Jump to content

White Shadow

Membru
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by White Shadow

  1. Este absolut perfect si normal. Daca ai ajuns sa mergi pe vapori si nu mai ai aproape nimic, se intampla sa nu indice prea mult nici dupa alimentare de 30-40 de lei. Eu il cunosc foarte bine, pentru ca mi s-a dus un pin de la becul de rezerva, prin coroziune (trebuie sa schimb mufa neagra de pe pompa) si neavand becul dupa care sa ma ghidez, am invatat sa stiu perfect cata benzina mai e doar dupa ac.
  2. Pai normal este sa fie treaba facuta bine din prima, fara sa mai discuti nimic. Cand ajungi sa discuti, deja inseamna ca trebuie sa cauti pe altcineva. Si nu te supara, dar nu a fost reparatie la motor sau cutie sau mai stiu eu ce, sa zici ca sunt operatii complicate si cu risc de a merge ceva nasol. Nu stiu ce mai e de vorbit cand se pune cureaua de alternator cu japca, prin fortare, sau cand se uita slabirea unui amarat de surub. In imaginea atasata avem exact cum arata capatul dinspre selector al cablurilor de la schimbator si se observa clar tubul de metal din mijloc, care nu are alta cale de iesire decat prin dizolvare in aer, sau scoaterea sigurantei si indepartarea lui de pe bratul selectorului.
  3. Vad ca au mai fost reclamatii pe aici, asa ca ma bag si eu. Nu vreau sa se inteleaga gresit, pentru ca nu stiu daca face ceva cu intentie, dar din ce am observat face o mare greseala ca se aglomereaza mult si lucrarile simple le face "pe genunchi". 1. Prima vizita - montat curea alternator prin fortare cu surubelnita, fara slabirea prealabila a alternatorului. Rezultat: curea facuta franjuri si ramas fara incarcare pe baterie iarna si in mijlocul sarbatorilor de Craciun si revelion. Am schimbat-o eu singur dupa revelion si nu am mai avut probleme. 2. Ajuns recent (luna trecuta) cu joc in caseta, mi-a strans caseta din surubul patrat pana la schimbarea unei bucse si flanselor de amortizor, ca sa nu mai fie jocul asa de mare. Dupa inlocuirea bucsei de teflon a uitat sa desfaca inapoi surubul de reglaj. Rezultat: volanul mergea greu si paraia (scartaia). Am fost la un alt mecanic ca sa ma rezolve. 3. A doua zi dupa operatia de mai sus (schimbarea bucsei de teflon si flanselor de amortizor), mi se evapora din senin o bucsa de la cablurile de schimbator de viteze. Ma gandesc ca daca se uzeaza mai ramane ceva acolo, nu se dizolva din senin asa, in aer, plus ca are o componenta metalica despre care, zic eu, ca nu are cum sa dispara complet acolo. La mine nu mai exista nimic, aveam inelul de la cablu care se balanganea linistit pe axul de la selector, fara pic de altceva intre ele. Rezultat: schimbarea cu mare dificultate a vitezelor. Rezolvare: cumparat si inlocuit singur cabluri schimbator, ~1,5 ore de munca, totul ok de atunci. 4. Dupa aceeasi interventie, ajung in sfarsit unde cred ca voi ramane, la mecanicul lui taica-miu. Dupa o verificare generala, printre altele, de schimbat flanse amortizor fata ca au joc. Zic "frate, sunt noi, le am de 2 saptamani, ia vezi daca mai merg stranse un pic". Pune omu' mana pe cheie si mai da 2-3 ture in plus la toate suruburile si tadaaaaaa, dispare jocul din flansele noi. Asa ca musiu, nu stiu daca te grabesti, le faci intentionat, sau te "ceva" pe mine cu rabla mea de matiz cand ai Scirocco in fata atelierului, dar oricum e o greseala care da foarte urat, si m-ai pierdut de client. Cand cineva care nu e de meserie isi rezolva singur cu succes problemele care tin de meseria ta si pe care tu nu esti in stare sa le rezolvi, eu zic ca pe acolo, pe undeva, e o mica problema.
