Jump to content

B-85-TAD

Membru
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About B-85-TAD

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    CIELO GLE GPL
  1. Eu folosesc Mobil Synt 5W40 si s-a simtit diferenta de cand l-am schimbat. Mecanicul meu mi-a spus ca au avut probleme cu Aral si alte uleiuri slabe si ca acum recomanda Mobil si Valvoline. Incercati sintetic si o sa iesiti mai bine ca si fiabilitate a motorului, iar ca pret veti fi cam tot pe acolo pe unde va situati si cu unul mineral pt ca il veti schimba mai rar! In general, uleiurile se pot aduce si pe comanda! Eu am platit 940 mii/4l fata de peste un milion in Carrefour. Intotdeauna cereti si un discount! Daca vor sa va aiba ca si clienti, vor accepta. Pentru doritori, Auto Engineering de pe Virtutii! Bafta!
  2. Dragilor, sa nu va puna ... sa mergeti la ULTRAGAZ sa va montati instalatia de gaz! Sunt cei mai mari nasparlii! Consumul mic a fost episodic si, deci, iluzoriu! Acum consum tot 17%, iara afara cam 10%! Asa ca merg la ei sa-mi dea instalatia jos si banii inapoi! Unde mai pui ca smecheru' de patron nici nu da factura pe montare! Zice ca nu are facturi, ca acu' i s-au terminat si iti da doar o factura proforma! Asa ca banii ii intra direct in buzunar! Asa ca - aviz amatorilor! - nu mai mergeti la ULTRAGAZ ca ramaneti cu banii luati si cu buza umflata! Sa va invat ceva: daca unii fac figuri, puteti sa ii amenintati cu ANPC (Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor) si cu Politia Economica. Daca vor probleme, dati-le! Bafta si invatati de la cei patiti!
  3. Am mai fost la o "revizie", dupa ceva mai mult de 1000 km. Am vorbit chiar cu patronul inainte de a trece pe la ei. Cand am ajuns acolo, mi-au schimbat mixerul de Cielo cu unul de Espero! m-a asigurat ca sigur e ok. Pana acum, a fost ok. Masina merge mai lin si "se infige" ceva mai bine ca inainte. In privinta consumului, am facut plinul la 100 km dupa interventie si mi-a aratat 10,26 l/100km!!! Este posibil ca ultimii 2-2,5 l pe care ii bagasem inainte sa fi intrat "fortat", la o presiune mai mare si, practic, consumul ar fi ceva mai mare. Acum, totusi, ar fi civilizat un 12-13% fata de 17%, nu?....
  4. Merci pt raspuns, ovi_jer! Ziceau astia de la Ultragaz (acolo mi-am pus eu instalatia - Super Gas, a propos!) ca abia dupa 1000 de km se mai lasa membrana...bla-bla-bla... Pana una-alta, eu am consumat cam asa: Agaricii au bagat 10 litri. Dupa 27 de km am mers sa fac plinul! Intr-o butelie in care incapeau maxim 48 de litri au intrat inca 46.2! Am crezut ca explodez! L-am sunat pe ingineru' de-acolo si i-am zis cateva! "Ce credeti, face sefu' asa ceva pentru 160 de mii? Sa bage mai putin?" zice ingineru'... Mai merg 100 km si fac iar plinul: 17.1! In spatele meu, unul cu o masina din acelasi an, tot cu gazul de 1-2 zile, imi spune ca a lui merge cu 10%! Sa mor, nu alta! Asa ca pun mana pe telefon si iar ingineru': "Da, trebuie sa veniti la un reglaj... Ati schimbat filtrul de aer?" "Pai eu trebuie sa stiu ce sa fac la masina, sau trebuie sa-mi spuneti voi?" Eram pe plecare la munte, asa ca las reglajul pentru la intoarcere. Dupa 250 de km in regim mixt, fac iar plinul in Sinaia: 19,4 l (adica 7.76%, cu serpentine si ceva viteza...). imi mai vine inima la loc! Zic: "Bai, filtrul de aer trebuie sa fi fost!" Mai fac 303 km si iar bag gaz: 39.4 litri, adica 13% combinat urban-extraurban! Dupa ce fac plinul, ies pe autostrada si fac cca 200km cu 120-130 km/h, (la intoarcere incarcat). Cand revin in Bucuresti, merg la aceeasi pompa si fac (ati ghicit!) IAR plinul! 19.2 (adica 9.6%!). De la ultimul plin, am mers cam 110km si s-a stins de putina vreme un led din cele 4. Stiu ca nu e relevant, dar sa fie inceputul unei "reveniri" spectaculoase? Oricum, sunt cam 1000 de km de cand am gazul. Inainte sa merg la ei la revizie, o sa mai fac INCA O DATA plinul! Daca nu e in regula, au pus-o cu mine! Va tin la curent ca sa stiti daca e cazul sa mergeti la ei sau nu! Da, Doamne, sa fie bine!
  5. Dragilor, vad ca unii au consumuri relativ ok, dar altii... Eu am pus GPL de curand pe Ferrari-ul meu rosu si la inceput am ramas masca dupa ce am vazut consumul! 17% in oras! Acum a mai trecut ceva vreme si l-am mai reglat, asa ca sper sa consume ceva mai civilizat! O sa revin curand cu un "update" la consum si cu o detaliere! Catre cei care au GPL: de ce oare consuma atata la inceput? Poate fi din cauza membranei care trebuie sa se mai lase, asa cum mi-au spus "agaricii" aia de la gaz?
 

×
×
  • Create New...