Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Revizie 15.000km Matiz

Recommended Posts

Revizia de (un an si ) 6 luni si 15 mii km !

 

Se ia una bucata Sergiulica, se duce la service la Autonet-Giulesti, se face un test drive cu ing.mecanic la volan si Sergiulica copilot, timp in care pilotul asculta cum nu prea troncane masina prin gropi, lauda pe copilot pentru maiestria in evitarea acestora, se urca una bucata masina pe elevator, se trage vinjos de roti - nimic... se baga o ranga printre diverse fieratanii dotate cu bucse - nu se misca... pentru orice eventualitate se ia o tubulara cu care se incearca stringerea citorva piulitze care cica se mai slabesc din cind in cind pe sub masina, nici una n-a vrut mai mult de o zecime - subtire, de vara... apoi se intreaba Sergiulica daca are de reclamat ceva, ca sa aiba si ei ceva de facut... acesta ridica din umeri... apoi isi aminteste brusc ca-i scirtie usile si pedala de acceleratie... se rezolva cu niste spray cu vaselina, se curata filtrul de aer, dupa care se porneste motor, se ia una bucata tester si se conecteaza la ECU (sau cum s-o chema computerul masinii) si baietii se uita, mai apasa nush'ce prin motor, iar se uita, mai baga o pedala, si iar se uita... n-are nici pe draku masina, alternatorul incarca cit trebuie, bateria e ok, injectia la fel, avansu' numa' bun, acolo observa Sergiulica cum turatia la relanti sta aproximativ constant la 960RPM. De asemenea observa Sergiulica ca daca aprinzi luminile, testerul ala se sesizeaza, adica zice "head lights on".

Intreaba Sergiulica cit consuma taraboantza la relanti, acu' ridica ei din umeri, intreaba Sergiulica cum poate sa schimbe amortizoarele de pe spate pe garantie, i se raspunde ca ar trebui si ele sa curga nitel, ca altfel nu se pot justifica (da' daca-s pe gaz, ce naiba sa curga?!?), intreaba Sergiulica daca sa schimbe uleiul, primeste un mare NU categoric, ca cica e ulei care tine lejer 10mii (Mobil1 Super-S 10W40), stia Sergiulica ce-a cumparat, he he he, uita Sergiulica sa intrebe cum e cu garantia daca nu pui ulei Daewoo, ghinion asta e (da' pot sa dau un telefon), pina la urma cam asta a fost... ahaa... inca ceva... se duce Sergiulica sa plateasca astronomica suma de 300.000 (treisutemii) lei, pretul unei ore de munca sau cam asa ceva. Atita tot!

Share this post


Link to post

felicitari.asa revizii sa tot faci. :D

Share this post


Link to post

Bai frate tie ti-au dat astia Bmw.Cred ca piesle dupa masine lui Flex le-au montat pe a ta. :lol: :lol: :lol: .Bravo tie si sa speram ca si la noi va fi tot asa.

Share this post


Link to post

Eu cred ca e gresit si soferul ... daca mi-o da Sergiulica 2000km, sigur il scot cu amortizoarele ... praf i le fac ...

Share this post


Link to post

Mai bine iti dau numa' amortizoarele, le pui pe a ta si fa-le praf acolo... :) dupaia le schimb eu pe garantie... merge?

Share this post


Link to post

Nu, nene, schimbam masinile, nu piesele ... asta-i oferta! sa se mai odihneasca si a mea nitel ...

Share this post


Link to post

Am porestat revizia de un an care a coincis si cu cea de 15.000

 

am schimbat localul si m-am dus la Grand Garage

 

baietii ok plus am inteles in treacat ca unul dintre ei frecventeaza intilnirile de joi ca m-a intrebat de unde am autocolantu'  <img src= )">

 

efectuate:

 

schimbat bujii, am trecut be bosh cu 4 electrozi, visul meu :banana:

schimbat caseta de directie

schimbat o bucsa la amortizor dreapta

schimbat si ceva pe la frine da am uitat ce si nu inteleg ce scrie pe ghidul de service

schimbat catisofon, facut mishcoteca bagat mp3 player

 

total: 70 RON

 

:mda: ce nu mi-au facut nu au strins de suroabe si nu au bagat fieru pe la madulare sa mai traga de ea, au zis ca la 20.000

 

impresii dupe schimbat caseta nu mai troncane pe dreapta ca si cum s-ar rupe planetara

 

una peste alta super ok facut super repede :thumbl:

Edited by keluboss

Share this post


Link to post

Facut revizia de 15k la Mati... Schimbat ulei filtru, inversat rotile intre ele si echilibrat, cumparat covorase,3 litri de lichid de spalare parbriz ;) 320 ron.