  4. Canistra de carbon are rolul de a reintroduce in motor eventualii vapori de benzina care vor sa scape in aer, probabil prin ardere incompleta. Face parte din circuitul EGR si nu ar trebui sa influenteze mersul motorului. Tocmai am testat la mine si mergeam si eu cu el rupt, probabil de ceva luni de zile. Nici nu il mai am pe ala original, am folosit un furtunel de la un tensiometru, si alea se mananca repede. Deci cauta problema in alta parte.
  5. Scriu si eu aici, si imi pun si CV-ul, pentru ca nu am loc de munca din iunie 2012. Este dezastru ce se intampla la noi, astia nu mai cauta decat sclavi, daca s-ar putea sa dormi noaptea la firma si sa nu fii platit cu nimic ar fi ok pentru ei... Pe scurt, domeniu de activitate IT, cunostinte de baza/medii HTML/CSS/PHP/MySQL, experienta cel putin 2 ani in suport si mentenanta IT la nivel business. Un singur lucru mai am de adaugat: de posturi de programator pe 900 RON cu 100 de ore suplimentare de lucru pe zi neplatite sunt satul. Ba chiar am avut supriza sa fiu invitat la un interviu pentru un post de Suport IT BUSINESS cu TRAMVAIUL. Deci suport IT BUSINESS cu RATB-ul... eu am ramas masca. Deci nu ma intereseaza posturi de genul mergem cu trotineta la client sau "politica firmei e ca se lucreaza mult si neplatit peste program", sau salariu minim pe economie. Sub nici o forma. CV.pdf
  6. Vand Switch 3Com SuperStack 3 4226T - echipament profesional de retea. Stare perfecta de functionare, aspect excelent. Pret - 400 RON. Caracteristici: Key Features OSI Layer - Layer 2 Managed Device Interfaces Ports - 24 x 10Base-T/100Base-TX (RJ-45) Console Port Type - Serial (9-pin) Uplink/Additional Port(s) - 2 x 1000Base-T (RJ-45) Performance Layer 2 Forwarding Rate - 6.6 Mpps Switch Fabric Capacity - 8.8 Gbps MAC Address Entries - 8000 Standards and Protocols LAN Standards: IEEE 802.1d Spanning Tree Bridge • IEEE 802.1p LAN Layer 2 QoS/CoS Protocol for Traffic Prioritization • IEEE 802.1Q Virtual LANs (VLAN) • IEEE 802.3 CSMA/CD or Ethernet • IEEE 802.3u 100 Mbps (Fast Ethernet) • IEEE 802.3ab 1000 Mbps (Gigabit Ethernet) • IEEE 802.3ad Link aggregation • IEEE 802.3z Gigabit Ethernet over fiber standard (1000BaseX) • IEEE 802.1w Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) • IEEE 802.3x Flow Control • IEEE 802.3i Remote Management Protocol - SNMP • RMON Protocols - DiffServ Other Features LED Indicators - Link / Status • Power Dimensions Weight - 2.39 Kg Depth - 27.43 cm Height - 4.39 cm Width - 44.04 cm
  7. Banuiesc ca e o problema pe la pompa de benzina, care e in ansamblu cu senzorul de rezerva si cel de nivel. Si la mine a murit becul cam acum 2-3 ani (si am ramas ca prostu in pana... prostului). De vina este un pin corodat pana la extinctie al mufei de pe pompa. Verifica mufa aia de la pompa, e destul de usor de ajuns acolo, ridici bancheta, ai o garnitura de cauciuc pe unde intra firele, o scoti, si folosesti gaura astfel creata ca sa apuci si sa scoti capacul mare de plastic in forma de romb. Acum poti avea acces la mufa, are o siguranta de plastic care trebuie scoasa in afara ca sa deconectezi mufa (eu m-am chinuit ceva cu ea si am rupt siguranta aia). Te uiti sa vezi in ce stare se afla pinii. La mine, in afara de bec, singura problema pe care o am cu indicatorul de benzina e ca incepe si coboara mai repede acul la ultimul sfert, dar cred ca e mai mult o problema de proiectare.
