Jump to content
 

Sign in to follow this  

Recommended Posts

Buna ziua, sunt nou pe acest forum si sunt posesorul unui Captiva an 2011. Asi dori sa imi schimb stopurile ce le am pe masina cu un model de stopuri de pe modelul mai recent. Problema mea e ca nu stiu cum sa ajung la mufa de la stopuri, cea care intra sub aripa spate. Va atasez poze cu stopurile actuale si cu stopurile care doresc sa le pun pe masina. Va multumesc anticipat!

46B96BD9-A32B-4D74-A01F-7BEC82678088.jpeg

904DACE5-490D-4990-9775-2F79E865D1A7.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt plug and play din ce stiu, sper ca le-ai luat cu tot cu fire. Ca sa scoti stopurile vechi desfaci cele 2 suruburi din lateralul stopurilor, spre portbagaj, apoi prinzi stopurile cu mana din lateral, spre aripa si din lateral, spre interior si tragi spre spate. Sunt 2 sau 3 cleme care intra in aripa si de aceea o sa trebuiasca sa tragi mai tare de partea dinspre aripa.

Ca sa tragi dinspre aripa pui toata mana peste lateralul stopului si dai niste socuri scurte tragand spre spate cu mana fixa pe lateralul stopului. Deci nu prinzi stopul cu degetele ci te folosesti doar de forta de freacare dintre mana si stop.

Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru informatiile date, ai explicat foarte bine si am inteles etapa asta. Da, le am luat cu tot cu fire si mufa. Doar ca firele cu mufa intra sub aripa spate printr un orificiu cu garnitura. Acolo este problema mea, ca nu stiu pe unde am acces la mufa aia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaa, hai ca acum m-am prins 🙂 . Pai e destul de simplu din ce banuiesc, nu am urmarit mufa aia, dar am umblat pe acolo ca sa dau cu ceara dupa ce  am avut un accident cu ea.

Dai jos capacele laterale de depozitare, apoi vei gasi buzunarele laterale din plastic. Fiecare dintre ele este prins cu 2 clipsuri de caroserie in partea de jos si un surub tot in partea de jos. Dupa aceea cred ca poti sa o iei pe pipaite si sa vezi unde merge, s-ar putea sa fie suficient si sa le schimbi pe pipaite.

1885138.png.026d29a17f86063e47902acf84d63cde.png

Daca nu ai acces suficient, atunci trebuie sa dai jos capitonajul de plastic lateral inferior. In manual zice asa:

 

" Demontaţi şuruburile inferioare ale scaunului din spate. Consultaţi Înlocuirea centurii de siguranţă a banchetei din spate .

Demontaţi tava de depozitare a compartimentului din spate. Consultaţi Înlocuirea compartimentului de depozitare posterior de pe partea caroseriei .

Scoateţi şuruburile şi masca capitonajului inferior al panoului lateral din spate."

1758289.png.31f11859b8e4112b8feaf87966ffa561.png

Eu zic sa desfaci doar suruburile dinspre spate si sa nu umbli la suruburile scaunului, eventual doar il pliezi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...