Jump to content
Sign in to follow this  
mcrusu

Oprire motor

Recommended Posts

Se pare ca am si eu o problema la delco

 

In mers a inceput sa mearga neregulat si dupa cateva secunde sa oprit. Am scos fisa centrala din delco si a dat un prieten la automat si facea scanteie.

Am scos fisele de pe buji dar cand dadeam automat nu mai facea scanteie.Capacul la delco l-am schimbat cam de 2 luni , asta care este acuma este curatat , carbunele nu este blocat , ce ar putea fi mai exact? ce ar trebui sa mai verific?

Share this post


Link to post

INTRODUCERE: A mea (Cielo 95) s-a oprit in mijlocul campului. Simptomul a fost ca atunci cand nu se alimenteaza cu benzina sau nu merg bujiile.

Incepuse sa dea rateuri. In final s-a oprit. Culmea e ca motorul functiona perfect la relanti, dar cum apasam pe acceleratie murea.

CAUZA & SOLUTIA: Am oprit motorul incercand sa-mi calmez nervii. Dupa 1 minut am pornit din nou motorul si surpriza, a mers normal circa 5 km. La service m-i s-a spus ca necazul e cauzat de filtrul de benzina. L-am schimbat si nu am mai avut aceasta problema de atunci (3 luni)

Share this post


Link to post

Chiar nimeni nu poate sa imi zica ce poate fi stricat in delcou de nu da scanteie la bujii?

Share this post


Link to post

@tkd29 esti sigur ca ai infipt cum/unde trebuie fisa centrala in delcou?

In conditiile spouse de tine si daca e pusa bine fisa centrala in mod normal m-as astepta ca la macar una din fisele de la bujii sa ai scanteie.

Daca nu merge nici asa masoara fisele cu un ohmmetru.

Trebuie sa aiba ceva rezistenta dar sa nu fie infinit. Aveam pe undeva notata impedanta la fise dar nu mai dau de ea acum...

Masoara neaparat si fisa centrala. Fiind vorba de o fisa veche se poate ca la momentu cand ai verificat-o sa fi funtionat, dar pana ai pus-o la loc sa se fi intrerupt, sau merge numai in anumite pozitii in rest e intrerupta ...

 

Bine ar fi sa testezi un set nou de fise, si astfel problema ar fi lamurita daca sunt de vina fisele, delcoul, sau pierzi masiv curent pe la bobina de inductie.

 

Daca iti cumeri un set nou de fise nu pune Packard. Ia niste fise Champion, am scris si eu din pataniile mele cu fise Packard tot aici pe forum. (da click aici) Daca pui Champion fi atent cand cumperi sa se potriveasca cum trebuie si fisa centrala -pentru ca sunt modele de Opel care vanyatorii ti le preyinta a fi compatibile, dar de fapt fisa centrala nu merge pe toate modelele de Cielo.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Esti sigur ca ruptorul delcoului se mai invarte?

Share this post


Link to post

Piesa asta ce este? are vre-o legatura cu aprinderea sau delcoul?

post-1415-1178300390_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Este senzorul MAP. Iti monitorizeaza presiunea in galeria de admisie. In functie de aceasta presiune si presiunea atmosferica, ECM-ul deschide mai mult sau mai putin injectoarele si, daca nu ma insel, controleaza si pasii IAC-ului.

Edited by livium

Share this post


Link to post

Ovi_jer:

 

Se invarte...

Share this post


Link to post

Daca in continuare ai scanteie la fisa centrala si la fisele de la bujii problema este de la fisa centra,capac delcou sau lulea.

Share this post


Link to post

Pai am scos fisa centrala din delco si da scanteie, dupaia am scos fisele pe rand din bujii si nu da scanteie la nici una, sa se fi stricat asa repede capacul la deloc? lulaua se vede cam uzata.

Este cam neclara dar se vede ceva uzura pe ea.

post-1415-1178356192_thumb.jpg

Edited by tkd29

Share this post


Link to post

Scanteia este preluata de borna centrala a capacului si data la lulea prin carbune iar luleaua prin rotire o distribuie la bornele capacului la fise.

Share this post


Link to post

Gata sa rezolvat..a fost luleaua ... merci Ovi_jer

Share this post


Link to post

Posesor cielo 2006, 18000 km.

Am citit topicul si am regasit o parte din problemele mele referitoare la oprirea motorului, dar la mine e un pic diferit.

