Jump to content

Shenzhen

Membru în rodaj
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Shenzhen

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico
  • An
    1999
  • Nr. Inmatr.
    B34EVD
  1. Mai este activ acest subiect? Sunt interesat de o instalatie de gaz pentru Tico cu butelia in locul rotii de rezerva. As vrea sa am o recomandare de service unde instaleaza la un pret decent. Am gasit saptamana trecuta la 1400 RON dar cred ca e cam mult. Multumesc anticipat
  2. Salut pe toata lumea si multumesc celor ce fac efortul de a ajuta pe ceilalti. Am un Tico fabricatie 1998. L-am cumparat cu motor uzat pe care l-am refacut corect. Carburatia si aprinderea este pusa la punct corect , mersul masinii este corect, consumul este in parametri Are totusi o problema: la pornire pe perioada actiunii socului scoate fum negru , nu face un fenomen demn de amenda politiei dat scoate fum negru cam ca acela al unui diesel cand e calcata. Mentionez ca singurul lucru la care nu am intervenit cand i-am refacut motorul este chiulasa, doar am probat-o cu benzina sa vad daca inchid bine supapele. Imi poate da cineva un hint? Multumesc anticipat.
  3. Eu locuiesc in Buc. cart. Titan, aviz celor ce doresc sa si verifice ceea ce spun. In 2008 mi-am cumparat un Matiz SE Power SH, Aveam la nimereala un numar tare dubios: B-50-RAG, multi credeau ca l-am cerut preferential insa a cazut la intamplare. Anyway: am folosit masina cateva saptamani dupa care am fost ingrozit de consum. Avand in vedere ca imi place sa repar motoare si pe vremea aceea avem plenty of time m-am apucat sa-i fac motorul si dupa cateva ore era gata. Am gasit un tutorial pe net despre cum se reseteaza calculatorul de injectie si asta a fost, mergea excelent Ca idee pentru cine vrea sa incerce: mai mult te costa berea consumata in timpul reparatiei decat piesele. Pentru ca lucrurile sa capete totusi si un "miros profesional" am fost cu masina la Radacini sa o conecteze la tester pentru a vedea parametri, totul a fost okay. Titan -Dorobanti dus la ora 8AM si retur la ora 17 consum vara cu aer 9 si chiar 10 iarna. Pe strada unde locuiecs eu mai erau (sunt) 4 posesori de Matiz in diverse versiuni de echipare, acelasi consum la toti. Deja salutul meu pe strada devenise : cat consuma frate gigantul tau? Am vandut-o in 2009 unui cumparator din cart. Salajan. Revin : voi aveti responsabilitatea afirmatiilor pe care le faceti? Intelegeti ca fiind 3-4 ca voi care n-au ce face decat sa posteze astfel de consumuri light care nu vor fi inregistrate vreodata ii faceti pe ceilalti care sunt mult mai multi decat voi sa "frece" masinile pierzand timp, enervandu-se si cheltuind bani degeaba? Care este scopul acestor aberatii? Pai 5,7% nu scoti nici noaptea cand esti doar cu taximetristi pe strada si toate semafoarele sunt pe intermitent si mergi doar pe prioritate... Gata, e ultimul post pe acest topic.
  4. Domnilor, eu sunt posesor de Tico din 2000. Am schimbat fo 7 pana acum si in momentul de fata sunt posesorul a 2 bucati SX din 98 si 99. Afara la drum lung scot cam 4,5% ceea ce cred ca este rezonabil, dar cum dracului scoateti voi 5,7-6-6,5% in oras? Eu nu reusesc sub 8 -8,5% cu aer pornit si cam un litru mai putin fara aer. Am avut un Tico pe gaz cu care am mers 400K Km , 5 ani Buc-Craiova in fiecare zi , zi de zi. Am scos un consum afara de 5,5% si in oras iarna scoteam si 10%. Mentionez ca toate reglajele masinii le faceam la Craiova la service-uri renumite local la care apelau taximetristii, si stiti care este oful taximetristului: sa consume putin masina. Deci zic eu ca am avut masinile bine reglate, consum bun in afara oraselor dar eu n-am reusit niciodata sa scot in oras consumurile astea "infime" pe care le declarati voi aici: 5,7-6-6,5%.Eu cred ca faceti o greseala declarand astfel de consumuri pentru ca-i faceti pe ceilalti sa stea prin service-uri fara motiv alergand dupa cai verzi cu consum light. Tare as vrea sa-l vad p-ala care consuma 6% la ora 16 in cursul saptamanii in Bucuresti pe un traseu de genul: Titan-Gara de Nord - Berceni - Piata Presei - Pipera, etc. Daca bate vantul scoti o vela si mai reduci ceva, la semafor te dai jos din masina si te faci ca te intinzi impingand discret masina, etc Sa nu ramaneti surprinsi, pe toate topicurile indiferent de marca apar posesori a caror masina consuma putin , ba chiar alimenteaza 10 L in rezervor si dupa o vreme da p-afara ca in loc sa consume, aceasta produce. Sunt posesor de Kia Ceed, Ford Mondeo, Mitsubishi Pajero Sport si Honda CR-V. Va spun: pe toate forumurile dedicate lor sunt proprietari care se jura ca nu consuma. De exemplu la Kia Ceed sunt care declara 7% in Bucuresti si eu n-am scos-o sub 9, La CR-V se jura ca consuma 10 in Buc si eu n-o scot sub 13, etc. Desigur vor exista comentarii de genul "stilul de condus" , "talpa grea " , "masini dereglate" insa nu le voi baga in seama. Motivul pentru care pierd timpul scriind atatea randuri este sa te ajut pe tine care ai o dilema in ceea ce priveste consumul: asta e masina, asta e orasul si nu e cazul sa te dai de ceasul mortii ca masina ta nu consuma light ca a altora si nici nu ai ce sa-i faci pentru ca asa e normal sa fie: 7-8% in Buc fara aer si 4,5 -5% afara cu masina incarcata regulamentar. Tare as vrea ca la o intalnire a posesorilor de Tico sa-l vad p-ala cu 5,7% in Buc, o avea curajul sa-si sustina spusele cu masina la pariu? Desi sunt pacifist de fel m-am indignat citind acest topic pagina cu pagina. Va dati sema cati nevinovati bat la usa service-urilor dupa ce vad ca unu' se jura ca consuma in Buc 5,7%? Acest topic e menit sa ajute oamenii nu sa-i incurce, ce dreaq, mai cenzurati si voi aberatiile.
  5. Salut, Sunt posesor de Tico din 1998 , am schimbat deja 3 masini pana acum datorita sutelor de mii de km si am trecut la a patra masina Tico achizitionata saptamana trecuta. Toate pe gaz cu butelie micuta laterala. Am citit ceva forumuri si am constatat ca se poate monta butelie toroidala in locul rotii de rezerva. Am incercat sa gasesc o asemenea firma insa sunand la numerele gasite pe net am fost chiar luat peste picior. Intrebare: Cine si unde in Bucuresti monteaza o asemenea instalatie si cam cat costa? Multumesc, Am gasit, ei sunt: http://www.autoservice-gpl.ro/ Vineri 13 Iulie ma prezint la montaj. Succes
 

×
×
  • Create New...