consum.

Share this post


Link to post

Pai ce, nu stii cum e cand ti se pune pata pe ceva ? :) degeaba ii spui "uite tata, fata e cuminte, frumoasa, si devreme acasa" ca tot pe cea care vorbeste urat, se imbraca in piele si merge cu motocicleta o alege :) )

Share this post


Link to post

Intre Espero si Leganza la 6000 de euro as alege clar o Nubira din 2002.

Orice iei sh ai sanse mai mari sau mai mici sa bagi bani in ea, sansele cresc cu varsta. Recomandabil sa nu dai pana la ultimul ban pe o masina SH.

Tractoristul dixit.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Nu dau chiar ultimul ban pe ea. Cam asta ar fii bugetul la care m-am gandit (poate cateva sute peste)

Cielo am condus si nu-mi place (prea mic - am 1,91 si 110 KG). As vrea o masina care sa o tin poate chiar si 5-6 ani.

De cheltuit cu ea nush ce sa zic. Nu m-ar deranja sa bag 10-15 mil in ea la 2-3 ani.

Share this post


Link to post

La ce iti trebuie tie eu as zice o Nubira II, cu toate ca imi cam displace ca design iti ofera si spatiul necesar si dotari destule si un motor potent(eventual cu GPL). La 6000 euro nu prea gasesti o leganza intretinuta, mai cauta 1000 euro si vei gasi una buna care iti va satisface toate nevoile, bineinteles tot pe GPL ca altfel.. In ceea ce priveste Espero vei gasi sub 1999 deci sansele vor fi mai mari sa aiba unele probleme, iar consumul e cel mai mare la modelul asta ;)

Share this post


Link to post

Mai mult as dori sfaturi referitor la celelalte aspecte. Pretul eu zic ca este pur subiectiv. Am un prieten care a cumparat de la o firma o leganza cu 4500 euro , masina care nu functionat decat vreo 3 ani pt ca i s-a dus alternatorul si au tras-o pe dreapta.

Nubira II nici mie nu-mi place.

Edited by JAN_1980

Share this post


Link to post

1. Dar de ce nu citesti tu topicul cu probleme tehnice la Leganza/Espero daca vrei sa afli aceste detalii? :-W Nu trebuie facut rezumat pt fiecare noua persoana care intra pe forum, no offence...

 

2. 10-15mil de bagat intr-o masina SH in 2 ani (asta cu sau fara benzina) este o varianta foarte optimista, mai ales cand vrei sa dai 6000eur si sa-ti iei asina ce noua a fost 20.000eur...Numai un schimb de ulei si filtru se duce cu tot cu manopera la aprox 2 mil. Un daewoo NU se carpeste in fata blocului, ori te pricepi f bine si te bagi putin la treburile usoare ori te duci numai in service...

Share this post


Link to post

Chestia cu "Nu m-ar deranja sa bag 10-15 mil in ea la 2-3 ani" nu cred ca se aplica decat la o masina cumparata de noua, ori la una SH daca o tii numai in parcare. Cu masina noua ai 2 variante. Ori Matiz, ori mai pui 1000-1500 si iti cumperi un Cielo nou. Daca stau bine si ma gandesc nici la o masina noua nu cred ca se aplica regula, iti expira garantia si tot mai schimbi un ulei, o curea...

 

Later edit: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=1973 (Sfaturi pentru cumparere)

Intra si la "Probleme tehnice CNEL", mai mult ca sigur o sa te ajute...

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Orice flame in aceast topic se sanctioneaza cu SUSPEND, direct.

Share this post


Link to post

JAN_1980, iti recomand Leganza daca iti permiti intretinerea. Arata foarte bine, are tinuta de masina eleganta si stie mai multe decat un Espero.

Totusi fiind vorba de masina second, pe langa banii dati pe masina trebuie sa mai ai pregatiti si ceva banii pentru situatii neprevazute in care mai investesti sa schimbi una alta.

In sfarsit pina la urma totul depinde de norocul tau dar si de masina aleasa spre cumparare.

Nu uita ca 2 masini fabricate in acelasi an, gasite la vanzare pe piata, pot prezenta stari tehnice foarte diferite daca le compari. Conteaza mult intretinerea si grija aratata de-a lungul timpului de catre proprietarii. Aceste lucruri nu neaparat se reflecta in pretul de cumparare, motiv pentru care trebuie sa ai grija in ce investesti banii.

Oricum ai decide, inainte de a iti cumpara masina mergi la un service de incredere sa iti faca o verificare la suspensii, directie, frana, motor, parte electrica, incarcare baterie, etc.

