Jump to content

cipo

Membru
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About cipo

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • MSN
    0723 01 11 25
  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    cipopa@yahoo.com

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Opel
  • Model
    Astra
  • An
    1.7DTI NJoy 2003
  1. impartasesc parerile spuse mai sus: nu este indicat sa amesteci diferite uleiuri fie ele cu acelasi indicativ decat in caz accidental (a se citi de urgenta: e mai bine sa mergi cu un mix de lubrifianti decat fara ). aceastea contin componente in diferite proportii (de aici si diferenta calitativa intre marci) si nu stii cum reactioneaza acestea intre ele. experienta altora spune ca aceste amestecuri se "branzesc" si cu siguranta nu iese ceva bun.
  2. exact asta vroiam sa spun si eu cand am vazut poza din link-ul lui FLEX. sunt putine magazine/depozite in care am vazut cauciucurile depozitate corespunzator. personal nu cred ca are prea mare importanta modul de depozitare, dar instinctul ma indeamna sa cred ca presiunea ar trebui sa fie mai mica decat in mod normal, insa e posibil sa ma insele .
  3. se vand pentru toate modelele cu atat mai mult pentru cele autohtone. deci cartea de service nu reprezinta un element de siguranta, eventual trebuie studiata cu ceva mai multa atentie sa nu fie stampile de aceeasi culoare, pixuri de asemenea, etc. nu am inteles logica stergatoarelor. pozitia nu se poate modifica desfacandu-le si reasezandu-le? de ce se "ridica" stergatoarele in timp? e greu sa gasesti masini bune, cu km putini, mai ales in targ. cand am vandut-o pe a mea bordul arata ~150 mii, iar samsarii spuneau ca au o comanda pentru modelul ala dar cu 50 mii km. nu a reprezentat asta o problema pentru ei , insa pentru viitorul cumparator cu siguranta da. am vandut-o la samsari pentru ca de la ei am obtinut cel mai bun pret. cat timp a stat masina pe autovit.ro si diferite burse n-am primit decat 2 sau 3 telefoane. "greseala" a fost ca am afisat numarul mare de km. nici nu mai intrebau de pret, dotari, imbunatatiri, seturi de cauciucuri extra, etc.
  4. vechiul cielo l-am luat la 118 mii km pe bord (nu stiu cat de reali erau). primii 20 mii km a mers fara probleme, doar consumabile. la un moment dat incepuse sa scape ulei pe la garnitura de chiuloasa. in acelasi timp a inceput sa tacane si axa cu came. cand am schimbat-o am observat o uzara de 1-2 mm! s-au schimabat multe piese printre care si pompa de ulei. asta s-a intamplat vara. in iarna a scazut compresia pe primul cilindru, deci urma o segmentare. costisitoare operatie drept urmare am vandut-o. in concluzie masina tine cat ai grija de ea si cat ai norc sa te tina. nu stiu cat de relevant este exemplul meu pentru ca nu stiu cat de reali erau km. edit: uleiuri folosite in cei 30 mii km cat am tinut masina au fost shell helix, mobil si aral toate 5W40. da am facut 3 schimburi, fiecare la ~10 mii km (risipa de bani).
  5. nera09 raspunsul ti l-a dat midnight_racer. ori se lipesc sabotii pe spate ori daca nu ai tras frana complet, aluneca usor. acum vreo 3 ani cand am fost in grecia am lasat masina parcata cu frana de mana trasa (mare greseala!). dupa 11 zile se sudasera sabotii de tambur si abia am reusit sa plec de pe loc! aceleasi pocnituri le mai aud din cand in cand si la astra actuala care are placute pe spate (se lipesc placutele de discuri).
  6. dupa cum s-a mai spus, sunt sanse mari sa fie sonda. la vechiul cielo am ramas fara benzina datorita indicatorului din bord (indica prost si am calculat gresit). partea proasta era ca si becul de la martor era ars.
  7. rulmentul obosit huruie si nu face tic tic . zgomotul se amplifica o data cu cresterea vitezei. cu tic tic-ul am condus cielo vreun an de zile pana l-am vandut si tot n-am reusit sa-mi dau seama ce e. tot ce pot sa spun e ca la multe masini circuland pe strada am auzit acel zgomot.
  8. la cielo meu din 96 peste 100 mii km face exact acelasi lucru. cauza: uzura inegala a dicurilor de frana. se simt mici striatii cand dai cu degetul.
  9. daca miroase mai mult afara poate fi si de la toba sparta. eu simteam miros de benzina inainte sa schimb toba. dupa nu.
  10. ai schimbat ce trebuia? poti sa dai niste preturi? de vreo 500 km se aude un huruit ce creste o data cu viteza. banuiala mea se indreapta catre rolele intinzatoare sau ce mai e pe acolo. cureaua e schimbata de max 5000 km si n-am de ce s-o invinuiesc (asta scartaie din cate stiu). rulmentii uzati cum se manifesta?
  11. la mine tot la contactul dintre cea intermediara si finala s-a "retezat". am preferat sa pun una noua (chiar le-am schimbat pe amandoua pt ca nu era nici un tinichigiu la momentul respectiv sa mai carpeasca ceva). cea finala conex a fost 700 mii, iar intermediara 1 225 mii (originala corea)
 

×
×
  • Create New...