Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Probleme cu delco-ul

Recommended Posts

Dupa cum v-am spus am avut niscaiva probleme cu stropitoarea de parbriz. dupa cum ati intuit si voi a iesit un furtun si-mi arunca toata zeama pe capota, in loc de parbriz. M-am prezentat la Radacini Service, si in timpul migaloasei reparatii, care a durat aproape 10 minute am intrat in vorba cu electricianul. mi-a spus sa am grija de apa sa nu ajunga in motor, ca nu stiu ce senzor e in delcou, si e nenorocire daca se strica ala. Voi ati avut probleme cu delcoul, sau erau discutii de'alea de la cunoscator la om cu ciunga-n par?

Share this post


Link to post

Eu, cind am intrebat daca e bine sa spal motorul, mi-a zis nenea electricianu (MM) ca daca pot sa suport sa-l vad murdar, e mai bine sa nu pun apa pe el, din cauze de senzori!

Asa ca acum e cu praful de un an jumate! Da' tot mai e loc loc sub capota!

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu nimeni nu a avut probleme cu delcoul pentru ca nimeni nu si-a spalat motorul.Asa cum scrie peste tot motorul se sterge nu se spala.Singurul care l-a spalat a fost Sprite si i s-a infundat injectorul :?: .Asa ca din utilizre normala nu ar trebui sa ai probleme.

Share this post


Link to post

Nu mai vorbiti avioane. L-am spalat eu de 3 ori pina acum si nu am acoperit nimic, nici macar goarna de la alarma. Nu are nimic, a pornit din prima.

Share this post


Link to post

Nea electricu mi-a spus c-ar fi niste probleme cu senzorii si m-am impacientat putin, A vrut precis sa se dea rotund si sa ma sperie, doar doar oi fi mai atent cu buburuza. Nu c-as avea de gind sa fac altceva

Share this post


Link to post

Salve !

Eu am spalat de 2 ori motorul la Cielo cu apa sub presiune... etc la service si nici o pb !

E adevarat ca astia acopera delcoul cu un fel de husa de plastic dar cert e ca nu au fost pb !

 

Bafta

Share this post


Link to post

Motorul poate fi spalat linistit. Eu am facut-o de cel putin 10 x. Apa, chiar sub presiune, nu poate ajunge la senzorul optic din ansamblul delco deoarece acesta este bine protejat prin garnituri de cauciuc. Cei de la service-uri se trezesc vorbind fara sa fie in masura. Mai repede apa poate ajunge in delco, asa ca acesta poate fi protejat la spalare prin acoperire cu o folie. Oricum, prin aerisirea din capacul delco poate sa patrunda umezeala oricand, asa ca o demontare si o curatzare nu strica niciodata. Din cauza tensiunii inalte poate aparea "ionizare" care lasa pe contacte un praf alb ce trebuie indepartat. Altfel, tensiunea de aprindere scade dramatic, iar motorul este in 3 bujii din nastere. In 2 bujii este greu sa se roteasca.

Share this post


Link to post

mai nu stiu la matiz cum e da eu la tico cand l-am spalat cu mr proper cu pulverizatoru mi-a mers in 2 de nu stiam ce sa-i mai fac, a trebuit sa - i schimb fisele si delcoul iar mai apoi ca tot numergea a trebuit sa-i schimb aprinderea electronica. probabil si din cauza ca ma mancat undeva sa il spal cand era caldutz :? asa ca incercatzi sa va abtinetzi, nu faceti ca mine :-D

Share this post


Link to post

Daca acopereai delco-ul cu o folie nu pateai ceva. Sau macar sa fi uscat delco-ul inainte de pornire. Matizu n-are aprindere electronica, doar un trafo de inalta eficienta, care nu da in nas nici la un scurt. Rezistentza interna a secundarului si rezistentza distribuita a cablurilor limiteaza curentul.

Share this post


Link to post

Oameni buni, motorul nu se spala. Chiar daca exista colegi shoferi care l-au bagat la presiune fara sa aibe probleme dupa... Pentru curatzarea motorului exista o solutie speciala.

Cat despre delcou, nu'sh ce drac de senzor ar putea fi in el, eu cred ca e un senzor-legenda !