Dupa revizie, la accelerari bruste se aude un chirait ca de rulment...ma enerveaza la culme, mai ales ca nu-mi dau seama de unde provine...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Du-te peste ei in service sa o ridice pe elevator sa vada ce are, pe intrenet e mai greu de depistat sursa sunetelor suspecte  <img src= )"> .

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Pai oricum ma duc maine sa indrept stalpul din spate si sa-l vopsesc, verific si zgomotul si va zic de unde dracu' vine

Share this post


Link to post
Mai bine iti dau numa' amortizoarele, le pui pe a ta si fa-le praf acolo... :) dupaia le schimb eu pe garantie... merge?

 

 

amortizoarele sunt in garantie? :o

ca ale mele sunt praf. din cauza gropilor din buc. si poate [-O< ... :) le schimb moca. da sigur sunt gratis? :scarpin:

Share this post


Link to post

Normal ca amortizoarele sunt in garantie! Asta numai daca si masina este in garantie :D Numai... exista o problema, ce intelegi tu prin varza? Ca troncane? useless! Ca sa ti le schimbe pe garantie trebuie sa curga, sau sa faci un test de amortizoare intr-un service autorizat pe banii tai ...

Share this post


Link to post

Pe aici vad ca nu s-a mai scris de mult, toata lumea preferand sa posteze in topicul asta. Am considerat ca nu e chiar generalista aceasta revizie, si datorita kilometrajului mi s-a parut ca se incadreaza aici si ca e mai indicat sa postez in acest topic. Daca nu e ok, rog a se muta in topicul respectiv/de actualitate/general.

 

Matiz, 14k km, o revizie "home made", intrucat nu stiu cand s-au facut schimburile si ce s-a pus in masina (e SH, cu toate ca are putini km, am preferat sa le schimb cu mana mea, sa fiu sigur).

Motor flush 12 lei

Valvoline Syn Power 5w30 175 lei

Filtru de ulei Mann parca 34 lei

Filtru de aer 30 lei

Filtru de benzina 33 lei

Bujii NGK 34lei

Placute de frana 43 lei

Lichid de frana Krafft DOT 5.1 47 lei

Ulei cutia de viteze Valvoline - SYNPOWER GL-4 75W-85 105lei

Spalat circuitul de racire + inlocuit antigel ~37 lei (cu tot cu apa distilata :mrgreen: )

Valva PCV 15 lei

Curatat IAC-ul

Reset + Idle Learn

Manopera 0 :D , rezulta un cost total de putin peste 550lei.

Share this post


Link to post

EM!L, cum ai schimbat uleiul la cutie ? - ma interezeaza pentru ca am impresia de toamna am sa schimb uleiul de cutie din nou. Idiotii de la service (Timisoara) au pus 80W90 - merge bine - dar iarna am impresia ca am sa mestec mamaliga racita cu forta de tractorist. Si cum a mai spus un forumist, daca pana la anu' nu se strica nimic - ma apuc si invat tainele intretinerii autoturismului Matiz la nivelul de schimb consumabile :)

Share this post


Link to post

Cu siguranta e specificat si in manual procedeul, fara poze detaliate e cam greu de explicat, mai ales daca nu stii perfect zonele la care fac referire. Ca idee se desface "dopul" de golire (cu cap magnetic, pe care probabil vei gasi ceva pilitura), dupa ce s-a scurs tot uleiul se strange, apoi se toarna uleiul nou, printr-un furtun atastat la gura de umplere, furtun ce are in capatul de sus o palnie. Cand ajunge la nivel, operatiunea se incheie prin strangerea "dopului" de la gura de orificiul de vizitare a nivelului.

Sunt ceva poze in postul de AICI

Daca ai posibilitatea sa ridici masina, e excelent, daca nu, ai grija sa fie pe o suprafata plana, si uleiul pe care-l inlocuiesti colecteaza-l intr-un recipient.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Multumesc!

Stiam unde este busonul de golire si cel de umplere, am vazut la service cand au bagat 80W90, numai ca au folosit o ustensila cu un rezervor propriu si pompa cu manivela. Asa am facut idee cum ai procedat tu cu scule "home-made".

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...