Jump to content

alex03

Membru
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About alex03

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    buzau
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz
  • An
    2004
  1. L-am schimbat si pe asta ...Tot asa face.Problema apare (mai ales) cand motorul se incalzeste...
  2. De cateva zile, a aparut o problema la care nu s-a gasit inca rezolvare. Asadar,porneste perfect,sta in ralanti normal ,insa la drum,dupa putin timp ,ca din senin,nu mai trage ,abia ,abia merge in a 2-a. S-au verificat capac delcou,injectoare,curea distributie,pompa benzina. Problema ,din pacate,persista.
  3. Asa mi s-a intamlat si mie...Acum nu mai face .A fost verificata ,pe elevator,totul era ok.O explicatie,si in cazul meu,ca s-a ''asezat''...
  4. Da,sunt convins ca poti, cel mai probabil fara A..C. Problema este ca la starea drumurilor noastre, faptul ca ca nu avem autostrazi iar pe drumuri intalnim frecvent carute,tractoare et c .et c fac foarte grea sau chiar imposibila pastrarea unei viteze constante pe distante ceva mai consistente...De cand am buburuza eu nu am scos niciodata sub 7%.Parol.
  5. Asta este consumu ,ce sa-i fa? .Bujiile sunt NGK( sunt schimbate nu cu mult timp in urma) filtrele sunt si ele schimbate,benzina 95 efix sau petrom.Masina pusa pe tester...ok.in toti pareametrii. Metoda de calcul...''plin-plin.'' Permis am de ceva ani si am condus cu precadere benzinare,nu merg niciodata subturat si folosesc des frana de motor (desi imi agata deranjant din 3 in 2 dupa ce uleiul din cv se incalzeste:rolleyes Bine ,si mie imi ia meganul de 1,6 16 v mai putin decat matizul dar este folosit mai mult extraurban.In ciuda consumului ,totusi,buburuza ramane o masina excelenta pentru oras.
  6. Pana la urma cate ti-a iesit la consum ? Dupa cat indica acul nu poti sa fi foarte sigur... Al meu se incapataneaza sa stea pe la o medie de 8 si ceva spre 9 %,mers combinat(este adevarat multa fataiala prin oras,cu drumuri scurte,A.C.intens folosit)
  7. Asta mi-a aduce aminte de ce mi s-a intamplat la batrana dacie,datorita electromotorului,din cate stiu.
  8. Nu am avut Beru dar nu cred ca acestea ar fi ''mult mai bune ''decat celalalte. Eu am schimbat la buburuza mea , vechile bujii(Champion) cu NGK BPR5EY-11 si sunt foarte multumit de ele iar diferenta mi s-a parut evidenta in favoarea acestora din urma.Oricum, din ceea ce am vazut pe acest forum ...despre NGK ,numai de bine. In plus ,am inteles ca sunt recomandate pentru matiz chiar de catre Daewoo .
  9. Metoda "plin-plin"(fara sa insist prea mult la umplere),aceeasi statie,aceeasi pompa...
  10. La ultimul plin a iesit un consum de ...fix 12 l % regim preponderent urban.Am cautat sa'' elimin '' mai toate cauzele posibile(ce le cunosteam) ale consumului ridicat iar acum ma gandesc doar la o probabila functionare defectuasa a kilometrajului(n-am verificat inca).Motorul functioneaza ok,nu da semne ca ar merge ''inecat'',pierderi de combustibil nu sunt,nici erori,filtrele sunt schimbate recent,benzina este de 95 Petrom(cand voi termina pe ce din rezervor ramane sa incerc si cu cea de la alt producator).Stilul de condus nu cred ca ar fi ''vinovatul'' deoarece nu sunt tocmai incepator si am avut si alte masini ,toate benzinare (mai am una cu motor mai mare , la care nu ating astfel de consumuri)...Pareri?
  11. Incep sa cred ca masina mea nu are nimic in neregula si m-am impacat cu ideea ca acesta este consumul... In rest,asa cum am mai spus,numai de bine pot spune de aceasta masinuta...
  12. Cum ai ajuns sa schimbi injectoarele? Doar datorita consumului ?M-am gandit si eu sa-i verific rotile ,deoarece ,uneori, am senzatia ca ,odata cu eliberarea acceleratiei, scade foarte repede viteza .
  13. Am constatat o crestere a consumului buburuzei ,respectiv in jur de 9 l %(la ultimul plin 9,2 %) regim combinat :in extrurban nu mai mult de 90 km/h ,fara accelarari in forta,fara greutate mare ,mers linistit,sa spun asa... Oricum, in ultima perioada nu a fost atat de frig,motorul nu a mers'' in gol''.Toate filtrele au fost schimbate,bujiile sunt noi(NGK) iar benzina a fost 95 Petrom.Motorul trage bine si nu are nici un simptom ca nu ar functiona ceva bine.Masinutei nu am altceva sa-i reprosez decat consumul acesta cam mare pentru motorasul ei...Dati-mi o idee asupra a ceea ce trebuie sa-i verific!... Ori trebuie sa ma resemnez ?...
  14. Am schimbat bujiile la buburuza,inlocuind cele''champion'' cu NGK-uri ...Si mie mi se pare ca porneste mai usor, iar in turatii se aude mai placut,merge mai rotund.Nu este deloc un efect...''placebo''! Cum informatia am avut-o de aici ,de pe forum...
  15. Ultimul consum-7,3 %,regim combinat,fara AC.Pana acum nu am reusit niciodata sa scot sub 7 % insa nu mai mult de 8 %.Una peste alta sunt multumit iar in vara trecuta ,chiar si cu AC pornit, nu s-a dus la mai mult ,chiar folosita mai mult in regim urban.
 

×
×
  • Create New...