Jump to content
Sign in to follow this  
adenepenthe

Cielo Executive 2003

Recommended Posts

Acesta este primul meu post pe acest forum deşi sunt înscris de mai mult timp. Am încercat să mă informez înainte de a lua o decizie de cumpărare şi de aceea sunt membru pe mai toate forumurile auto însă aici am găsit cea mai închegată, echilibrată, obiectivă comunitate auto şi cei mai buni specialişti. Aici se găsesc cele mai multe informaţii tehnice despre Gpl, Iac, Ecm etc. şi cele mai pertinente sfaturi, fapt ce m-a determinat să iau un Woo.

Este vorba de un Cielo exe, albastru metalizat, 2003 octombrie, 20.300 km, garanţie pînă în toamnă, 6500 euroi impecabil (pînă ieri cînd a julit bara cineva la billa). După 1800 km. am scos un consum de 7.2 afara şi 12 în oraş. Singurele probleme sunt cărăitul antenei si cloncănitul rulmentului de presiune cănd apăs pedala de ambreiaj. Despre maşină ce pot să spun? Îmi place tot mai mult. Nu are nimic special, nu inspiră nici o emoţie, nu stă foarte bine pe şosea şi totuşi îmi place.

De la bun început am vrut o maşină care să se poată gaza (deşi acum stau în cumpănă dacă îi mai pun gaz) şi la preţul ăsta aveam de ales între golan (chiar nou de hungaria) si cielo. La golan costa însă 800 instalaţia şi m-am lăsat păgubaş. Pentru mine nu mai contea şi totuşi îmi place.

După ce am condus şi am avut multe maşini, am ajuns la concluzia că nu se merită maşină nouă în Ro. De aceea am luat una second pe care s-o folosesc la drum lung, în oraş am o dacie. Pentru mine nu mai contează demult cum arată maşina ce o conduc, poate fi şi Multipla (părerea mea că e cea mai urătă maşină) dar să consume puţin, să aibă întreţinere ieftină şi fiabilitate ridicată. Cam atât deocamdatâ...

Share this post


Link to post

Daca tu esti multumit de ea, asta e cel mai important, iti doresc sa te bucuri de ea, s-o stapanesti sanatos si sa speram ca nu o sa-ti insele asteptarile.

Cat priveste julitura de pe bara :wallbanger: , oricat ar fi de mica, nu cred ca mai are rost sa-ti spun sa mergi la primul post de politie si sa o declari. Pentru detalii, avem un Vanator pe forum care te poate consilia.

Share this post


Link to post

Hmm n-as vrea sa te dezamagesc, dar daca spui ca pentru tine conteaza doar latura practica a unei masini (fiabilitate & consum) cred ca erau variante si mai bune decat Cielo. E o masina f fiabila insa in ceea ce priveste consumul, ca si espero e cam gurmanda. Un diesel ar fi fost perfect pt tine cred

Share this post


Link to post

Felicitari pentru achizitie si la cati mai multi km fara incidente.

 

@woulfy> Daca omul deja s-a gandit sa-i puna gaz stie el ce spune ;)

Edited by cielofan

Share this post


Link to post

Mulţumesc la toată lumea pentru încurajări. Woulfy - am avut 8 ani un passat din 93 1,9 TD cod AAZ (cel mai prost făcut vreodată de VW) si sunt sătul de dizel. Numai probleme am avut cu maşina asta. Am luat-o la 117.000 reali cu 12k DM şi am vândut-o la 280.000. reali cu 4500 euroi.

Tren de rulare foarte bun, n-am schimbat nimic cu exceptia rulmenţilor pe spate (care ţin 5000 de km, e boală cunoscută la acest tip de passat) în schimb sub capotă a cedat tot în ordinea următoare: injectoare, duze, alternator, segmentat motor (tot la 80 mii trebuia segmentat) turbină, ambreiaj, pompă injecţie, casetă direcţie, pompă servo, chiulasă şi au mai fost dar nu-mi mai aduc aminte. Înainte de a o vinde am băgat 2000 euroi în ea (direcţie, tren rulare, motor) şi tot se ridica apa la 100 dacă mergeam peste 90km pe oră.

Interesant e că nu am mers cu ea mai mult de 120, schimbam uleiul la timp, piese noi, în general am întreţinut-o dar a "omorat-o" prostia mecanicilor, uleiul contrafăcut de pe piaţa, motorina cu apă, piesele noi de calitate foarte proastă. Nu o vindeam dacă avea aer condiţionat, o ţineam până nu mai puteam trece ITP pe şpagă pentru că pe bune nu a trecut niciodată. Era fumător motorul...

Share this post


Link to post

ai facut cea mai buna alegere vis-a-vis de raportul fiabilitate/pret

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...