Jump to content

emilv

Membru
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by emilv


  1. @emilv> banc este raspunsul lor: "a facut scurt de la incarcare de durata prea mare"

    Scurtul intre placi este o depunere de oxid provenita de la incarcari partiale (adica de scurta durata) si repetate, fara descare prealabila. Un acumulator are o viatza lunga daca periodic suporta cicluri de descarcare si incarcare. Descarcarea se face, in lipsa unei scule, prin conectarea tuturor sarcinilor de pe o masina cu motorul oprit pana cand tensiunea in gol ajunge sub 11,4V. Incarcarea corecta se face in cel putin 2 cicli. Primul reprezinta o incarcare la tensiune constanta si un curent mare (functie de capacitatea bateriei). De ex. 35 Ah = 5A x 7 h. Astfel bateria se incarca la 80% din capacitate, tensiunea in gol pe baterie ajungand la aprox 12,6V. Al doilea ciclu de incarcare este unul de curent constant (50 - 100 mA) si tensiune variabila timp de 6 -8 ore, respectiv pana cind tensiunea ajunge la o anumita valoare (~14,5V), iar tensiunea in gol sa fie de 12,9V. Astfel de incarcari se fac cu un incarcator modern (2-3 cicli) sau cu un incarcator clasic (pentru primul ciclu) si unul DIY (do it yourself) cu ajutorul unui circuit LM 137. Cea mai mare greseala, care scurteaza durata de viatza a bateriei, se face in cazul incarcarii unei baterii descarcate prin alternatorul de pe motor. In cazul acesta este recomandat ca posesorul sa duca imediat bateria la incarcat intr-un atelier specializat. Altfel, durata medie a unei baterii este minim 2 ani, adica imediat dupa expirarea garantiei.

     

    multam de raspuns tolin_afc, dar eu cand am fost cu bateria la service (autorizt - cred ca este service-ul care vinde baterii caranda vis-a-vis de sectia 2 politie), bateria mai avea 9v, iar cand era in sarcina se comporta de parca avea un scurt - cel putin asa se vedea pe aparat si asa mi-a spus mecanicul...oricum acum am baterie noua (zap - cica sunt facute in polonia - 1100000 62Ah/12v) si sper sa nu mai am probleme cel putin 2. ani...


  2. ...am fost la un service de baterii si mi-a zia mecanicul ca s-a dus   :twisted:  in sensul ca are un scurt din cauza faptului ca am lasat-o prea mult la incarcat...

    Asta-i bancul anului. Sigur era service de baterii sau era service de mecanici ?

     

    pai mecanicul mi-a spus ca scurtul este din cauza elementilor din baterie...eu am mai auzit de aceste defectiuni la baterii...


  3. Deci trebuie sa ma grabesc sa-mi folosesc punctele Smart de pe cardul Shell

     

     

    din cate am inteles eu oficialii MOL au spus ca programul Smart va continua...si eu am aprox 6000 puncte ce credeti ca ar trebui sa-mi achizitionez?


  4. deci, pana acum avem:

     

    OMW+Petrom

    MOL+Shell

     

    cine urmeaza?

     

    in general de ceva ani tot mai multi giganti vor sa se uneasca (Sony+Ericsson, Siemens+Fujitsu, PriceWaterhouse+Coopers&L, etc)

     

    s-a ajuns cumva la un nivel maxim de dezvoltare, chiar nici un gigant nu mai poate crea ceva nou fara a se "cupla" cu altcineva?


  5. eu am jucat de ceva ori, cei mai ok au fost "xtremepaintball", locatiapot sa o sugerez eu: langa Calul Balan (Buftea) 20 km din Calea Victoriei, este o padurice acolo tocmai buna de joaca, problema ar fi sa nu ploua (ca ne facem ca porcii), exista de asemenea si loc de parcare exact langa padure.

    Noi am alcatuit 4 echipe a cate 20 oameni echipa si s-a jucat varianta "steguletz", adica cele doua echipe sa imprastie in padure iar dupa semnal se trece la actiune (echipele lupatandu-se pt cucerirea steguletului).

    Ar mai fi si locatia din padurea Baneasa, dar nu stiu daca mai ai voie...locul avand si o ruina (cazarma parasita) unde se poate juca varianta "ostateci", (la fel trebuie sa nu ploua).


  6. daca sunt capacele acolo, taie actibildul si asta este.

     

    asta ar fi alta problema...oare capacecelel de sub abtzibild or putea fi desfacute sau or fi incastrate direct in carcasa bateriei? vreau sa zic ca am vazut baterii care aveu aceste capacele (fara a exista posibilitatea sa le desurubezi) si erau niste gaurici mici de tot pe unde putei introduce un ac de seringa mai gros'cior...a vazut cineva o baterie de cielo dezvelita complet pana acum?


  7. eu stiu de la cineva ca a reusit sa incarece (completare cu acid) o baterie de espero, dar nu-si mai aduce aminte cum a reusit.

     

    bateria mea in nici un caz nu are gel...sub abtzibild se pot observa capacelele pe unde se face incarcarea, nu stiu daca e bine sa tai abtzibild-ul.

     

    credeti ca ar trebui sa pun aceasta intrebare si pe alt topic?


  8. asta am si facut, am lasat bateria (cam mult cred eu ~10h) pe redresor arata ca este incarcata la maxim dar cand am pus-o pe masina invartea foarte incet.

     

    am mai facut aceasta operatiune cu aceiasi baterie si cu acelasi redresor cu 1 luna in urma, numai ca atunci am lasat bateria doar 0.5h si a fost ok.

     

    acum bateria parca nu mai are zeama inauntru (e cam goala), iar redresorul este marca bosh, eu cred ca bateria fiind capsulata si lasand-o asa mult la incarcat (redresorul fiind setat pe incarcare foarte rapida) a secat-o.

     

    se poate reintroduce acid + apa distilata in aceasta baterie? (este baterie de nubira, dar arata la fel ca una de cielo sau espero), eu nu am reusit sa-mi dau seama cum se poate ajunge la acele capacele


  9. Problema e pana la grad rezista bloacele noastre?Care e mai rezistente cele pa placi sau cele pe grinzi?

     

    cica se zice ca bloacele construite dupa '77 rezista la 8 grade, acum nu stiu ce sa zic, dar cred ca la cum "sa lucra" pe vremea aia (se furau la greu materialele de constructii)

     

    PS cand m-am renovat apartamentul am fasit bucati de ziare si carpe bagate pe la imbinaturi (blocul a fost construit in '63)


  10. Mama daca eu care stau la et 1 l-am simtit asa nasol mai sus cum a fost?

     

     

    eu stau la 5 si never nu am prins cutremur la bloc, a fost nashpa rau de tot, parca se rupea blocul, trosne din toate incheieturile, nu pot sa-mi dau seama ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost mai mare..doamne fereste

     

    azi ma duc sa vizionez nishte case...

 

×
×
  • Create New...