Share this post


Link to post
Singurul care l-a spalat a fost Sprite si i s-a infundat injectorul :?:

 

Moaaa, ce jet a bagat ala, nene! :lol: A ajuns apa pana in injector! :lol:

A fost o coincidenta... Da' arata bine de tot spalat! :wink:

Deci, n-am avut probleme cu delcoul. :wink:

 

PS: dupa revizia de zece mii, am mers cu "pipa Venturi" scoasa vreo o mie de km... Maimuta de la service imi verificase filtru' de aer; da' cand l-a deschis, n-a vazut ca a sarit furtunu'... Nici cand l-a inchis. A vazut Brusli, cand ne-am uitat dupa vreo luna la motor...  <img src= "> Cred ca d-aia s-a infundat injectoru' de fapt... Bashca, e ca si cum as fi mers fara filtru... :spume:

Share this post


Link to post

Desi am spalat motorul cu "solutie" si sub jet de apa fierbinte spre abur, adica in spalatorie autorizata, cu piesa acoperita cu folie de Tz x, am avut probleme cu delco-ul in alte ocazii, valabile oricui.

 

Una data n-am infipt pana la cotor fisa centrala, motorul mergea struna, dovada ca am mers asa pana mi-am fript capacul delco-ului. Merge si acum, dar am unul de rezerva in portbagaj. Obisnuintza de pe vremea daciei pe care o recomand tuturor. Costa mult mai putin decat o masina de service. Linga capac trebuie si un ruptor, piesa fiind consumabil. In plus, mai trebuie o surubelnitza cap-cruce cu maner f. scurt, pentru a nu scoate si bateria la o interventie la delco.

Doi oara "s-a creat condens" in interior, desi are o gaurica de aerisire si un cauciuc de ventilare. Cauza "transpiratiei" n-am aflat-o si nici nu cercetez, in schimb consecintza a fost dramatica, adica motorul dadea in nas imediat dupa pornire. In acest caz se sterge interiorul capacului cu o carpa curata, uscata si se incearca indepartarea prafului alb de pe contacte cu un cutter. Atentie, capacul nu se spala la interior si nu se foloseste shmirghel pe contacte !!! Se poate curatza doar cu alcool isopropilic si nu altul, etilic, metilic sau tehnic. Contactul ruptorului este IZOLAT cu vopsea neagra pe fetzele inactive din considerente de fizica. NU CURATZATI VOPSEAUA de pe el. Se curatza cu alcool isopropilic doar fatza ingusta dinspre contacte prin care se face transferul de energie. La remontarea capacului trebuie avuta grija sa se asigure rolul de etansare a garniturii de cauciuc si strangerea succesiva, din aproape in aproape, a suruburilor.

Share this post


Link to post
Linga capac trebuie si un ruptor

 

Cred de fapt e vorba de rotor (pipa sau lulea ii mai spun astia in sevice) :)

Share this post


Link to post

Exact. Rectificarea este binevenita.

Share this post


Link to post

M-am tot gandit unde sa postez ultima "aventura" si cea mai costisitoare de pana acum  <img src= ("> ar fi fost indicat sa scriu tot la topicul meu: "mers in suturi", dar pana la urma am zis ca aici e mai bine.

 

Deci... vineri la pranz am spalat masina (int.+ ext.), dar nu am spalat motorul. Am mers cu ea de mai multe ori in acea zi si era ok. Seara am vrut sa ies iarasi cu ea si cand am pornit-o am observat ca mergea in 2 cilindri. De acum stiind aceste simptome (fisa dusa, le-am schimbat la 45.000, acum am 55.000; capac delcou si rotor uzat, schimbate la 47k, la fel si bujiile schimbate atunci) am verificat fisele si s-a oprit motorul cand am scos-o pe a doua... f. dubios... Am repornit si mergea bine; am mers putin cu ea si a fost ok, apoi iar a inceput sa tremure si nu avea putere.

Astfel, sambata dimineata m-am dus in service.

Dau astia jos capacul de la delcou si vad condens, dar si ca e uzat carbunele... le curata si le pun la loc... motorul nu mai vrea sa porneasca. Aduc capac si rotor nou, le pun si tot nu porneste... poate s-a inecat.. scoate bujiile si pune altele noi ca sa porneasca motorul.. nimic... moare bateria... aduce o masina si da curent... tot nimic. Aduce alte fise... tot nimic. Da jos DELCOUL si il desface.. avea rugina si praf din alb.. il curata vreo 30 de minute... il pune la loc.. iar usuca bujiile.. dar tot nimic. Scoate un delcou de la alta masina (nu va zic ca atunci cand il scoti curge ulei pe cutia de viteze.. a, si inca ceva... nu se scoate bateria si nici filtrul de aer ca sa umbli la delcou!!!) si il pune la a mea.. motorul porneste din prima. Era clar ca era dus delcoul :(

Imi aduc un delcou nou cu toto cu rotor si capac (3.440.000 lei) si il pun si masina e ca noua. Am stat in service 5 ore.

