Jump to content

BGeo

Membru
  • Content Count

    139
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BGeo


  1. In sfarsit am terminat si eu cu leasing-ul la BRD (inceput inainte de aderare, in decembrie 2006).

    Odata cu penultima rata pentru masina, mi-au trimis o hartie sa-mi dau acordul pentru facturarea anticipata a ultimei rate si comisionul de inchidere (110 euro) ca sa aiba timp sa se ocupe de actele vamale.

    Dupa ce am platit ultima rata si comisionul, mi-au trimis factura cu taxa vamala, accize, etc. 2620 RON (socotit la un curs de aproximativ 3,6, ies vreo 720 EUR). Din pacate, la asta trebuie sa platesti TVA, asa ca am platit 3120 RON. Dupa ce le-au ajuns banii in cont, am fost la sediul lor, mi-au dat actele din atasament si au scris "instrainat catre... " pe talon.

    Apoi am fost la administratia financiara, platit taxa inmatriculare 52 + 4 RON parca un timbru, apoi la CEC platit taxa talon (37 parca), apoi la politie am depus dosarul cu toate actele, 40 RON taxa numere "la rand", in Ploiesti am depus la 8.30 dosarul si am luat numerele la ora 14.

    Identificare RAR nu se mai face la transferul de proprietate la leasing.

    post-5290-126043398615_thumb.png


  2. Omule, mai bine nu postai... nu ne-ai lamurit cu nimic.

    Deci nici nu stii cum s-a calculat exact, si nici n-ai spus nimic de transferul de proprietate, inmatriculare, etc.

    Nu erai si tu curios de ce ai platit 7% (care nici asa nu iese din 9800), si n-ai platit, sa zicem, 9% :) ?


  3. Pai, exact ce era scris mai sus...

     

    Dacă e cineva care a încheiat după aderarea la UE un contract de leasing început anterior aderării, îl rog să-mi spună şi mie cum i s-a calculat taxa vamală (30% din reziduală, ori 10% din CIP, ori 10% din CIP + TVA). Căutând pe net am găsit toate variantele astea şi mai tare m-am... ameţit.

     

    În altă oridne de idei, dacă aveţi careva răbdare, spuneţi-mi şi mie care ar fi paşii de urmat la încheierea leasingulu (până la înmatriculare).

     

     

    Teoretic ar trebui sa fie 30% din reziduala, adica 30% din 20% (chiar daca ai contract fara valoare reziduala), adica 6% din CIP. Eu termin leasing-ul in decembrie 2009, masina luata in decembrie 2007, si la fel, sunt cam "nelamurit". In sensul ca asa ar trebui calculat, dar sunt firme de leasing care mai fac magarii.


  4. Onboard recunoastere etapa slalom paralel Sibiu, 17.10.2009 :

    Onboard semifinala locurile 2 - 3, clasa 2 :

    Tare utile filmarile astea onboard, iti dai seama unde ai gresit, si unde poti imbunatati abordarile...


  5. Novitza mea prinde cam 160, undeva pe la 6 mii de ture in treapta 5.

    Ce ai auzit dupa minutul 6.40, este rezultatul "axa cu came sport". Acolo era undeva pe la 2.500 de ture, si "ralanti-ul" este foarte neregulat. Este greu de mers cu masina sub 3.000 de ture.

    Eu zic ca derapajul asta e si mai misto :)


  6. Raspunsul la intrebarile tale se numeste "cutie de viteze cu rapoarte scurte".

    Zgomotul "infernal" este motor turat in 6.500, si caroserie fara nicio antifonare.

    Cutia are rapoarte foarte scurte, pentru demaraj bun. Ma duc chiar foarte sus cu turatia, pentru un motor de Dacie 6.500 este suficient... Degeaba ai treptele lungi, daca nu ajungi sa le folosesti (comparativ, cu Aveo de strada, la recunoastere, i-am dat maxim treapta 3, pe la 4.000 de ture - in cursa Nova avea 140 la ora, in a 4-a, aproape de 7 mii de ture).


  7. AS Tuning şi CS Performance organizează, la finele săptămânii vitoare, o cursă petru amatori.

     

    Ajunsă la ediţia cu numărul cinci, tradiţionala Cupă Tuning va avea loc şi în acest an pe data de 10 octombrie 2009, pe drumul judeţean 106 D, care face legătura între Sibiu şi Cisnădioara. Competiţia se va desfăşura pe asfalt, de o calitate foarte bună, şi este destinată în egală măsură atât piloţilor amatori, cât şi celor licenţiaţi, condiţiile minime de securitate fiind ca maşina să fie dotată cu centură de siguranţă minim în trei puncte, stingător, triunghi reflectorizant, iar piloţii să poarte cască în timpul cursei.

    Maşinile participante pot fi atât înmatriculate, cât şi neînmatriculate. Singura condiţie impusă este ca cele care fac parte din cea de-a doua categorie să fie transportate pe platformă până la parcul închis şi de service, care este situat pe linia dreaptă dinaintea startului.

    Traseul va avea o lungime de trei kilometri, iar pe lungimea sa vor fi amplasate două şicane din cauciucuri pentru a limita vitezele de vârf care se pot atinge pe anumite zone de rulare. „Facem acest lucru în special pentru protecţia piloţilor, petru a evita producerea unor evenimente neplăcute. Noi ne dorim să fie o cursă frumoasă, lipsită de incidente în care toată lumea, atât concurenţi, cât şi spectatori să se simtă bine”, susţine Jean Tatu, principalul organizator.

    Maşinile de concurs vor fi împărţite în funcţie de cilindree. Astfel, cele trei clase de concurs sunt: maşini cu o capacitate de până la 1.600 cmc, maşini cu o capacitate între 1.600 şi 2.000 cmc şi maşini cu o capacitate de peste 2.000 cmc. La maşinile dotate cu turbo, va fi aplicat un coeficient de 1,7 faţă de cilindreea motorului.

    În funcţie de numărul de concurenţi, cursa va avea minim trei urcări, între care obligatoriu două de concurs. Învingători la fiecare clasă vor fi desemnaţi piloţii cu cel mai bun timp stabilit în oricare din manşele de concurs.

    Înscrierile se vor putea face, sâmbătă dimineaţa, 10 octombrie, la faţa locului, începând cu ora 7,30, acestea fiind deschise până la ora 9. Startul propriu zis în prima urcare este preconizat să aibe loc în jurul orei 10.

    La această cursă, organizatorii au alături de ei ca şi parteneri Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Sibiu, Sigemo, Ion Art Glass, JR Vile la cheie, Realitatea TV Sibiu şi Tribuna.

    Pentru informaţii suplimentare: Cristi FLOREA – 0744 - 681090 sau mail fcristi79@yahoo.com

 

×
×
  • Create New...