Jump to content

okiul

Membru
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

About okiul

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    oltenita
  • Auto
    daewoo
  • Model
    tico
  • An
    1998
  1. salut, unde sunt in bucuresti tico la dezmembrari? imi trebuie o caseta de directie..si cam ce pret ar fi rezonabil? multumesc.
  2. multumesc pentru ajutor. o seara buna.
  3. multumesc mult pt ajutor. o sa-ti urmez sfatul. mai pot insa merge cu masina cu tacanitul acela? la service mi au spus ca nu e problema ( pina mai imi revin financiar)
  4. mda..de la elctronica pe care o practic pina la mecanica..acum ma gindesc sa l desfac eu cind oi avea timp.cu manualul in fata..m am gandit eu ca e ceva necurat la mijloc..deci practic trebuie schimbatii cuzinetii de palier si rectificat arborele,nu? si garniturile normal..
  5. pai m-i s-a spus ca nu se gasesc cuzineti de reparatie...si asa au zis cei de la magazinul de piese auto..in domeniul asta numai tilhari..
  6. salutare, am luat masina de la service de 2 zile, si m am gindit sa va spun ce concluzii s-au tras. tacanitul este de la arbore. ulei pierdea pe la semeringul distributie. cum un arbore costa peste 600 ron si m-au uscat de bani am renuntat la schimbarea lui. au schimbat cuzinetii palier si l-au strans asa. masinuta merge brici , insa are un tacanit. ( de la arbore). m-au asigurat ca nu i problema si cind fac rost de bani o sa il schimb. ulei numai pierde. au suflat carburatorul cu un compresor si sta bine la relanti acum. becul la ulei clipoceste cind e la relanti. ( tot de la arbore m-i s-a spus ). acum vin si va intreb: pot merge o perioada cu arborele asa? si stie cineva un pret mai mic de 600 ron? totusi imi pare exagerat... multumesc.
  7. multumesc mult pentru interes..la cum i-am vazut eu pe tembeli habar nu aveau ce au facut..sper sa nu fie de linie bataia..e un sunet ascutit asa ca de tachet..o sa va tin la curent,.. masina s a oprit din mers.. pistoane nu am schimbat, am luat segmenti si cuzineti biela si supape..au zis ca erau coxati segmentii vechi..minca ulei si scotea fum inainte insa mergea brici..
  8. o sa vad maine..insa ce ma ingrijoreaza el mai mult e acel tacanit la motor..unii zic a ar fi linia..altii piston..cind ma gindesc maine sa o iau de la capat cu milioanele imi vine sa...tacanitul e ca un zgomt de tachet si se aude in special cind accelerez.
  9. multumesc pt raspunsuri. inainte nu aveam problema cu becul. mi au zis ca au faccut nu stiu ce pe la sorb..probabil de aia se aprinde. maine o duc la un mecanic cu renume prin zona si o sa va tin la curent,nu de alta, dar sa nu mai pateasca si altii..numai bine
  10. garnitura de chiuloasa e schimbata. au zis ca nu e nevoie de planare. nivelul la ulei e bun. daca as fi stiut crezi ca ma mai duceam?
  11. salut dragi colegi..cu deosebita tristete va aduc la cunostinta ca situatia ticozaurului meu e grava. asa zisii mesteri ( de culoare, dealtfel) au facut o zob. are o usoara bataie ca de tachet...curge ulei de la garnitura de chiuloasa..azi, dupa 500km de la segmentare am completat 1 litru alti mesteri isi dau cu parerea ca ar fi motorul praf, ea asa merge, se duce,insa are bataia aia in special cind accelerez , pierde ulei (. pica jos, si se pare a pe la garnitura de chiuloasa), si becul tot se aprinde la ralanti. e posibil sa curga ulei pe acolo? si tacanitul de la ce poate fi? ca de la taheti am fost asigurat de cei de la service ca sunt bine reglati. orice parere e bine venita.. si lista cu costuri pina acum ( sa nu faceti ca mine) 1. pompa apa 150 ron, 2 segmenti 120 ron,3. cuzineti biela 25 ron, 4.garnituri 110 ron, 5.supape 140 ron, 6.curea distributie , intin zator 90 ron.7 ulei, filtru 90 ron,8 filtru aer+ spray curatat 40 ron 9 .baterie 225 ron 10 manopera asa zisii mesteri 600 ron 11 alte consumabile 50 ron. sa nu ti vina sa i strangi de gat pe mesteri? sa vedem acum ce urmeaza...am comiso rau..
  12. multumes mult, o sa vad..am vorbit azi , o duc miercuri la service. azi am mers iar cu ea. becul clipoceste.a mai aparut alta manifestare. picura ulei sub motor. am deshis capota,motorul e plin de ulei in partea stanga ( cind privesti din fata) jos, linga carcasa care acopera cureaua de distributie. e clar. problema e grava. asa zisul mester care a umblat la ea se uita ca mata la motor. cconcluzia: duceti masina la service daca nu va pricepeti si nu la mesteri peste noapte aparuti.am zis ca ies mai ieftin si acum , probabil o sa coste dublu. o sa va tin la curent. numai bine
  13. salutare am amai facut 60 km azi..problema persista, cind reduc sa iau un viraj spre exemplu, becul palpaiae, accelerez putin se stinge.. motorul merge mai cald decat inainte..tremura..credeti ca e posibil sa pus cureaua de la distributie gresit? oricum maine ma duc la un sevice care ,zice lumea, sunt priceputi ( eu am inceput sa ma indoiesc de acesti mesteri). eu tot cred ca nu au pus distributia bine. orice mic ajutor din partea colegilor e bine primit, numai bine.
  14. salut , am mentionat IMPROPRIU SPUS. ORICUM DUPA CATE BELELE AM ACUM CU EL ASTA E ULTIMUL LUCRU LA CARE MA GANDESC..
  15. salutare, dupa tot ce am citit paici se pare ca m-am nenorocit. am facut motorul la un asa zis mester, distributie, supape segmenti. prima zi, turatie la greu la pornire. au tot umblat ei pe la avans ( le am interzis sa umble la carburator). masina ramanea turata dupa ce o acceleram. cu informatii de pe acest forum am dat avansul mai mic si merge mai bine acum. am facut fix 350km azi. si surpriza : la relanti se aprinde becul la ulei ( primul din stinga). raspunsul mesterului : ulei prost. ma indoiesc. numai 350 km? i-am schimbat si bateria ca au zis ca aia veche nu are putere sa il dea peste cap.cica are compresie de compresie acum. motorul tacane zici ca e cinel. zice ca trebuiesc reglati tacheti, dar dupa rodaj. insa eu cred ca nu e inregula sa se aprinda becul la motor dupa 350 km. nivelul e bun. la jumatate intre min si max. nu scade nu creste, daca o turez se stinge becul. orice sfat e binevenit. p.s. nu faceti ca mine, duceti masina la service nu la mesteri care le repara in fata portii... si inca o chestie ciudata face..de vreo doua ori in aceste cateva zile, incercam sa o pornesc , insa bateria dabia il invartea cate odata cu greu..reusea sa il dea de 2 ori peste cap si o lua..insa cu greu.. baterie noua, varta.. ziceai ca il tine ceva blocat. ceva nu e in regula e clar. credeti ca trebuie sa desfac motorul iar? deci sunt bolnav de suparare..multumesc mult.
 

×
×
  • Create New...