Jump to content

sogard

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About sogard

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 07/30/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    karabensillan

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2008
  1. Mi-am imatriculat si eu masina saptamana trecute si intre timp s-au schimbat urmatoarele lucruri in procedura de imaticulare: S-a introdus Taxa speciala (aka Taxa de Prima Imatriculare) care se plateste la Trezoreria de sector. (Pentru Matiz este 310 RON si trebuie sa vi cu ea calculata de acasa ca "domnisoarele alea" m-au luat la zor ca eu trebuie sa stiu "cati bani vreau sa le dau" raspunsu evident a fost "eu nu vreau sa dau nici un ban da trebuie" ) In Bucuresti Taxa de Imatriculare Auto se plateste la biroul de Impozite si Taxe din cadrul Primariei de sector. Luarea in evidenta si plata impozitului se fac la Administratia Financiara de sector. Taxa pentru numere preferentiale s-a facut 85 RON si se plateste la politie cand se depune dosarul. La Udriste numerele (chiar si cele preferentiale ) se dau in 24 de ore.
  2. Aseara am facut si eu plinu dupa 209 km , a incaput exact 24,4 L (plin ochi ca si data trecuta, benzina de 95) => consum aproximativ 11.7 Aseara imi venea sa cad de pe scaun cand am vazut da pe urma m-am gandit ca la intalnire am stat vre-o ora cu motoru pornit ca sa nu mai zic ca de fiecare data cand am plecat de pe loc , mai intai mi-am fumat linistit tzigarea. O sa recalculez consumu dupa revizia de 1000 km ... sa vedem cum se schimba.
  3. Nu vi si tu maine la intalnire sa ne faci un demo live cum arata? Ca poate imi pun si eu pe matiz. > L.E: Chestiile aste sunt legale , sau pe urma ma plimb pe la politzie sa ma rog sa imi dea talonu inapoi ?
  4. sogard

    Silver Storm

    In sfarit mi-am adus aminte sa imi iau aparatu de fotografiat asa ca uite si pozele, da turometru si capace tot nu am B.T.W: Am invatzat sa schimb vitezele
  5. Si cam la ce viteze ar trebui schimbat vitezele in perioada rodajului ? Ca in carte spune sa nu subturezi motoru. Da la mine pe la 30 face ca avionu in a doua, Si un coleg de-al meu care are si el matiz deja incepus sa strige la mine sa ii dau a 3 pe la 30 si a 4 pe la 45. La pornirile de pe loc mi sa zis ca in perioada rodajului ar fi bine sa plec "doar din ambreiaj" la relanti fara acceleratie. O fi bine ?
  6. sogard

    Silver Storm

    Pai eu care eram obisnuit sa ma cocotz pe acceleratzie pana se auzea ca drujba la asta nu aud nimik. ca sa nu mai vorbim de faptu ca la transporteru meu imi dadeam seama cand cupleaza ambreiaju cand incepeam sa ma simt in masina ca in mixer, incepea sa vibreze si mai si trosnea si pocnea, pe undeva pe la mijlocul cursi de ambreiaj de 20 cm (exagerez era doar 18 cm ) Asa ca imi mai trebuie nintzel pana ma obisnuiesc cu cursa la pedala, si la cat trebuie schimbat viteza. Azi am condus descaltzat ca sa ma prind si eu unde sunt pedalele. Ce bine ca Matizauru da caldura la picioare. BTW: Asta imi aduce aminte cand faceam scoala de camion si cand m-am dat jos de pe camiionu de scoala care tre sa te chinui sa ajungi la impresionanta viteza de 10 km pe ora. M-am urcat pe duba ma simteam ca intr-o masina de F1 la viteza de 50 km la care am reusit sa ajung in mai putzin de 7 min. (Din nou exagerare hiperbolica )
  7. sogard

    Silver Storm

    Bine v-am gasit! Dupa ce am gindit eu ce am gandit si am considerat totate alternativele posibile si imposibile am decis sa imi iau Matizaur. Azi am fost sa imi ridic si eu masina de la Autocenter: Matiz SE PWER argintiu . Avea 31 de KM pe bord si cam jegos, inclusiv pe la pedale. Lu' nenea din inainte il spalasera, asa ca m-am ofticat si nu le-am mai dat nici o spaga ca oricum nu mai aveam nici un cent. Mi-au dat husa Daewoo cu triungii reflectorizant, trusa de prim ajutor stingator, cric si roata de rezerva. (Alea standard) Capacele de roti erau in porbagaj, mi-a zis ca trebuie sa imi pun antifurt la ele. Sunt tare fericit si multumit pana acum considerand ca pana acum am condus un WV Transporter diesel vechi la care tot reparam Am fost placut surprins sa vad ca imi piue daca imi uit farurile deschise avand in vedere ca chiar ieri un coleg a ramas fara baterie pe matizauru lui ca si-a uitat farurile aprinse. Si pot sa spun ca numai pentru asta si eu i-am iertat diferenta de pret fata de E-klass. Azi am facut 35 KM cu asta micu si tot nu m-am lamurit eu cum e cu sihimbatu vitezelor asa ca l-am cam chinuit ca eram obisnuit sa plec cu a doua si sa fiiu deja in a 4 la 40 km/h. O sa imi pun turometu cat de curnd ca alfel nu cred ca o sa ma descurc. Numai bine. P.S: Pozele fac dupa ce imi pun capacele la roti si imi instalez turometru.
 

×
×
  • Create New...