Jump to content

Andreid

Membru
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Andreid

  1. Buna ziua, Acum circa 1 an am revopsit bara spate si aripa stanga (la fostul EuroService Otopeni). Am observat ca bara spate in partea de jos se "exfoliaza" / cojeste !!! Ceea ce mi se pare si mai ciudat este ca mai are un strat de vopsea pe dedesubt !! Nu ma pricep dar stiu ca orice piesa inainte de vopsire se smirgheluieste samd. asadar nu cred ca mai era cazul sa mai fie un strat de vopsea pe dedesubt, nu ? Iar in acest caz inseamna ca s-a vopsit peste vopseaua anterioara. Gresesc cu ceva ? Cunoaste cineva o vopsitorie buna si ieftina ?!
  2. @master Am avut intr-o perioada aceleasi simptome undeva de la roti fata. Bucsele erau vinovate. Dupa schimbare nu a mai scos nici un un zgomot
  3. Am aceasi nedumerire ca si in postul de mai sus.. Are cineva vreun sfat ? Antifonare eventual ?
  4. Stie cineva ce antigel se foloseste pe Nubira 2 ? Maine intentionam sa-l schimb..
  5. Imi pare rau ca scriu si aici dar pe topicul destinat acestui subiect nu s-a raspuns. Trebuie sa schimb antigelul. In carte am vazut ca scrie la 40000 de km sau 2 ani . Am 32000km dar 4 ani vechime! Nu mai stiu daca s-a schimbat la 2 ani cand trebuia.In cazul incare nu s-a schimbat atunci pot sa fie consecintele acestui schimb intarziat (cu 2 ani!!!) ? (de mentionat ca pe parcursul celor 4ani a mai fost completat incat sa fie la nivelul optim)
  6. Mi-am luat GoodYear Vector. Fata de Montana este o mare diferenta. Mult mai silentioase , aderenta sporita. Pana acum nici nu se compara.
  7. Multumesc pentru raspunsuri O ultima nelamurire. Stie cineva ceva de Dayton dpdv calitativ (silentiozitate,durabilitate,aderenta samd) ? Deocamdata observ ca anvelopele Goodyear au primit numai laude. Tind spre ele dar vroiam sa stiu ce parere aveti si de Dayton avand in vedere totusi ca sunt o diviziune a celor de la Firestone/Brigestone/Italia si ca pretul este sub Goodyear /set economisind 2 milioane.
  8. Pe jantele din fabrica (nubira2) se pot pune anvelope de 195/60 R14 in loc de 185/65 R14 ?
  9. Rezumatul din tot ce am citit/auzit despre anvelope de iarna/vara/mixte - anvelopele de vara sunt dezastru iarna (fiind si foarte rigide la temperaturi mici) iar cele de iarna mai zgomotoase si gradul de uzura creste cu pana la 20% vara si chiar aderenta scazuta (cum zicea cineva pe forumul Dacia). Am o obsesie in ceea ce priveste silentiozitatea dar nici sa fac patinaj iarna nu-mi surade ca sa ma incumet sa o incalt cu anvelope de vara acum.. iarna! Doua seturi nu-mi permit (asta era rezolvarea optima). Ajung la solutia de compromis 'All Season' din care inteleg ca multe anvelope de acest gen au rezultate vag superioare celor de vara pe timp de iarna !! Doua de un fel pe fata si doua de un fel pe spate stiu ca nu dau rezultate extraordinare. In locul meu ce a-ti face ? Care este diferenta intre All Season si cele de vara cand e vorba de aderenta si silentiozitate ? Deocamdata tind sa cred ca ceea ce a spus Esperatul ( Goodyear Vector 5 ) e cea mai buna solutie. Nu ?
  10. Multumesc Nu-mi permit doua seturi de anvelope asa ca m-am uitat dupa Goodyear pe http://www.vanzarianvelope.ro si sunt la preturi acceptabile (similare cu Firestone). Dpdv al silentiozitatii care este diferenta intre cele de vara/iarna/mixte ? Citisem pe alte forumuri ca cele de iarna sunt mai zgomotoase.E adevarat ? Un set de anvelope de vara ar face fata in conditi acceptabile iarna ? Pana acum am circulat cu montana de iarna daca nu ma insel. Mi se par extrem de zgomotoase si aluneca ca schiurile fie vara fie iarna la fel! Pana acum din ceea ce am citit aici ,pe alte forumuri si diferite site-uri mi-au atras atentia Dayton, Firestone si Goodyear. Deocamdata vreau sa apelez la cat mai multe pareri fiind prima data cand schimb anvelopele implicit neavand nici un fel de experienta .Cat de curand trebuie sa ma hotarasc si sa le cumpar.
  11. Merci pentru parere @silviustel Da, ai dreptate ,din ceea ce am citit recent pe net Firestone sunt cele mai bune (dar si cele mai scumpe!).Am aflat ca anvelopele Dayton sunt fabricate de Brigestone/Firestone (in Italia). Cu Firestone ies intre 8-9 milioane 4 bucati iar cu Dayton la 7 milioane. Ma intreb cat de mare este diferenta de calitate dintre ele si daca se justifica 2 milioane in plus. Ceva pareri despre Dayton ? dar comparativ cu Firestone ? Macar daca e sa dau mai mult cu 2 milioane sa am de ce sa o fac
