Jump to content

AlbertAG

Membru
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About AlbertAG

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 01/22/1985

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Pitesti
  • Auto
    Renault
  • Model
    Megane IV Sedan, 1.3 Tce, EDC
  • An
    2022
  1. Mda... atunci e clar, rămâne asa, oricum o sa evit sa mai cumpăr "antilope" d-astea, ranforsate, se simte clar diferența, aștept sa se consume astea de vara, aparent o sa mai meargă mult și bine, după 12.000 km sunt ca noi, probabil țin undeva pana la 30.000 km. Mai jos atașez istoricul cu consumurile pentru primul an de folosința, aplicația este folosita de la 2370 km, atunci am aflat de ea, consumurile sunt făcute doar plin/plin:
  2. Asa este, și dimensiunea roților contează, dar din ce am citit pe internet cauciucurile ranforsate sunt mai zgomotoase, producătorii spun ca cu 1db, în realitate sunt cam 3 db și chiar se aude diferența intre 70 si 73 db. Ma gândeam la un experiment, oare dacă pe viitoarele cauciucuri de vara as pune burete fonoabsorbant asa cum se pune la cauciucurile pentru mașinile electrice, cât de bine ar izola zgomotul de rulaj. O sa studiez putin problema sa vad dacă a mai încercat cineva, ma gândesc sa nu afecteze la echilibratul rotii, altceva nu vad ce ar dauna. Cam asa ceva:
  3. Intre timp masina a primit jante si anvelope noi. Am tot amanat aceasta investitie, nu eram hotarat daca sa cumpar totul nou, sau sa caut ceva second pe OLX, de la fratii nostrii nemti, pana la urma am ales varianta cea mai scumpa, totul nou, fara dureri de cap, masina noua, roti noi. Jante originale Renault pe 16" si cauciucuri Hankook, total investitie 3990 lei. Prima impresie cauciucurile mult mai silentioase ca cele de vara, aici mi-am pus un semn de intrebare, in mintea mea nu era posibil, asa ca am inceput sa fac sapaturi pe Google. Evident, am gasit si cauza, masina a venit cu cauciucuri Continental Eco Contact 6 care sunt ranforsate, de aici si zgomotul la rulare mai mare, am notat in carnetel, viitoarele cauciucuri de vara vor fi fara ranforsare. In rest masina a mai adunat ceva KM ajungand la 12700km, se comporta exemplar. La final va las cateva poze si va doresc UN AN NOU PLIN DE IMPLINIRI CU MULTA SANATATE! DOAMNE AJUTA!
  4. Daca luam display-ul full cu tableta mare ma mai costa 1800 euro, am fost putin în dilema cu asta, parca nu meritau, apoi la o săptămâna, pentru ca sunt un sucit, am sunat dealerul sa le pună, dar nu s-a mai putut din păcate, mașina intrase în fabricație, cam asa se întâmpla când ești nehotărât. Nu-mi pare rău ca nu le am, dar parca era mai frumoasa cu ele! Cel mai tare ma supară faptul ca n-am luat faza lunga automata care costa doar 60 euro și avertizare la părăsirea benzii 180 euro, din cauza asta am un buton orb în bord, sincer dacă știam ca vine cu buton orb nici nu ma uitam, le puneam imediat. Consumul sincer chiar nu ma deranjează, nici la Nubira nu m-a deranjat și lua 12% și nici la Passat care lua și ala 13-14% în oraș iarna, vara era mai cuminte, scotea un 9%, 2.0Tdi 170cp si DSG.
  5. @Akon masina de fata este varianta full, plus ceva dotari adaugate de mine, scaune si volan incalzit si portbagajul "Magic trunk", adica dai cu piciorul sub bara si se deschide. Masina a avut pret de lista 24300 euro, cu 2 rable, discount Renault si discount dealer a avut un pret final de 19500 euro, zic eu un pret decent si corect. Consumul pe bord arata 7,6l/100km, la pompa, plin pe plin are cam 8,5l/100km, dovada jurnalul din poza de mai jos.
