Jump to content

turmentatu

Membru în rodaj
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About turmentatu

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Lacetti
  • An
    2008
  1. Acum si rezolvarea: Desii opream de tot instalatia gpl, la prima cheie (doar dimineata), motorul functiona 2-3 secunde si se oprea. La a 2-a cheie pornea dar avea un tremurat la ralanti. Am fost la service gpl, unde mi-a "sters" datele inregistrate in calculatorul instalatiei, a micsorat putin presiunea din rampa de injectoare si a recalibrat injectoarele. Am dat si un mic interviu directorului de la service (care s-a si ocupat de masina mea), gen drumuri scurte, cand am alimentat cu benzina etc. Sfatul lui a fost sa consum toata benzina (peste jumatate de rezervor). Dupa ce am plecat de la el, a doua zi bineinteles ca masina a pornit la fel, adica ca un tractor (instalatia gpl fiind oprita). Asa ca i-am ascultat sfatul si am consumat toata benzina (incredibil ce "betive" sunt chevrolet-urile), si am bagat apoi omv 100. De atunci nu mai am probleme cu pornirea, masina porneste bine, fara tremurat . Prostia mea era ca la 2-3 luni mai completam cu benzina (tot omv 100), dar cea din rezervor era deja "veche". Cam asa s-a rezolvat la mine problema pornirii de dimineata. Poate ii va fii cuiva de folos. Zii faina sa aveti!
  2. Nimic. Fara erori. Doar abs dar din cand in cand (senzor dreapta, se aprinde cand iau o groapa mai...adanca). Pana acum 3 zile nu facea. Opream masina direct pe gaz si pornea perfect a doua zi. Singurele diferente pe care le-am sesizat sunt (uneori) anumite trepidatii ale motorului (chiar daca este ajuns la temperatura optima) si mici fluctuatii ale relantiului. Nu cred ca este pompa, in sarcina nu am probleme. Plus de asta am minim jumatate de rezervor de benzina. (asta sa fie buba? ca benzina este veche si probabil si-a mai pierdut din proprietati?) Da ok o sa verific senzorul. De asta nu am auzit pana acum. Multumesc!
  3. Buna ziua! Sunt nou pe acest forum, si din pacate am nevoie de ajutor. Am un chevrolet cu gpl (pus la 45.000 km), masina avand acum ~85.000 km. Nu am avut absolut nici o problema, filtre (inclusiv gpl) si ulei schimbat la 10.000 km. Instalatia este tomasetto stag 200 (cred). Ultima servisare gpl a fost facuta acum in primavara impreuna cu toata revizia masinii. Pe timp de iarna nu am avut probleme (oricum in zilele friguroase mergeam doar pe benzina). Problema este urmatoarea: De 3 zile, doar dimineata, cand o pornesc, motorul functioneaza primele secunde ca un tractor, scade sub 500 rpm si se opreste. Desi pornirea se face pe benzina, apoi cand temperatura apei creste se comuta pe gpl. Daca atunci cand pun contactul opresc de tot instalatia gpl (din butonul de pe bord, desi ea porneste tot pe benzina) atunci masina porneste bine (1100 ture, cu socul automat). Am citit acum ca de obicei se lasa la oprire aprox. un minut pe benzina. Eu pana acum nu am avut astfel de probleme, deci lasam masina pe gpl, si are atatia km, la mine putin peste 15.000 (si 2 revizii complete+gpl). Ati avut astfel de probleme ? Multumesc anticipat.
 

×
×
  • Create New...