Jump to content
Sign in to follow this  
mr_

Suspensii Nubira

Recommended Posts

Salut

 

Ma cam bate un gand sa umblu la suspensii la Nubira. Ideea ma cam sacaie inca de cand am observat ca dau foarte usor cu burta de pamant la anumite obstacole peste care cu Seatul treceam fluierand. Garda la sol e destul de mica, iar suspensia cam prea moale pentru gustul meu.

 

Ideea e ca m-ar tenta sa pastrez garda la sol identica, insa as vrea o suspensie mai rigida. Arcuri si amortizoare mai tari . Eventual, o bara de egalizare mai rigida. Chiar daca pierde in confort, sper sa castige in sportivitate, personal prefer suspensiile mai rigide, iar la 130CP merita o tinuta de drum mai sportiva. Deja am pneuri cu talon mai jos decat sunt date in carte, pe care le umflu pe la 2.4 bari si tot prea moale mi se pare.

 

M-ar interesa insa o solutie "consacrata", si nu lucrat dupa ureche. Adica, arcuri+amortizoare alese de specialisti, si nu la plesneala.

Daca as avea date mai precise despre distributia de mase ale masinii, as putea sa-mi rog colegii sa-mi faca o optimizare numerica a suspensiei... sau sa mi-o fac eventual singur... Insa n-am nici datele si nici competentele ... inca... :D

 

In plus, nu vreau sa am probleme la controlul tehnic, care aici se face in fiecare an.

 

Stie cineva ce piese s-ar potrivi, si eventual cat ar costa? (cu tot cu manopera?). Mentionez ca am motorul de 2kile, care probabil e mai greu decat cel de 1.6, si hatchback, mai scurta decat limuzina, asa ca nu stiu sigur daca solutia pentru nubira2 de la noi s-ar potrivi la mine.

 

 

PS... si oarecum :o fftopic:

A lucrat cineva cu ADAMS? Daca da, cat ar dura pana as putea invata suficient incat sa-mi rezolv singur asemenea problema, presupunand ca nu e prima oara cand vad un soft de simulare?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Si pe mine ma intereseaza o suspensie mai rigida ... de ceva timp ma tot gandesc la asta.

Solutia care ma tenteaza pe mine ar fi arcuri Eibach (3 cm mai joase fata + spate) - sunt arcuri progresive mai rigide decat cele stock + amortizoare Koni reglabile .

 

Amortizoarele se gasesc la vreo 15 mil la noi, arcurile Eibach aduse prin ceva dealeri dar ma oftica faza ca-si pun un adaos foarte mare ( in Polonia le gasesti la 150 $ toate 4) iar in aici in Ro sunt aduse la comanda la 300 EURO ...

Share this post


Link to post

Eu n-as vrea sa reduc garda la sol, dimpotriva, 1cm in plus n-ar strica.

Ai un link, ceva de unde te-ai "inspirat"?

Numele are rezonanta teutona... si pentru mine Germania nu e prea departe ;)

Share this post


Link to post

Interesant.

Insa chiar nu imi doresc reducerea garzii la sol cu inca 30mm, dimpotriva. Sunt hartoape cat cuprinde si pe aici.

In plus, eu am roti de 14". O sa le schimb poate si pe astea... cand se uzeaza de tot pneurile, cu unele de 15", probabil tot din otel. Nubira are distanta intre prezoane 100mm, ca masinile europene, sau mai mare, ca cele asiatice?

Share this post


Link to post

are 4x100

Share this post


Link to post

10x :)

Tu pana la urma ai renuntat datorita celor 30mm sau a celor 300USD?

Share this post


Link to post

Pai sunt 300 EURO + 15 mil amortizoarele ca as dori sa le fac impreuna - n-are rost pe rand ... masina-i in garantie si as vrea sa schimb amortizoarele pe garantie (sa platesc doar diferenta pt amortizoare) - dar pt asta ar trebui sa-mi fac un test de amortizoare si sa iasa naspa testul la ele :P ... n-am decat 17 mii km cu ea - poate merg totusi la un test cu ele - ca am o banuiala - daca ies naspa ma bag la investitii.

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

:) Mi-am comandat arcurile, le-am gasit la super-pret aici

Imi sosesc in vreo 5-6 saptamani - 110$ cu tot cu transport pana in RO.

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

Super ;) Asteptam impresii dupa ce le montezi ;)

Share this post


Link to post

Oh my God ! :)

Instalat Eibach-urile si amortizoarele Koni ... primele impresii - :) ... incredibil (de bine) cum se manevreaza masina (adio barca).

Ma asteptam la Koni sa ma zdruncine pe drumuri mai rele (gen pavaj) - dar amortizeaza incredibil de bine socurile ... am mai spus cuvantul "incredibil" ? :)

Share this post


Link to post

Vrem teste! La polivalenta! Pe piatra cubica :D

Share this post


Link to post

No problemo :)

Share this post


Link to post

Vreau si eu! :) Cat a costat toata distractia? Arcuri+amortizoare+manopera?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...