Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

La Barajul Vidraru

Recommended Posts

Duminica, de Florii, am vrut sa fac cinste de ziua mea si o surpriza unor prieteni brasoveni (veniti in vizita la mine pentru 3-4 zile) cu o calatorie pe undeva prin tara. Deoarece în jurul Brasovului nu exista munti :tongue: , le-am propus sa mergem la Mânastirea Curtea de Arges si apoi, fara stirea sotiei (care este regina panicii, holocaustului si dezastrelor) sa urcam la barajul Vidraru, ca sa vada si brasovenii cum arata muntii. Zis si facut: am plecat de la Târgoviste pe la ora 9.00, drumul pana la autostrada (prin Gaesti) a fost satisfacator, autostrada destul de buna (si superaglomerata), am reusit sa merg cu 120 la ora cam 10-15 km (spre disperarea nevesti-mi) am depasit destule limuzine ZKR (unui sofer de limuzina chiar nu i-a venit sa creada ca un pitzi-pitzi ca Matizul, incarcat cu 5 persoane, l-a depasit in tromba :mrgreen: …). Am vizitat întâi Curtea Domneasca (mica si cocheta) facând o comparatie cu cea de la Târgoviste (mult mai mare). Cu gândul sa le arat nisa unde este zidita nevasta celui mai faimos mester din istoria României am ajuns, în fine si la mânastire; aglomeratie mare, vesnicele schele (când or da jos schelele alea, care strica toata frumusetea mânastirii?). In rest, oras curat, linistit, foarte multi straini (negri, japonezi, germani; francezi la Curtea Domnesca din oras), comert ordodox extrem de înfloritor, fara TVA si taxe (de la cruci fosforescente din China pâna la mir de la Ierusalim; fragmente din Crucea Sfânta si fâsii din Giulgiu n-am vazut, dar cred ca se pot face rost :thumbl: …).

Am iesit din Curtea de Arges si am luat-o spre Vidraru, sotia stiind ca ne întoarcem prin Campulung. Pâna la baraj drumul este un sat continuu (numai indicatoare de intrare in localitate, cele de iesire din localitate existând dar lipsind cu desavârsire), drum prost, cu gropi si dâmburi. Incet-încet, nevasta-mea a observat ca încep sa dispara casele, gradinile si a intrat la banuieli. Eu i-am spus ca asa este drumul spre Câmpulung si ca este musai sa traversam un pic de munte pâna acolo. Apoi au început serpentinili, prapastiili, curbili, ametelili, sperieturili, ca ce mi-ai facut, ca m-ai pacalit, ca o sa vezi tu acasa etc, spre amuzamentul prietenilor din Brasov. Am ajuns la baraj, drumul execrabil, masini, autocare si microbuze en-gros, biclisti si doi alpinisti. Imagini superbe, liniste superba, munti superbi, poze , chiuituri, exclamari, aer curat. A început sa ma furnice si sa ma pasarice gândul unui Transfagarasan (am uitat sa precizez ca, înca de la iesirea din Pitesti, din loc în loc erau plasate indicatoare cu “Transfagarasanul este deschis pâna la Km 102”) însa m-am potolit deoarece peste cel mult o luna (de 1 Mai) ma voi întoarce aici cu grupul constant de prieteni (4 familii) si, înca, în august, a treia reîntoarcere pe plaiurile Vidrarului si Transfagarasanului, pentru cel putin 2 zile, la vilele de la Piscul Negru. Precizez ca n-am fost niciodata pe Transfagarasan…

Am început coborârea spre Curtea de Arges, am facut un picnic clasic la poalele cetatii Poienari (sau Poenari), apoi am plecat spre Câmpulung. Drum extrem de prost, cratere cât cuprinde, surpaturi foarte dese (cam 5-6) cu circulatie numai pe o banda sau chiar pe pamânt batatorit (soseaua fiind alunecata undeva spre dreapta). Am crezut ca voi ramâne cu Micutul Porsche în câteva cratere, nu-mi dau seama cum au rezistat amortizoarele la atâtea zdranganeli. Oricum voi da o fuga la service, sa se uite mecanicul putin sub masina.

In rest, am urcat si am coborât vreo 4 dealuri, m-am ratacit un pic în Câmpulung, am vazut o groaza de indicatoare spre alte mânastiri (8 sau 9 mânastiri; cred ca România este tara mânastirilor), cetati argesene si dâmbovitene, un castru roman, dar toate acestea le-am lasat pentru alta data, cu promisiunea detalierii vizitarii lor si nu din fuga, cum am facut acum.

