Jump to content

cipri

Membru
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About cipri

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Ploiesti
  • Din
    Ploiesti
  • Auto
    Matiz E/AC Euro 3
  1. @roberth: sa inteleg ca matizul E A/C are antena?
  2. Multam pt sfaturi. Inca un motiv sa-mi para rau cu nu am luat un SE. Avea si antena... Ma gandeam ca radioul poate prinde ceva si cu o "sarma" intinsa pe undeva prin bord...
  3. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. In special lui ZLI. Asta era informatia cea mai utila, si care ma interesa cel mai mult. In postul anterior mai era o intrebare referitoare la antena. Chiar e necesara instalarea ei? Nu as vrea sa pierd timp prin service de mai multe ori. Daca e necesare as vrea sa o montez odata cu linia audio si alarma+inchidere centralizata.
  4. Am si eu o cateva intrebari; nu cred ca am zarit printre cele 23 de pagini un raspuns/solutii la ele. Cat de bine se aude in fata doar cu difuzoare montate in locul special din spate? Atunci cand sunt persoane in masina pe bancheta din spate, sunt deranjate daca volumul e dat mai tare ca sa se auda pana in fata, (in conditiile in care la 100Km/h sau mai mult zgomotul motorului e destul de mare)? Daca e OK doar cu boxele pe spate, sau sunt necesare si pe fata.. Aceasi intrebare doar in cazul boxelor montate pe fata. O alta intrebare; daca totusi solutia "optima" ca sa se auda si in fata este montarea de difuzoare in portiere, cam in ce conditii si in cat timp incepe sa cedeze cartonul care acopera portierele (am vazut ca multi spun ca acesta cedeaza la un moment dat). Sunt si eu interesat sa-mi cumpar un radio/mp3 si difuzoare. Stie cineva sa-mi spuna daca se merita diferenta dintre Sony CDX-R3350 si Sony CDX-S2220? Adica daca se merita diferenta de pret de 1 milion.La modelele astea se poate face balans la volum intre fata si spate? (nu am gasit date despre asta). Si puterea de 50W pe canal sa inteleg ca ar echivala cu 17W reali? (in cazul asta un difuzor de 15-20W reali e suficient). Pentru boxe optez ca pret/calitate pt Alpine 10*15 cm de 20W reali, pentru varianta boxe spate sau Alpine 10 cm pt fata de 15W reali. (astea sunt la indemana in carrefour). Si chiar e necesara montarea de antena interioara/exterioara ca sa functioneze radioul? Nu ca am sa il folosesc prea mult dar... Multumesc anticipat pentru toate solutiile/sugestiile. P.S. Stiu ca optunile mele pt radiomp3 si boxe nu sunt cele mai bune (din ce am citit in topic), dar nu sunt dispus sa bag f multi bani, si nici nu sunt maniac cu o solutie audio performanta pt masina.
  5. A reusit totusi cineva sa faca rost de manualul de Matiz E3? Linkul sugerat nu mai era disponibil, din pacate.
  6. Inclin sa cred ca e de la filtrul de aer care e cam plin de praf. Probabil la umezeala trece mai greu aer prin el. Din pacate nu l-am ascultat pe Tolin sa schimb filtrul si sa resetez ECM-ul. Am fost foarte ocupat. Am vazut ca nici aia din service nu l-au suflat la revizia de 10K (trebuia sa scot filtrul si sa le dau peste nas - mecanicii au zis ca l-au suflat). Despre acvaplanare, nu cred ca era cazul. Am mentionat ca era doar umed carosabilul. Daca ploua mai zdravan, nu incercam eu sa vad daca/de ce nu trece de 100Km/h.
