Jump to content

vilbrochen

Membru
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vilbrochen


  1. Buna seara! Ma intereseaza pentru Espero 1,8 , urmatoarele piese: cei doi senzori de temperatura, montati pe carcasa termostatului. Deasemeni si carcasa superioara si inferioara pentru coloana directie, precum si capac coloana directie S. Multumesc anticipat pentru raspuns!

    post-17323-026303000 1288734098_thumb.jpg

    post-17323-039255200 1288734119_thumb.jpg


  2. Schema_Com._man..pdf

    Unde pot gasi o carte tehnica sau o schema cu legaturile electrice...poate e vreun fir pus gresit ...ca nu am intrebat fostul proprietar daca a mers vreodata...la acel comutator sunt 7 pini...si fire sunt doar 5...lipsesc fire de la pinii 5 si 7...sau 1 si 3...depinde din ca capat citesti...poate trebuie o punte intre ei...nu ma bag pana nu gasesc ceva concret

     

     

    Sper sa te ajute vreuna din scheme:

    Schema_Com._digit..pdf


  3. E sunt de acord cu masura de confiscare a masinii pentru mai mult de 50 de km la ora. :)

     

    > :) Daaaa...cred ca ar trebui reactivate lagarele de la Auschwitz, vitezomanii deportati si obligati sa presteze munca in folosul comunitatii... mai ales cei care conduc autoturisme Lacetti si Aygo :) . Si ca sa fie totul made in Romanica, averile lor ar trebui confiscate si impartite la cei saraci. :) )


  4. are compresie 10 si dupa aia brusc nu are,adica are compresie 0 si cateodata la a 2 sau a 3 invartire da 10 brusc

     

     

    :o fftopic: Inaite de a face testul de compresie, se aduce motorul la regimul termic normal(cca. 90gr. temperatura lichidului de racire), se demonteaza bujiile, fisa centrala, se deschide la maxim clapeta de acceleratie. Acumulatorul sa fie perfect incarcat, deoarece ai nevoie de min. 200rot/min in timpul testului de compresie.

    :ontopic: La fel cum spune si @viktor, cred ca problema nu este compresia cilindrului 4. Ia si verifica cu atentie ceea ce s-a spus in posturile anterioare!


  5. Am schimbat si injectoare intre ele si mufele de la injectoare intre ele,fisele bujiile si tot nu ii dau de cap

     

     

    Verifica injectoarele: demonteaza-le, baga aer comprimat la intrarea in injector, concomitent cu alimentarea cu 12v a bornelor. Daca nu este infundat, vei auzi bobina cum lucreaza si in acelasi timp, aerul iesind pe duza. Furtunele sunt bagate cum trebuie in corpul clapetei de acceleratie?

    Si cum adica "am schimbat mufele de la injectoare intre ele"! In cazul asta... [-X


  6. Nimeni nu se joaca cu frana...sunt ca femeile...nu trebuie sa ai incredere in ele niciodata.

     

    Era mai nimerit sa fi spus: nimeni nu se joaca cu franele...sunt ca femeile...adica nu trebuiesc neglijate si binenteles sa nu lasi pe oricine sa puna mana pe ele(vezi intretinere, reparatii) :) . Acum serios, e ciudat sa se comporte asa, mai ales ca s-a umblat la frana acum 1000km(schimbat placute). Sfatul meu e sa eviti service-ul sau mecanicul la care ai fost ultima oara cu franele, deoarece ori habar n-au de meserie sau mai rau, fac lucru de mantuiala!


  7. @viktor. Si eu iti pot da exemple: eu sun unul, am inteles ca si Dj Dark a patit-o, banuiesc ca mai sun si altii care s-au intalnit cu aceasta problema si anume ca pompa de apa sa crape intre doua schimburi de distributie! Ideea era una simpla: daca tot sunt desfacute partile distributiei este bine(recomandabil) sa schimbi si pompa, cam in aceeasi bani reprezentand manopera. Si aici ma refer la acele persoane care nu se pricep sa-si faca singuri lucrarea, fiind nevoiti sa apeleze la un service sau alt mecanic.

    Evident, sunt putini mecanici care iti va recomanda acest lucru si motivul este usor de ghicit! ;)


  8. Am schimbat rola+curea+nustiu ce semering,mecanicul a zis ca unul e bun,pompa de apa a ramas cea veche..Totul+manopera a costat 250 lei :)

     

     

    Tocmai ce era mai important, n-ai schimbat! Iti doresc sa ai norocul sa te tina pompa de apa, pana la urmatoarea schimbare a distributiei. Altfel vei iesi in pierdere cu inca o data, costul pompei(adica manopera)! :)


  9. Din cate inteleg eu din ce scrie acolo nu e f. grav,pb e k eu am incercat de cateva ori sa pornesc motorul si chiar am miscat masina vreo 10 m dand la automat ca s'o pot parca :(

     

     

    La motoarele SOHC nu sunt probleme daca se rupe cureaua de distributie. Am patit-o cu motor 1.8 si l-am chinuit ceva dand la automat, binenteles pana sa imi dau seama ca aveam cureaua de distributie rupta! Problema eu o consider in cazul in care vrei sa-i montezi singur cureaua de distributie, asta deoarece in manualul de service este gresit desenul de punere la punct a distributiei, ma refer la motor 1.8 si 1.5 SOHC.

 

×
×
  • Create New...