Share this post


Link to post

Eu recomand 100% Leganza ,o masina care nu este deloc scumpa de intretinut, la capitolul mecanica ma refer .Daca ai ghinionul sa o lovesti ,partile de caroserie sunt scumpe inca la Leganza .Sa nu uitam ca Leganza are motor de Nubira si invers deci nu este nici o problema la capitolul intretinere motor .

Consumul este marea problema la Leganza ,DAR daca tot are portbagaj mare ce mai conteaza -90L cit are o butelie de GPL .Ce mi-a placut cel mai mult la Leganza este spatiul interior si luxul ,adica este o masina chiar luxoasa asta daca iei varianta CDX ,oricum are si multe alte plusuri ca TC(traction contol) ,ABS si 2xAirBag .Leganza a fost cea mai buna masina facuta de WOO si nu este numai parerea mea .Insa trebuie doar sa cauti masina potrivita ,eu am gasit una acum 1 an (inainte sa iau tractorul) si era masina de director ,condusa de sofer ,super intretinuta si vroiau pe ea fix 5500E .

Trebuie doar sa cauti.Succes la cautat .

Share this post


Link to post

Imposibil de gasit leganza cdx buna la 6000 euro.La banii astia poti opta pentru una sx.

Share this post


Link to post

Gasesti la 6500 cdx, exceptionala. Am vrut s-o iau eu, este a unui prieten maniac cu masinile (mai cunoastem). El isi ia Nissan Primera. Masina este in perfecta stare, nici o problema la motor, revizii la timp, ulei bun, etc. La bord 130k reali. Schimbat freon, distributie, placute frana etc. Benzina fara gpl. El face 5-6k pe an, mai mult o spala :D .

Si acu imi pare rau ca nu am luat-o, dar eram hotarat sa iau masina anul trecut. Si el inca nu avea banii pentru nissan, asa ca n-a vandut-o. Asa ca m-am suparat si am luat Cielo. Dar nu suporta comparatie. Cel putin in spate cred ca n-a stat nimeni... E neatinsa.

 

LE Am uitat sa zic, masina e din 99.

 

 

Cineva zicea mai sus ca Esp si Leg sunt aceeasi clasa? Hai sa fim seriosi. Leganta a fost creata ca replica la mercedes.

Si nu e deloc scumpa la intretinere. Masina de care vorbesc a costat noua (are factura) 28.000 $. Cred ca merita 6500 € dupa 7 ani si 130k...

 

Decizia iti apartine. Sfat: fereste-te de masinile de firma. Cauta persoana fizica.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Ce replica la mercedes?!? De unde gasiti ideile astea?? =)) Auzi replica la mercedes...

 

Si pentru informarea dvs: sunt in aceeasi clasa: limuzina medie.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Bine zis , ce fel de replica?Moshule crezi ca intereseaza pe cineva de ratele vecinului sau cat a dat avans?Leganza cdx mt a costat 22000$ :D

Share this post


Link to post
Ce replica la mercedes?!? De unde gasiti ideile astea?? =)) Auzi replica la mercedes...

 

Si pentru informarea dvs: sunt in aceeasi clasa: limuzina medie.

Nu vreau sa iasa un flame de aici. Eu am Cielo. Dumneata ai Espero. Asta e situatia. Dar nu inseamna ca sunt macar aproape de Leganza. Nici macar Espero. De Cielo, nu discut.

 

Acum, hai sa ne lamurim: Daca Leganza e clasa medie, Cielo ce clasa e? Dar Matiz? Dar Tico? Ma opresc ca da cu minus deja...

 

Deci, asa cum spuneam, Leganza s-a vrut concurent asiatic la Mercedesul european. De asta a muncit Bertone la ea. Ideile le gasim pentru ca citim.

 

Cu stima,

 

Un mosh

 

LE Eu zic sa terminam ca suntem off topic de multisor. Omul o sa-si ia ce crede de cuviinta, ca doar sunt banii lui, nu-i asa?

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Gresit.Leganza o a fost conceputa pentru europa si a fost concurentul direct in 1997 al passat-ului.

Share this post


Link to post

Sorry atunci. Passat sa fie.

Share this post


Link to post

Moshu hai sa-ti dau un pont Nubira este in clasa compacta :) iar Passat este in aceiasi clasa cu Leganza

 

@OVI ,sa stii ca gasesti Leganza si la 6000E dar trebuie sa cauti si mai ales sa stii unde sa cauti :)

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...