  7. E foarte posibil consum de 5 la suta pe Matiz cu AC pornit. Primul drum pe care l-am facut dupa ce am luat masina a fost Ploiesti-Bacau-Iasi si retur, la sfarsit de iulie, caldura mare... facut plin ochi cand becul dadea sa se aprinda. Facut plin ochi din nou in aceleasi conditii (becul dadea sa se aprinda). 35 de litri. Asta inseamna 5 litri la suta. Conditii de mers: maxim 110, rar 120, jumatate din drum mers cu AC pornit. Mers bara la bara pret de 1 ora la podurile militare de la Maracineni (coada infernala). Deci e posibil.
  8. Ma refeream la faptul ca motorul da sa se innece dupa cheie, fara sa apas pedala de acceleratie, cu schimbatorul la punctul mort. Pt putin timp (maxim 1-2 secunde) motorul are turatie mica si tremura destul de tare; dupa care se tureaza singur (ceea ce e normal). Cu toate astea, daca nu accelerez eu, masina trepideaza putin pana creste temperatura motorului.
  9. Multumesc mult pt sfaturi/informatii. Sincer am avut de cateva ori probleme cu relantiul, motorul dadea sa se innece dupa cheie. (dimineata, cand era rece). Nu stiu daca problema e permanenta, de obicei dupa cheie, plec de pe loc fara ca motorul sa ajunga la temperatura de functionare (dimineata sunt cam grabit). O sa mai urmaresc comportamentul.
  10. Pt tolin_afc, daca mai are timp de mine. Am citit si eu prin manualul de service de procedura reglarii vitezei de mers in gol. (capitolul 1F-16) Nu inteleg la ce se refera pasul 1. "Actionarea motorului cu ajutorul demarorului pt scurt timp si apoi intreruperea contactului de aprindere". Procedura se face cu motorul rece, s-au la temperatura de functionare? Cum fac practic dupa ce scot siguranta Ef19 pt 10 secunde? Cum pornesc motorul? E necesara procedura de reinitializare IAC? (sincer nu stiu cum s-ar face si asta; nu am inteles exact, prea multe opinii in topicul respectiv). Ce se poate intampla daca procedura de invatare a ECM nu iese, pot avea probleme cu garantia? Multumesc pt viitoarele sfaturi.
  11. Presiunea in cauciucuri era 2,1. Am fost la o vulcanizare cu 1 saptamana inainte, nu mai verificasem presiunea de 3 luni de cand am masina. Intrebare pt tolin_afc. Masina are 10k Km. Vineri sunt programat la revizie. Sa le solicit lor sa execute procedura de reset a ECM, sau sa o fac eu?
  12. Normal, calitatea aerului influenteaza combustia. Dar am precizat, motorul se tura (urla). Deci, combustia se realiza.
  13. Nu stiu daca s-a mai discutat in alt topic despre problema asta. Eu nu am gasit asa ceva. Daca mai exista altul, rog sa fie sters. Matiz E3 AC. Cauciucuri EcoContinental. 10k Km. Pe timp de ploaie, fara vant din fata, masina nu vroia sa traga mai tare de 110 Km/h. Motorul foarte turat (dupa zgomot), si accelera foarte greu dupa 100. Chiar si cand coboram o panta, nu a vrut sa sara de 110. In conditii normale, dupa 100, accelereaza destul de usor pana la 120, mai ales cand cobor pante. Dupa ce am trecut de zona in care ploua, pe carosabil uscat, masina a inceput sa traga normal (accelera fara probleme la 120). S-a mai confruntat cineva cu problema asta? E normal ca pe carosabil umed (tin sa precizez ca era o ploaie mocaneasca, nu torentiala; carosabil umed, nu cu balti sau pelicula de apa) capacitatea de tractiune a masinii sa fie afectata in asa masura? Problema asta poate fi de la cauciucuri (tipul lor, marca..) sau din alte cauze? Eu suspectez cauciucurile, deoarece motorul se tureaza, dar degeaba.
  14. Merci mult pt manual. Il dau jos de pe mail. Sper sa nu apara erori la dezarhivare. P.S. Linku' de la manualul de E3 nu merge. (php error)
 

×
×
  • Create New...