Am ajuns la Razvad-City pe la 19.00, dupa 307 km si un consum estimat cu aproximatie la 4,7 – 4,8 la suta, spre disperarea lui Alezz! Nevasta-mea m-a iertat, iar prietenii brasoveni au aflat cum arata muntele! O calatorie reusita, dupa parerea mea.

Spre seara, s-a trezit si nevasta-mea sa ma întrebe: “Auzi, da’ nevasta mesterului Manole unde era zidita?”

Ptiu, drace, am uitat sa-i spun :mrgreen:

Share this post


Link to post

Si pozele??

:worthless:

Share this post


Link to post

Interesant ...ma gandeam ca a doua zi de pasti sa fac si eu cu ai mei traseul asta...insa nu prea stiu cum ...ca la ARO imi patineaza ambreiajul...destul de rau...Cred ca o sa merg pana unde se poate...usurel usurel...

 

 

PS

 

@florinbad:... este regina panicii, holocaustului si dezastrelor...

@florinbad:... Apoi au început serpentinili, prapastiili, curbili, ametelili, sperieturili, ca ce mi-ai facut, ca m-ai pacalit, ca o sa vezi tu acasa etc,

=))

 

 

Asa e si nevata mea...ma gandeam ca poate or avea vreo gena comuna...oricum...a mea se autoactiveaza dupa 120 si iese din sevraj dupa ce cobor la 90 pret de 3-4 minute...Acum ca si-a luat si carnet e si mai rau... face pedala in dreapta mea de imi vine sa o boxez...

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

A mea nu are senzor de viteza... ci doar de acceleratie. Daca o iau usurel si are timp sa se aclimatizeze, o pot pacali si cu 180km/h... Insa daca accelerez in forta sa zicem pana la 100 cu a 3-a i se pune pata...

Incercati sa le faceti sa nu simta cum creste viteza ;)

Share this post


Link to post

eu am reusit sa o educ! :D

educatia a constat in a face chicken cu tramvaiul in Buc. si de atunci i-am zis...sa nu ma mai pisalogesti la volan ca vezi ce fac!

ps.: daca tramvaiul dadea disperat flashuri realizati cam cat de aproape a fost! :D

si de atunci... toate bune si frumoase

Share this post


Link to post

eu am ales ...ca un adevarat luptator...sa ma razbun...si cand conduce ea...hi hi hi ... in mod constant intervin cu...

1. de ce nu te asiguri? nu l-ai vazut pe ala (de obicei sunt masini pe la 100 - 200 de metrii) cam 25% din timp

ce vrei sa imi faci? vrei banii de asigurare? vrei sa ma omori?...vezi ca am pus clauza pentru copil!!!!(vedeti ca e foarte important)

2. franeaza ...franeazaaaaaaaaaaaaaaaa...of ce aproape ...chiar vrei sa ma omori...ce ti-am facut... cam 33% din timp

3. iiiiiiiiiiiihhhhhhhhh mai mai usor ...ca o rupi...25% din timp

 

> :) si in plus de asta nu i-o mai parchez in fata blocului

 

PS

 

A se lua aminte faptul ca la noi exista o conventie... cine o loveste se ocupa de toate cele necesare reparatiei si asigurarii..este foarte motivant pentru ea cand a vazut(de curand ) prin ce am trecut eu... :dizzy:

Share this post


Link to post

Mai , a mea e tacuta atunci cand sunt eu la volan , da' o vad uneori cum sparge podeaua in dreapta si pune frana.

In rest e "ciocu mic"!

Oricum traseul facut de florinbad e misto , l-am facut si eu anul trecut .

Bafta

Edited by body

Share this post


Link to post

Si a mea e tare tacuta fiind soferita "gen shumi " problema e taman invers la noi cind stau eu in dreapta se face mult zgomot in masina ...cu texte de genul :las-o mai incet ,vezi ca i-ai luat fata ,de ce nu semnalizezi :spumelagura:

 

In rest la cind conduc eu pot sa merg si cu mach 1 ca nu zice nimic ...mai baga cite o remarca sarcastica de genu : vezi ca te-a depasit frigideru de Colibasi :mda:

 

Si acum vin si eu cu doua intrebari :

1.s-a dat drumu la Transfagarasan ?

2.tot asa bombardat e drumul pina la Vidraru ?

Share this post


Link to post

Cred ca dupa 1 mai se da drumu' la Transfagarasan,

eu am fost la Vidraru pe 2 Ianuarie si drumul era bunicel.