Toata "aventura" m-a costat 3,7 milioane #-o

 

Motorul l-am spalat doar o singura data aproape cu un an in urma, dar dupa ce am vazut cum arata delcoul desfacut mi-am promis ca nu mai fac aceasta greseala si va sfatuiesc si pe voi sa nu spalati motorul!

E adevarat ca masina mea are 5 ani si ceva si doar 55.000 km.

Edited by csergogaby

Share this post


Link to post

eu am cielo..am spalat motorul de 2 ori in viata lui si nu am avut probleme...bine ca acum e un jeg pe el de nedescris...ideea e ca i-am spus mecanicului (om de incredere) ca am spalat motorul si mai avea putin si ma fugarea!!! a zis ca nu e obligatoriu ca intra apa la delcou sau astea, da a zis ca cine stie ce furtunase ai tu putin crapate in momentul ala si bagi apa in ele de iti faci varza masina..+ curele sufera mult de la apa aia :thumbl:

 

+ imi zice el:da ce mergi cu capota ridicata de tre' sa fie motorul curat :) ?

una peste alta de un an juma' nu il mai spal si nici nu o s-o mai fac

Share this post


Link to post

da sa stii ca iti puteau schimba doar senzorul optic din delco...ca ala e piesa de schimb separata.Si te costa cam 2 mil :) da las ca nu e rau ca ai schimbat tot :) acu stai linistit.

Share this post


Link to post

nu stiam... poate nu se gaseste acel senzor.. cine stie... asta e de acum

Share this post


Link to post

Deci care va sa zica...si prin urmare..am cam imbulinat-o.Am incercat sa schimb capacul de delco si nu am reusit sa dau surubul afara deloc.S-a dus draq crucea si cand am pus patentul s-au dus si unghiurile de la surub.Ce ma fac eu..ca atunci cand ploua afara imi da masina in nas cand e rece, doar cand o turez de la relanti...atunci imi da in nas. ce ma fac?

Share this post


Link to post

...fa-ti rost de alte suruburi! Nu stiu daca gasesti la magazin, asa ca du-te intr-o... piata, la aia cu fieratanii... Gasesti aproape orice.

 

Dar tot nu-mi imaginez cum ti-a reusit... nu numai sa le scoti, dar sa le mai si strici... Data viitoare sa incerci cu o cheie. De sapte. Ca suruburile alea au si hexagon...

Share this post


Link to post

Pai cred ca asta e problema ca nu le-a scos si nici nu mai poate.

 

Recomandari. Mult spray degripant suruburi, apoi o pila sa ii faci 2 margini la surub astfel incat sa il poti apuca, cu un patent, sau bomfaier sa ii tragi un sant pentru surubelnita, sau, in ultima instanta sacrifici capacul de delco ;)

 

Bafta!

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Din pacate capacul de delco are niste insertii de metal pe unde trec suruburile. Asa ca metoda cu spartul nu stiu cat de eficienta ar fi. Tre' prelucrat ce a mai ramas din surub.

Share this post


Link to post
nu se scoate bateria si nici filtrul de aer ca sa umbli la delcou!!!

Am schimbat la delcouri de m-am saturat pe Matizuri, dar cred ca nici lui Sorin Oprescu nu ii e usor sa schimbe unul fara sa scoata bateria sau macar filtrul de aer.

 

Din pacate capacul de delco are niste insertii de metal pe unde trec suruburile. Asa ca metoda cu spartul nu stiu cat de eficienta ar fi. Tre' prelucrat ce a mai ramas din surub.

Asta a fost singura solutie in cazul meu. Un capac nou (vezi ca sunt 2 modele de delcouri MANDO si DAC, tre' sa citesti pe ele sa vezi de care iti trebuie) e vreo 25 RON si are si suruburile.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

in sfarsit am reusit...am schimbat..am bagat o cheie tubulara de 7 si a mers super usor..a trebuit sa dau filtru de aer jos. Am cumparat una bucata capac si rotor Mando...le-am schimbat si bucurie si artificii...nu mai face...poa sa ploua si sa tune ca numai tuseste Maty. Cand m-am uitat la capacul vechi am observat aprox 1mm de depunere pe electrozi...si de la electrodul central un fel de scursura pe acolo..un fel de apa bogata intr-o chestie mai lipicioasa...nuj ce draq era..ideea e ca era conductoare..ca atunci cand ploua se facea condens pe balaria aia si se impleticea. O problema rezolvata! URAAA :) >-

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...