Jump to content

snae

Membru
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About snae

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Location
    Ploiesti
  • Din
    Ploiesti
  1. Am fost ieri la service sa-mi schimb un amortizor spate care ma inebunise.Am reusit contra unei diferente de 700.000 lei sa-mi pun coreene pe ulei (le-am schimbat pe amandoua) dar de tico cica sunt la fel ca la matiz.Pentru aceasta am dat si o spaga de 300.00 lei pentru ca vroia-u sa-l schimbe tot cu unul pe gaz-Bilstein.Prima impresie: super multumit, nu mai zdrangane nimic si in plus nu mai este asa rigida pe spate.La anul vreau sa-mi pun si pe fata.De mentionat ca in magazin am gasit doua preturi la amortizoarele tico:1.000.000 si 1.600.000.Oricum scutesc un milion daca luam in considerare si spaga.
  2. Iata o alternativa buna : www.wesem.com.pl Am sunat la Radacini pentru proiectoare.Montaj -800.000 lei cu releu nu original, iar proiectoarele originale intre 2.200.000-2.500.000.Am gasit in Ploiesti Wesem 900.000 amandoua.Sunt dedicate pentru matiz au si forma electrica precum si butonul off/on care se potriveste perfect langa cel de avarii (se scoate butonul mort de acolo si se introduce asta).Vin foarte bine au si masca de prindere, sunt un pic mai mari decat cele originale.Am vorbit cu o cunostinta un electrician, le montam noi, punem releu de dacie (pentru mai multa siguranta desi cablul cu care vin are siguranta de 15 A) montajul este foarte simplu.
  3. Eu fac tot tacamul asta, astept sa se stinga becul, tin ambreiajul apasat, nu apas acceleratia dar tot la a doua cheie porneste in majoritatea cazurilor.
  4. La Miclas Targoviste.Din pacate nu pot da un nr. de telefon dar se poate afla prin 931.
  5. La revizia de 6 luni (6.000 km) mi-au zis ca amortizorul spate ST face un pic de zgomot.Eu credeam acel clantanit ca este de la placajul din portbagaj.Mecanicul m-a sfatuit sa pun coreeene pe ulei avand de achitat in plus pentru toate 4 suma de 1.000.000 lei.Sunt mai elastice si nu fac probleme.N-am avut bani atunci dar nici ei nu mai aveau pe stoc Dupa Paste o sa mai incerc si o sa le schimb pe toate.Ma nedumireste faptul ca (am citit pe aici pe undeva) cele facute de Bilstein sunt mai scumpe decat astea coreene(parca cineva zicea de 2.700.000 fata de 1.300.000 cel coreean).Daca este real de ce nu or fi mers pe cele coreene ca ieseau mai ieftin si nu erau asa problematice?
  6. A mea porneste in 80 % din cazuri numai la a doua cheie. La revizia de la 6 luni mi-a a facut o scurta verificare a check-ului cu aparatul ala al lor de masurat insa nu au depistat nimic.Sunt foarte curios daca se rezolva la tine si te rog sa ma tii si pe mine la curent.
  7. Va salut pe toti ! Imi pare bine de acest forum.Sunt posesor de Matiz E din iulie 2003 si am 6000 Km cu el.In general de atunci ma-m confruntat cu aceleasi probleme care au mai aparut pe acest forumsi anume : -scartaitul acela din bord (n-am reusit sa scot masca asa ca i-am strecurat un burete intre geamul de la bord si masca si nu se mai aude) -am in schimb un alt piuit care apare dupa ce merg vre-o 20 km si se aude tare la viteze mici, mentionez ca odata i-am oprit motorul si am impins-o si tot asa face, mecanicul zice ca-sa-r putea sa fie de la cablul de acceleratie dar nu mi-a umblat inca acolo - amortizoare spate (mecanicul ma sfatuit sa pun coreene pe ulei contra unei sume de 1 milion pentru toate patru) -probleme pornire la prima cheie, la service mi-a zis sa pun de doua ori contactul (ce explicatie!) dar am observat ca trebuie tinut un pic mai mult la pornire si asa o ia din prima -daca umplu vasul de spalat parbrizul curge pana la un anumit nivel -cauciucurile sunt Continental facute la cehi si nu am probleme insa am in prieten care a patit-o cu montana (dupa 2 luni de stat in garaj cand a scos-o mergea in hopuri, la service au descoperit ca acestea se apltizasera din cauza indelungei stationari) -in privinta instalatiei audio casetofonul (un panasonic) mi l-am montat singur (la service cereau 500.00 lei pt. montaj) nu am putut sa scot in totalitate masca insa am reusit sa scot cele doua holtzsuruburi si sa-l var acolo intepenindu-l in partea de jos cu o bucata de lemn , conectorul electri exista sunt doua mufe acolo lasate una mica si un mare casetofonul se alimenteaza de lacea mare pe portocaliu este plusul si pe negru masa daca il vrei pe contact atunci galben si negru, am tras firele pentru difuzoare in spate am gasit difuzoare matizs-au potrivit perfect 180.000 bucata n-ampreferinte prea mari se aud bine -inca ceva , uleiul pe care mi-lau pus este Daewoo (obligatoriu in perioade de garantie am vazut si adresa de la Craiova ) 10W-30 iar in cutie nu mi l-a schimbat zice ca este unul american care nu prea se gaseste la noi 75 cu 80 parca scrie si in manualul de intretinere si mi-a zis sa nu pun altceva mi se pare ca unii pun si 85 zicea mecanicul sa mai astept sa pun original. Scuze de scris si sper ca nu v-am plictisit! Ma intereseaza si pe mine: -temporizator unde pot sa-l montez si ceva preturi (ma intereseaza si pe mine daca se poate nr. mecanicului de la radacini )
  8. Sfatul meu este sa nu legi masa.Probat, merge mai prost.Vreau sa-ti mai spun ca antena mea de interior are si alimentare pentru amplificator dar nu se simte nimic asa ca eu nu o alimentez.
 

×
×
  • Create New...