Share this post


Link to post

Am fost si eu pe 2 aprilie pana la Vidraru. Drumul e relativ ok, sunt ceva zone naspa insa nu se compara cu bucata de la Vidraru la Balea, care in general e varza.

Cateva poze facute in graba...

post-163-1145529818_thumb.jpg

post-163-1145529828_thumb.jpg

post-163-1145529837_thumb.jpg

post-163-1145529846_thumb.jpg

post-163-1145529857_thumb.jpg

post-163-1145529866_thumb.jpg

post-163-1145529877_thumb.jpg

post-163-1145529886_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am pus si eu niste poze!

post-2771-1145530598_thumb.jpg

post-2771-1145530616_thumb.jpg

post-2771-1145530697_thumb.jpg

post-2771-1145530759_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Si a mea e tare tacuta fiind soferita "gen shumi " problema e taman invers la noi cind stau eu in dreapta se face mult zgomot in masina ...cu texte de genul :las-o mai incet ,vezi ca i-ai luat fata ,de ce nu semnalizezi :spumelagura:

 

Si la mine e cam la fel ...inversarea problemei :D

 

Cat despre zona, e super. Fiind din Pitesti, am mers constant la Vidraru de cand eram mica.

E un pic de drum naspa, dar merita.

 

Bucurestenii nu stiu ce pierd...nu se compara cu valea Prahovei.

Btw, intalnirea Opel de anul acesta (asa numitul Opel Fest :D ) se pare ca va avea loc tot prin zona - cabana Cumpana, la 15 km de baraj.

Share this post


Link to post

Pana la cabana Cumpana chiar ca-ti rupi masina.

Share this post


Link to post

@Iulia nu toti bucurestenii sunt la fel :) ) eu de mult am descoperit locul si la sfarsit de saptamana plecam acolo la gratare si dormeam la cabana Balea sau la cort asa ca stiu zona foarte bine .

Dar drumul a fost jalnic si asa aud ca este si in 2006 ,decit de la Balea spre Sibiu este drumul bun asa ca argesenii tai mai au de invatat de la transilvaneni :P

Share this post


Link to post

Si eu sunt client constant de transfagarasan de mic, ultima oara am fost pe 18 decembrie anul trecut, ar fi timpul sa-l fac din nou dar sa se mai incalzeasca un pic.

 

Bucurestenii nu stiu ce pierd...nu se compara cu valea Prahovei.

 

 

PS. Nu mai spune la Bucuresteni ca o sa devina ca DN1 lasa-i acolo unde se duc ei :) ), stim noi ce stim ;)

Share this post


Link to post

De mult vreau sa fac Transfagarasanul dar nu am reusit ,anul acesta e posibil sa il fac dar si acum ar fi o problema.Eu am concediul in luna Iulie si vreau sa iau un bilet la cabana Balea Lac.Nu stiu daca se va deschide Transfagarasanul pana atunci.La cum a inceput sa se incalzeasca e posibil sa se deschida .Voi ce ziceti am sanse?Daca nu ce soluti ar fi mai buna?Sa stau jos la Balea Cascada?

Share this post


Link to post

@sorinrec: Ai toate sansele sa se deschida daca oi tine tot asa. Un lucru trebuie sa retii: Fa-ti plinul cu benzina daca vrei sa mai pleci de acolo. GPL-ul trece in stare lichida daca ajunge tempreatura sub minus si nu se stie. Eu unul nu am reusit sa imi mai aprind primusul dupa o noapte mai geroasa de mai cu toate ca pe butelia mea de gaz scria ca ar trebui sa mearga pana la -8 grade. (Primus = butelie cu arzator pt cort). Cu GPL-ul e cam tot la fel.

Share this post


Link to post

Da uite asta nu mi-a trecut prin cap,oricum sigur aveam si benzina ca nu se stie niciodat ce se intampla dar multumesc foarte mult de sfat .Si eu cred ca am sanse sa se deschida dar...A stat cineva la cabana Balea Lac ?Ce conditii sunt?Din cate am inteles alta cabana nu mai este asa sus acolo nu?

Share this post


Link to post

Eram dator cu câteva poze (doar asa, ca sa va fac pofta de calatorii) :P !

post-76-1149500138_thumb.jpg

post-76-1149500154_thumb.jpg

post-76-1149500165_thumb.jpg

post-76-1149500174_thumb.jpg

post-76-1149500188_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Am pus si eu niste poze!

Superba poza 3.

Share this post


Link to post

Salut!

Posibilitati de cazare in acest traseu, stie cineva?Poate si un nr de telefon ceva, pentru rezervare.

Multumiri.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...