Jump to content

RauL:)

Membru
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RauL:)


  1. Cu ajutorul lui nt98adu am reusit sa fac o scanare. Era evident P0300 iar motorul merge parca in 3 pistoane. Am scos pe rand cate o fisa si am pornit masina, iar motorul parea sa mearga aproximativ la fel de prost cu primele 3 scoase (pe rand) dar cu ultimul era o diferenta sesizabila. Ce am observat e ca nici temperatura la apa nu mai ajunge la 90C. Am sa schimb maine fisele si am sa incerc si eu cu aditiv Gunk. Masina are aproximativ 65 000 km si 11 ani. A mai patit cineva sa nu ii ajunga temperatura apei la 90C ? Sa fie asa mari depunerile pe cilindrii incat sa nu mai ajunga la 90C cu masina stand pe loc si nu in sarcina?


  2. Va salut,

    De ceva vreme intampin niste probleme la masina. Mers in 3 pistoane, tremurat, accelerare intrerupta... Am schimbat bujiile si cand am desfacut, am vazut ca s-a adunat ulei acolo. Am curatat, dar tot rau merge, MIL sta aprins mai mereu. Uneori merge bine, alteori merge rau. Am o interfata, dar nu mai am driverele pt ea, daca ma poate ajuta cineva cu driverele, dau o bere. De asemenea, e posibil ca mersul rau sa fie de la uleiul care s-a scurs acolo ? Am citit pe undeva pe forum ca ar fi din cauza la o garnitura...


  3. Salutare

    Acum ca a venit caldura, am iesit la cateva plimbari cu masinuta prin afara orasului si am descoperit ca la viteze >100 oricat de incet as frana imi vibreaza volanul destul de tare. Rotile le-am echilibrat la o vulcanizare, am verificat nivelul la lichidul de frana, nu a scazut deloc, am 26 000 km facuti cu ea. Ce problema ar putea fi?


  4. A venit iarna si a gafat si Aveo-ul meu. Urc in ea acum o saptamana, dau cheie, porneste motorul foarte greu, dupa care se opreste. Mai incerc o data, a doua oara a pornit normal si-a mentinut turatia, doar ca parca mergea in 3 pistoane si... supriza, se aprinde MIL. Iarna asta la fiecare pornire, de cand a venit frigul, mergea rau motorul pana ajungea la temperatura normala de functionare, dupa care se comporta normal. In timpul in care mergea ca si un tractor, masina avea pierdere de putere, iar motorul statea sa moara. Din pacate masina nu mai este in garantie, dar o sa o pun pe tester saptamana ce urmeaza.

    Din ce am citit pe forum, cel mai probabil ar fi o eroare, missfire, in ceva cilindrul nu s-a aprins benzina, obisnuiesc sa bag de 95 (rar de 98) din OMV sau Petrom, mers normal, schimbat viteza cam pe la 3000 rpm, cateodata mai mult.

    Cei de la Ecomax din Cluj mi-au cerut 124 lei pt o diagnoza, dar am gasit in alta parte la 70 de lei, mare diferenta.

 

×
×
  • Create New...