  8. Si ma poti ajuta cu taiatul si sudura?
  9. Pai stai asa ca nu-i asa. E ceva mai complicat. Cam acum un an jumate am facut praf imbinarea cu flanse de la mediana/catalizator. Am luat la munte o buturuga pe dedesubt. Apoi, avand in vedere halul in care se prezenta intreg traseul de evacuare, l-am inlocuit complet, adica saxofon+catalizator, mediana si finala. Intre catalizator si mediana e o stupizenie de garnitura metalica, facuta parca special sa nu poata etansa ( nu are nici un fel de cant/margine si are fix diametrul tevii), iar intre mediana si finala eu nu stiu sa existe vreo garnitura, are doar un colier. Probabil am scapari si pe la galeria de evacuare, la motor, dar acolo nu ma deranjeaza asa de mult, pentru ca tot ce se aude se aude de sub masina, nu la motor, in special la imbinarea cu flanse. La imbinarea mediana/catalizator am facut eu o improvizatie, am adaptat vechea garnitura cu sendvis metal-mica-metal de la galerie (aia triunghiulara), si ar fi mers cat se poate de bine daca as fi avut ceva care sa etanseze permanent zonele de contact. Dar am folosit silicon d-ala rosu (la recomandarea unor "specialisti") si in 5 zile se face piatra si se crapa si se face bucati.
  10. Am si eu o curiozitate, ai idee pe unde gasesc si cum se cheama o solutie cu care sa etansez ca lumea imbinarile de la traseul de evacuare? Am incercat pana acum doua silicoane din alea, unul rosu, unul negru, si nu a mers niciunul. Sau macar cat ar costa operatiunea asta la tine.
  11. Eu tot nu inteleg cum naiba reglati voi avansul cu faza cu usa. Am incercat si nu se vede nici pe dracu. O fi matizul meu mai altfel, mai ales ca l-am si rasturnat pe stanga?
  12. Eu am problema asta de cel putin 2 ani. Nu cred ca e o problema grava, cred ca e doar uzura normala pe la vreo piesa din admisie, un senzor ceva, poate IAC-ul etc. De multe ori nici nu imi porneste la prima cheie, dau cheie, moare motorul, astept sa se stinga check-ul, dau iar cheie si o ia la sfert. Cam asa e la mine acum. In mers, motorul merge ca uns, nici cea mai mica problema. Un comportament similar observ de cand am luat masina, adica de 4 ani, in demaraj. Daca incerci sa calci pedala de acceleratie brusc, pornind de la relanti, hai maxim 2000 RPM (am si turometru eu), se ineaca o jumatate de secunda, apoi o ia zdravan in turatii. Daca ii dai blana de la 3000 RPM in sus, merge brici, problema e la turatii mai joase. Dar, nu ma pricep, poate asa e conceput motorul, nu cunosc exact. Ce e cert e ca ma deranjeaza.
  13. Deci pana la urma care a fost problema, ca nu inteleg? De la jeg?
  14. E total absurda situatia, cam la fel e in orice domeniu. Nu are de ce sa se ascunda, pentru ca oricum cine e paralel sau pur si simplu nu are timp sau chef, oricum se duce la mecanic. Ca si la mine cu calculatoarele, daca descriu cu lux de amanunte cum se face o diagnoza ca la carte, asta nu inseamna ca de maine vei putea sa-ti repari singur calculatorul. De exemplu, eu am o imprimanta laser pe care o reincarc cu 12 lei, in loc de 200 RON cat costa un cartus nou de toner. Numai ca nu cred ca sta toata lumea sa desurubeze cartusul si nu stiu cata lume stie ce e aia o rescriere de firmware.