  12. @Mircea Multumesc pentru ajutor Mai stie cineva ceva de celalalte tipuri mentionate anterior ? A mai avut cineva ?
  13. M-ar interesa sa-mi incalt masina (NubiraII 185/65R14) avand in vedere ca Montana (cele cu care a fost echipata din fabrica avand acum 32000km) si nu stiu care alegere este cea mai indicata dintre : 1. Firestone 2. Matador 3. Dayton 4. Debica 5. Sava poate si Kumho Toate rotindu-se in jurul pretului de 160 - 210 sute. Dpdv al : silentiozitate,durabilitate,aderenta care considerati ca este mai bun dintre optiunile respective ? sau o alta varianta la un pret similar ? p.s. Montana cu care este acum in jurul a 70-80 km/h vajaie ca un tractor !
  14. Am dat search deja si nu am gasit ceea ce ma interesa. As vrea sa stiu ce latime maxima a anvelopelor este permisa pentru Nubira II ( din fabrica fiind 185 / 65 R14 86H ).Mi se par inguste fata de gabaritul masinii dar nici nu sunt in masura sa apreciez efectele unei astfel de modificari (stabilitate,manevrare,adaptare,etc.) asa ca vreau sa va cer si parerea voastra...
  15. @Mircea : Vina mea.Am uitat sa mentionez ca sunt din Bucuresti implicit ca-mi trebuie un service aici Cand spuneam corecturi ma refeream la mici mici indoituri circa 2-3cm care oricum se afla tot pe elementele ce trebuie si vopsite. Oricum m-ar interesa cat te vor taxa macar sa stiu orientativ la ce sa astept. Merci de ajutor
  16. Trebuie vopsite si aplicate cateva corecturi in ceea ce priveste tinichigeria pe cinci 'elemente' (portiere,aripi -nubira2). Daca cineva a mai trecut prin ceva asemanator v-as ruga sa -mi spuneti cam la cat s-ar ridica pretul aprox. pentru o astfel de operatiune. Am avut o experienta neplacuta deja cu vopsitoria la fostul EuroService Otopeni cand am aruncat sacul cu bani pe fereastra. Daca cunoaste cineva un service de calitate in ceea ce priveste tinichigeria/vopsit de unde nu-ti sare vopseaua dupa 2 luni (cum mi s-a intamplat!) fara urme si cu tot tacamul (cuptor etc) v-as ramane recunoscator daca mi l-ati recomanda
  17. Nu am calcat ambreiajul bine in timp ce schimbam in viteza a 3a.Imediat s-a auzit un huruit puternic timp de 1-2 secunde. In 4 si jumatate ani mi s-a intamplat de 4-5-6 ori. Fiind un profan in domeniu ma simt nevoit sa intreb : 1. ce se intampla concret cand apare acel huruit ? 2. mi se va duce pe apa sambetei cutia sau ceva asemanator dupa asemenea "scene" ? am motive de ingrijorare sau visez cai verzi pe pereti ?
  18. Curand am sa-mi vopsesc portierele si aripile insa am auzit persoane care spuneau ca si chiar revopsita nu va mai fi niciodata ca si vopseaua originala (dpdv calitativ) . Ca sare ,se zgarie samd mult mai usor. Pareri ? p.s. Am unele vagi infundaturi pe aripa spate dreapta. Am incercat sa le indrept ciocanind cu o bara metalica cu cap de cauciuc (n-am ciocan special!) si am reusit sa o indrept circa 80% INSA cineva s-a sprijinit de acea portiune "indreptata" si s-a infundat iar. E ca marmelada !!!! Nu-mi pare normal. Credeti ca la service s-ar rezolva mai bine ? Sau ..o posibila solutie ?
  19. Curand trebuie sa fac ITP-ul. Imi poate recomanda cineva un service in care se lucreaza ceva mai serios ?
  20. Cineva spunea ca pana se "rodeaza" , se formeaza santurile samd. e normal sa scartaie putin ! Altcineva ca trebuie curatate placutele ! Mai e si varianta calitate proasta si insertii de metal. A mai avut cineva o experienta asemenatoare dupa schimbarea placutelor de frana ?
  21. Chestiunea a avut loc la City Center din Poligrafiei (dar nici cel din Pta Romana nu mi s-a parut mai breaz).
  22. Am vorbit cu mecanicul care a montat placutele. A dat-o in teoria cu " pai... vedem..sa curatam placutele ! ce naiba,sunt noi ; vino luni dar poate ii trece pana atunci !!". Solutia asta nu pot sa spun ca m-a "incantat" (!) avand in vedere ca deja o sa fie a 3a oara cand ma duc. Sper sa-si revina (chiar si daca n-am mai auzit de placute noi care sa scartaie!!!!)
  23. Sunt originale de la Craiova.. Sa-si revina ? M-as mira..
 

×
×
  • Create New...