Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Parma Si Imprejurimile

Recommended Posts

Am fost in Parma cateva zile. Am plecat cu ClubAir Bucuresti-Verona, iar de la Verona cu un mic panda la Parma. Recomand cu multa caldura Italia cu masina, foarte bine construit sistemul rutier, foarte multe indicatoare, e foarte greu sa te ratacesti :)

Am avut din pacate putin timp sa fac turism, l-am facut din plin pe cel culinar :mrgreen: , bucataria italiana fiind grozava! Italieni exceleaza la capitolul servicii in turism, hotelurile si restaurantele, fie ele mari sau familiale-traditionale, sunt foarte primitoare, oamenii fiind foarte calzi si primitori.

Pe sosele am vazut in special masini italiene, de regula de mic litraj, foarte rar limuzine (2 sau 3 mercedesuri si cateva BMW), parcul auto fiind destul de vechi. Am vazut kalos, matiz - destul de multe, spark, o nubira si vreo 3 tacuma, cateva lanos si cam atat la capitolul woo-uri. Kalosul era Daewoo, nu Chevrolet.

Parma.JPG

Parcarea din fata hotelului Arte din Parma unde am locuit. Si cea din spate, care deservea niste blocuri, hotelul avand si parcare subterana

parma4.JPG

Cateva imagini din centrul Parmei

parma_centru_2.JPGparma_centru.JPG

O trattoria :)

tratoria3.JPGtrattoria2.JPG

Un kalos in Sala Baganza, o comuna langa Parma, si piateta din acest satuc

kalos.JPGsala_baganza.JPGsala_baganza2.JPG

Fiat... :)

croma.JPGcroma2.JPG

Croma si

grande_punto.JPGgrande_punto2.JPG

Grande Punto

floare.JPG In gradina unei vile din Sala Baganza...

Din pacate a fost scurt si ramai cu un gust amar cand revii in Romania...

Share this post


Link to post

Foarte frumos si bine ai revenit :D

Desi era mai frumos acolo mai bine este acasa chiar daca peisajul de aici lasa de dorit .

Share this post


Link to post

Din pacate nu peisajul lasa de dorit, ci oamenii si mentalitatile ...  <img src= (">

Share this post


Link to post

Sa speram ca ti-a priit calatoria, fie ca a fost in interes de servici, fie ca a fost de placere.

Este mare orasul (Parma) ? Cam cati locuitori ? Si cam ce ai degustat pe la macaronari... :) ?

Share this post


Link to post

A fost de afaceri. Parma este de fapt Comuna de Parma, un fel de minijudet, format dintr-un oras mare inconjurat de o gramada de localitati micute si cochete cum ar fi Sala Baganza, Stradella, Collechio si alte asemenea - n-am retinut toate denumirile din pacate - iar ca intindere mie mi s-a parut ceva mai mare decat Bucurestiul, dar poate a fost doar o impresie.

La capitolul culinar, va recomand sa nu va feriti de nimic, dar intrebati in prealabil ce contine. Nu comandati portie dubla ca nu faceti fata  <img src= )"> Pizza - care are o singura dimensiune - este intre 40 si 55 cm diametru si cam 1 cm grosime. Unul singur abia o dovedesti. Pastele iar sunt excelente, insa in zona Parmei se mananca tortellinni con zuchinni (paste umplute cu dovlecei) care nu sunt chiar pe toate gusturile. Fripturile, salatele, fructele de mare, specialitatile sunt excelente si foarte bine gatite. Un 10+ pentru friptura de vita, excelenta - nu'stiu cum dracu romanilor la restaurante le iese mereu talpa si italienilor puf :wallbanger: .

In general cam tot ce comanzi este excelent. A, era sa uit celebra Prosciutto di Parma- sunca neafumata, facuta prin fierbere si invechire in mediu controlat fara aer si branzeturile, cu un plus pentru parmegianno di Parma, inghetata de toate felurile, crema semifredo, un fel de parfait semiinghetat cu un sos de lichior pe deasupra...

Hai ca dupa ce v-am zis prevad o intalnire internationala DaewooClub la Parma :) )

Share this post


Link to post

Mai nene Mircea Club Air nu exista in Romania. Poate BlueAir ca astia au curse spre Italia! :D

Share this post


Link to post

Poate vrei o poza dupa bilete :-W Crezi ca atat de aiurit sunt incat nu stiu cu ce am zburat?  <img src= )"> ClubAir, este o companie charter care are zboruri zilnice din Romania in Italia si retur, atat de pe si pe Otopeni, cat si la Cluj, Constanta si Timisoara etc. Nenea zburatorul, mai informeaza-te :P

Club air

Share this post


Link to post

Prosciutto di Parma si parmegianno di Parma sunt marci inregistrate acum :) Ai vizitat vre-o fabrica?

Share this post


Link to post

Un depozit de invechire al parmezanului :D Branza aia sta 2 ani pana sa ajunga la mine in farfurie, si ce buna e apoi :P

Share this post


Link to post

Daca reusesti sa treci peste aspectul de sapun de casa :) Si mie imi place.

Oricum, prefer de departe bucataria italiana fata de cea franceza (nu ma refer la pizza si paste). Francezii fac niste retete super-complicate insa cu componente de o calitate indoielnica si fara prea multe condimente, iar rezultatul e un mare fas. Iar celebrele lor branzeturi gen Cernobal sunt uneori bune, insa daca le iei de la Carrefour de obicei e doar putoarea si marca de ele.

Apropos, semnele conationalilor nostri erau vizibile?

In Milano sau Torino, sunt reclame in romaneste pe strada (western union sau campania electorala pentru alegeri locale), afise cu concerte de manele, fluturasi "instalez windows/linux" etc...

Share this post


Link to post

Nu, in afara de cateva "fetite"  <img src= )"> "rumena" si o chelnerita romanca plecata de 5 ani din Timisoara n-am intalnit alti romani. In Verona, in zona turistica am vazut cersetori data trecuta cand am fost, de data asta n-am calcat p-acolo ca n-am avut timp. Ii cunosteai dupa cum intorceau capul dupa noi la auzul limbii romane, dar daca ii intrebai, toti ziceau "ruski" :) ). Ne mai facem de cacao si pe alte meleaguri.

Insa toti patronii italieni cu care am vorbit aveau o parere buna despre romani, zicand ca majoritatea sunt muncitori si invata repede, iar cei din constructii sunt foarte buni. Dar, repet, n-am vazut "urmele lor" cum zici tu.

Share this post


Link to post

Da, si eu am observat in San Remo cand am stat cu un italian de vorba, proprietarul unui restaurant unde am luat un pranz, ca exista o parere favorabila despre mana de lucru romaneasca. Adevarul e ca sunt f. multi romani care lucreaza efectiv in Italia, nu doar cersesc sau fura... din fericire.

 

mr, pai tu acum ai branzeturile de la mama lor de la Brugge, nu e nevoie sa tanjejti la cele italienesti... :) Glumesc, oricum cred ca e o alta mancare de peste...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...