Deci ... pornesc motorul lasandu-l la relanti (cald, rece nu conteaza) si dupa circa 30 - 60 sec. se opreste. Daca in momentul cand incepe sa se balbaie ii dau vreo 5, 6 sprituri ... isi revine si merge ok. I-am facut urmatoarele in service: inlocuit cablaj, inlocuit IAC, resetat ECM de nenumarate ori, pusa pe scaner ... si la fel. Faza e ca pe scaner nu apare nici o eroare ca si cum totul e ok ... dar realitatea e alta. Interesant e ca daca dupa pornire o trec pe gaz imediat, motorul nu se mai opreste.

Daca pornesc motorul de 20 de ori consecutiv si il las in relanti de 20 ori se opreste. Nu as da vina pe injectoare deoarece merg cam 70% pe gaz si 30% benzina. Au vazut-o si "specialistii de la craiova" si au zis ca e sigur IAC-ul .. inainte de al inlocui ... si n-a fost sa fie ...

Astept parerile voastre ... :osanale:

Share this post


Link to post

va rog sa ma ajutati in legatura cu problema pr care o am la masina (cielo,1996,1,5SOHC). Cand este rece vremea motorul merge fara probleme, iar cand este cald merge in jur de 5-10 Km dupa care scade puterea pana la oprirea motorului indiferent de treapta de viteza . Dupa ce astepti sa se raceasca 10 min. o iau de la capat in acelasi mod. Daca a mai avut cineva o problema de genul acesta il rog sa ma ajute.Multumesc!

Share this post


Link to post

Modulul sau bobina din delcou.

Share this post


Link to post

Scuze daca s-a mai discutat, dar nu stiu de unde sa incep : dupa benzina proasta, filtru benzina, pompa de benzina, garnitura de chiuloasa arsa, aprindere,,,, imi e greu sa citesc zeci de pagini ca sa vad ce mi se potriveste cu cazul meu.

Asadar, dupa 100 km de mers normal, dupa o trecere de pietoni nu mai are putere, nu se mai tureaza. Motorul sta doar la relanti 2-3 minute, apoi moare. La relantiu, cum incercam sa turez, tusea, mergea neuniform (de parca nu avea benzina suficienta) si intr-un tarziu se oprea.

Convins fiind de pompa de benzina sau filtru, ii fac proba: scot furtunul de alimentare cu benzina si-l bag intr-o sticla, apoi alimentez firul rosu cu + cu joja: vine benzina destul de bine, culmea, chiar e curata.

Dupa 10 minute de miscat de fire de la injectoare, fise centrale si de bujii, incercat sa desfac pompa (un surub era intepenit si-am renuntat apoi sa o mai scot) a pornit normal, a stat sa fie turata, de parca nu avea nimic. Am tras concluzia ca a nimerit un gunoi in benzina care-a trecut apoi.

A doua zi, dupa 10-15 km, dupa ce s-a incalzit motorul, iar am pierdut puterea (in mers fiind), apoi 2 minute a stat doar la relanti, dupa care iar s-a oprit. Verificat daca benzineste: ok. dupa 3-4 minute dezgarmat pe langa ea a pornit, apoi dupa alti 5 km iar mi-a facut figura. Probabil se incalzeste ceva (imi pare rau ca n-am observat pe unde era acul de la temperatura motor) dar in mod sigur nu s-a aprins niciun bec la bord.

Ce poate fi ? Benzina se exclude pt ca am facut peste 250km de la ultima alimentare.

Share this post


Link to post

Cand da semne de oprire fa testul cu debitul de benzina si vezi in cat timp umple un bidon de 2l.

Share this post


Link to post

Am facut testul: in 70 secunde umple bidonul de 2L. E bine, nu e bine ?

In alta ordine de idei: am schimbat si bobina din delcou, dar tot imi face figuri. Eu am impresia ca motorul se incalzeste f mult, desi indicatorul din bord imi arata in limite normale temperatura. Din pacate Cielo nu are indicator de presiune ulei, mi-e teama sa nu fie sorbul pompei de ulei infundat si sa nu se faca ungerea ca lumea. Am schimbat si uleiul (oricum era timpul) dar problema persista. Sigurantele sunt bune toate...

Share this post


Link to post

Cum iti dai seama ca se incalzeste motorul f. mult, daca indicatorul arata ok ?

Cielo are martor in bord ce indica presiunea scazuta a uleiului. In plus, daca nu se facea ungerea bine cred ca-ti dadeai seama pana acum :) )

 

PS: poate e bobina de inductie dusa, daca zici ca face asa doar la cald.

