Jump to content
 

Sign in to follow this  
hirschpek

Siguranța EMS1 se arde aleator

Recommended Posts

Mașina este un Spark din 2013 cu motor de 1L. De la un timp siguranța EMS1 de 15A se arde ( când vrea,aleator) și motorul se oprește. Am fost cu mașina la reprezentanta (Rădăcini) și au refuzat să se uite la ea pe motiv că "nu ne băgăm la așa ceva". Tot punând siguranțe am observat că de fapt siguranța nu se arde imediat, mai întâi se încinge și apoi se topește. Nu știu ce mai fac.

Share this post


Link to post

Se pare ca e o problema comuna, cu un search pe google uite ce am gasit:

 

  

Share this post


Link to post

Da, mulțumesc. Urmează să verific cumva. Pe siguranța asta mai sunt și actuatoarele de la admisie și purjare sau retur.

Share this post


Link to post

Salut

 

daca nu se arde instantaneu atunci nu e vorba de scurtcircuit ci de supracurent - care poate veni (cum a postat si colegul mai sus) din contacte imperfecte.

 

Regret ca nu am scheme electrice prin ce detin  caci as fi postat puncte in care sa te uiti. Ceea ce e in videoclipul de mai sus poate fi cauza, clar.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Ce spune @gabimilo1 este complet adevarat, chiar vroiam sa iti spun cum sa faci verificarea pana am dat peste videoclip. Poti sa faci un test cu o rezistenta de putere de 0.1OHm/20W si un voltmetru ca sa masori curentul (I=V/R=V/0.1=V*10, deci la 1.5V cititi pe voltmetru ai un curent de 15A).

Daca ai un curent de max 10A spre exemplu, dar siguranta se topeste, atunci inseamna ca trebuie sa iti indrepti atentia spre contactul dintre siguranta si cutia de sigurante (si la Daewoo la unule modele cutiile de sigurante erau problematice - contact imperfect).

Daca totusi curentul este mare (in apropiere de 15A sau peste), atunci incepe si scoate mufele de la modulele alimentate si vezi cand scade curentul cu mult. Exista totusi posibilitatea sa scoti mufele de la toate modulele si curentul sa nu scada, atunci trebuie sa iei la puricat cablajul, exista nenumarate cazuri cand cablaul nu a fost pus ca lumea la loc in urma unei lucrari simple in service si s-a atins de o fulie sau de evacuare, apoi s-a topit si a provocat un scurtcircuit.

Bafta!

Edited by ches
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...