  15. Mda, ai dreptate, ca si daca am o lita de 0.1 tot 0 ohmi imi arata... In fine, important e ca e (aproape) totul in regula.
  16. Am reusit s-o schimb singur si slava domnului, alternatorul e ok. M-am cam speriat la inceput ca stiam ca baga 14,8V si imi baga doar vreo 14,3V, dar dupa un timp a revenit la 14,8. Probabil nu era bateria complet incarcata. Inainte sa schimb cureaua am verificat si cablurile alternatorului, rezistenta 0 pe ambele, deci cabluri ok. Totusi nu imi place cum sunt aliniate fuliile si cum sta cureaua pe fulii. Eu am avut o problema anul trecut cu fulia de pe arbore, i s-a desfacut surubul si a distrus fulie, pinion inferior distributie, pana fulie-pinion, curea, filet arbore cotit (unde vine surubul de la fulie). S-a reparat, dar fulia e luata de la dezmembrari, ma gandesc ca poate nu e buna sau s-a stricat alinierea cumva la reparatia aia. Fulia nu pare sa aiba joc, dar imi pare un pic stramba fata de aia de la alternator. In fine, important e ca nu e alternatorul, acum, orice ar fi, astept sa vad ce se intampla cu cureaua noua. Daca tine, bine, daca nu, ma intorc in service si rezolv cu mecanicul, important e ca nu vor fi costuri atat de insemnate pe cat credeam.
  17. Acum ma mai gandesc la ceva. Am facut o improvizatie cu ciorap de dama si fasa de bandajat, dupa ce s-a rupt ciorapu ala. Alternatorul se invarte, incarcare canci. E posibil ca un alternator defect sa faca frana magnetica, daca e in scurt in vreun fel ? Asa mi-as explica deteriorarea curelei, pentru ca iesea si fum cand inca mai era acolo cureaua, si era fum din curea nu din alta parte... Daca imi trebuie alternator nou, ma jur ca o dau la fier vechi, cu banii pe ea imi iau un calculator super misto si ma inchid in casa forever. M-a distrus masina asta, zici ca ii merg pistoanele cu hartii de 100 de lei, nu cu benzina.
  18. Tocmai am patit-o cu cureaua de la alternator. Are doar vreo luna, si s-a facut franjuri, jumate din dinti sariti, cureaua in sine, tesatura facuta franjuri, destesuta, rupta in bucati. Un singur lucru vreau sa intreb, este posibil sa se intample asa ceva numai din cauza calitatii proaste ? Adica intelegeam dupa cateva luni, dar dupa doar o luna ? M-am uitat atent sa nu fie ceva de care atinge, dar nu vad si alternatorul se invarte foarte usor. Ma gandeam ca daca e ceva care se mai intampla, ma duc si iau o curea si o pun eu singur, ca sa nu ma mai duc pana la mecanic.
  19. Heh... da, pana la urma am renuntat. Am alte probleme mai mari la ea decat un bec in bord. Ramane de vazut de la primavara incolo, cand se incalzeste vremea iar. Totusi cred ca o sa cumpar alta pompa pana la urma, e cel mai bine asa.
  20. Nu e, si Pepinno a zis ca e clar din blocul motor. Revin maine cu detalii.
  21. Nu am ce sa fac... momentam nu am loc de munca si singura mea sursa de venit e maica-mea. Si nu am cu cine sa discut: ca ce trebuie atatia bani, da ce bag atatia bani in masina asta. Si asta la zeci de roni, daca ii zic de milioane, s-a terminat... Asta este, tara curului. Experienta in IT de 3 ani si nu gasesti un loc de munca. Ba pardon, gasesti, pe jumate din salariul femeii de servici de la bloc si cu 10 ore suplimentare pe zi... Nu stiu incotro ne indreptam... bataie de joc mai mare ca acum nu am pomenit. Nu cer sa-mi fac concediile in Bahamas, dar sa nu poti fi in stare sa iti cumperi o paine e trist.
 

×
×
  • Create New...