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Este aproape de bine.Ai masurat debitul cand facea probleme sau cand totul era normal?

Filtrul de benzina cati km are?

Share this post


Link to post

Debitul a fost masurat cam la 15-20 minute dupa ce mi-a facut probleme. De obicei ii ajung 5 minute de pauza si-si revine.

Ieri am schimbat si filtrul de benzina si pompa de benzina (initial schimbasem doar bobina din delcou).

Deocamdata nu am mai testat-o ieri la un drum mai lung sa vad daca le-am schimbat degeaba.

In service motivul pentru care mi-au recomandat schimbarea pompei de benzina a fost scaderea timpului de injectie de la 3,4 spre 3. Este asta un motiv sau a fost diagnosticata dupa ureche ? (Culmea e ca am fost la un test de drum cu scannerul pe masina si atunci nu mi s-a oprit !!!!!!! muream de ciuda....)

Share this post


Link to post

Daca scadea debitul crestea durata de injectie pentru ca numai avea benzina suficienta si ecm-ul compensa asta prin marirea duratei.Mai verifica si regulatorul de presiune din rampa.In mod la relanti el este deschis cel mai mult si presiunea trebuie sa scada pe la 2 bari.

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca nimeni nu ar avea o explicatie la problema mea, descrisa mai sus ??? :scarpin:

Atunci sa va mai zic una (resemnata) ... dupa ce pornesc motorul (in fiecare dimineatza) se aprinde in bord "check" si sta aprins pana trec pe gaz, cand palpaie de vreo 2 - 3 ori si se stinge ... si stans ramane chiar daca o trec iar pe benzina. Pus scanerul ... fara erori ... interesant, nu? :wallbanger:

Share this post


Link to post

Chiar daca nu da cod de eroare se poate depista usor eroarea din parametrii care nu se incadreaza in normal.

Totul depinde de abilitatea celui cu scanerul in mana.

Share this post


Link to post

Recapitulez: Apare defectul, a doua zi schimb bobina din delcou, mai schimb si uleiul (oricum trebuia schimbat asta), ma plimb prin oras si nu mai apare nimic. Mi-am zis ca am scapat ieftin de tot. A treia zi plec la tara si dupa 15 km imi face figura iar.

Merg in service pentru diagnosticare pe scanner (desi nu s-a aprins nimic in bord ma gandeam ca acolo se vede ceva) dar mi se recomanda din start schimbarea filtrului de benzina si a pompei. Cum pompa o puteam cumpara din alta parte mult mai ieftin decat de-acolo si pentru inlocuie ma pot descurca si singur (6 suruburi si-un colier) schimb in service doar filtrul de benzina care e mai pretentios (se poate rupe conducta aia). Pana sa ajung sa-mi cumpar pompa de benzina iar ma lasa-n strada. Deci am schimbat si filtrul de benzina cam degeaba (eu sunt de principiul ca nu trebuie schimbat nimic decat daca e defect sau uzat, cum schimbi bateria, uleiul, stergatoarele nu cum spun unii ca o curea tine atatia km, un filtru atatia si bujiile atatia: toate tin de modul cum e solicitata / ingrijita masina, cum o turezi, de unde alimentezi, cum abordezi gropile, etc).

Schimb in sfarsit si pompa de benzina desi mi se parea ca e buna, iar proba de drum lung o fac abia dupa 2-3 zile ca am fost ocupat cu altceva. De data asta masina merge f bine.

Acum imi dau seama ca m-a lasat in zile foarte calduroase, niste maxime in Romania in ultimii 30 de ani, iar eu proba de drum am facut-o pe o zi cu temperatura normala, cu o persoana-n minus un masina, AC-ul doar pe treapta 2-a (cand m-a lasat era pe 4 ca nu faceam fata la cat era de cald). Oricum, pana la proba contrarie defectul a fost de la pompa de benzina oricat eram eu convins ca e buna (benzina era un sfert de rezervor deci credeam ca nu are cum sa se supraincalzeasca dar n-a fost asa).

Recomandarea mea pentru cei care vor mai avea simptomele astea: pompa de benzina cedeaza mult mai repede decat filtrul si bobina sau modulul de aprindere, deci de acolo trebuie inceput cu inlocuitul.

 

PS: acum vad ca sunt 2 topicuri cu "oprire motor", pentru o mai buna organizare cred c-ar trebui comasate, un admin poate face chestia asta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...