  6. @ches multumesc! Masina momentan se comporta exemplar, sunt foarte multumit, are 5 ani garantie, destul cat sa-si arate fiabilitatea
  7. Va salut, desi citesc forumul de ani de zile (2008) cu mare interes, nu prea postez, dar acum a venit timpul. Din martie anul curent sunt posesorul rombului, Megane facelift, 1.33 Tce, 140CP si cutie dublu ambreiaj EDC 7 trepte, varianta full, Intense plus ceva optionale. O alegere foarte buna zic eu, in cei 11.000km pot sa spun ca sunt multumit de alegerea facuta, consumul este unul foarte bun, 8l/100km in oras si cam 6l/100km in afara, foarte bine antifonata aici pot sa-i dau 10+, mi-a fost teama ca va sub Passatul anterior, dar se pare ca mi-a depasit asteptarile, la 160km/h vorbesti normal, nu te oboseste, se aude foarte putin vantul la oglinzi sunt cam mari, dar cu muzica pornita nu se mai aude nimic. Vara asta am facut o scurta plimbare pana la Budapesta, m-am simtit incredibil la volan, cu 3 persoane in masina plus bagaj masina a raspuns foarte bine la depasiri, fara nici cea mai mica emotie, in ciuda motorului destul de mic, foarte fasnet mai ales pe modul sport unde acceleratia raspunde instant si cutia tine o turatie de 2000rpm, pregatita sa retrogradeze rapid. In oras folosesc modul My Sense unde acceleratia este moarta jumatate de cursa, cutia schimba la 2000rpm si tine motorul la 1500rpm, un mers linistit, cutia nu se face simtita, nu stii cand schimba. O alta functie interesanta de care eu n-am stiut si nu scrie nicaieri de ea, este rezistenta din bord care baga aer cald imediat ce pornesti masina, foarte utila in perioada rece a anului, nu mai trebuie sa suporti aerul rece de afara pana se incalzeste motorul. Cam atat, nu stiu ce sa mai zic, daca cineva are intrebari/curiozitati raspund cu placere. Va doresc o zi minunata!
  8. Piese noi: 1- Perie geam sofer, cea care este pe masina a suferit un accident cand mi-am incuiat cheile pe interior 2- Buzunar, masina a fost 2DIN si acum are alt player si o statie CB care se vinde, in locul ei o sa pun buzunar. 3- Consola centrala pentru ca cea existenta este gaurita pentru niste accesorii care nu-mi mai sunt utile si le voi da jos. Nu reusesc sa gasesc garnisajul pentru usi, poate ma ajuta cineva, am cautat la Radacini si nu au, cel existent este spart sau ovalizat de soare.
  9. Da, stiu, am si vecini care au cuiburi de pasari din carenajele rotilor, si din bordurile de atac de la aripi au facut troaca de porci.
  10. Imi povestea bunicu, ca veneau nemtii cand erau aliati cu romanii, si le dadeau bomboane si ciocolata la copii, probabil au si stationat, dar de lupte aeriene sunt sigur, au fost si avioane cazute pe acel camp, tot bunicu mi-a spus!
  11. Iti atasez harta cu zona de interes. Garantez ca pe campul marcat cu X, si in padurea de langa gasesti tot ce vrei in materie de WW2, au fost si avioane nemtesti cazute pe acest camp. Le doborau IAR80-urile noastre, acolo se dadeau lupte aeriene sa nu ajunga nemtii la rafinariile de la Ploiesti!
  12. te contrazic! Fac aeromodelism de la 10ani, adica de 22ani, am tot ce vrei in materie de zbor si aeromodelism, nu iti trebuie nimic, doar daca vrei FPV in 900mhz ai nevoie de autorizatie!
  13. Super cu detector de metale. Pe la mine pe la tara cred ca ar merge unul d-asta. Ciudat, nu stiam ca-ti trebuie autorizatie de la politie, m-am uitat putin pe net, m-ai facut curios, vad ca se vand la liber, dar au niste preturi pe masura 500E +
  14. Ce Inseamna asta? Trouble Code: P1628 - (Manufacturer Specific) System: Powertrain Subsystem: Computer and Auxiliary Output Circuits DTC Description: Vaporize Lamp Malfunction Analysis: Light Malfunction
 

×
×
  • Create New...