Jump to content

Recommended Posts

Bună seara și scuze dacă postez unde trebuie. Sunt posesorul unui Chevrolet aveo 1.2 din 2007. Am întâmpinat mari probleme cu aceasta mașina, de la schimbatul chiuloasei, pana la schimbarea motorului cu totul în urma unui consum mare de ulei. Am început operațiunea de schimbare a motorului, toate bune și frumoase, doua zile de munca continua. Schimbat distribuție noua, bujii noi, fise cu bobina schimbate. Am pornit motorul cel nou și surpriza, un tremurat foarte rău la relantii și în mers nu trage mai deloc.Am desfăcut din nou distribuția crezând ca sărise de la punct, dar totul era în regula. Am becul de check aprins și codul de eroare este P0132, voi atașa și o poza cu codul de eroare. Acesta se refera la sonda lambda ca ar fi defecta, dar menționez ca înainte de schimbarea motorului nu am avut aceasta eroare și motorul mergea ok. Nu mai știu ce sa ii mai fac, se poate chiar sa se fi defectat sonda stand doua zile pana am schimbat motorul? Ce ar mai trebuii sa verific? Va rog sa ma ajutați cu un sfat, sau dacă cumva s a mai lovit cineva de problema aceasta

Screenshot_20190525-210009.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ca punct de pornire: tensiune mare pe sonda de oxigen = amestec sarac sau ardere incompleta. Nu e simplu de depistat defectul.

Banuiesc insa o problema la alimentarea cu benzina. Injectoarele sunt de pe motorul vechi? Pompa de benzina face presiune?

Edited by perfidus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pompa este schimbata de curând, face presiune, injectoarele sunt de pe motorul vechi, dar înainte de operațiunea asta, nu aveam probleme de genu. O sa ma uit astăzi pe la garnitura de la clapeta sau admisie. Bănuiesc sa nu tragă aer fals pe undeva și sa îmi păcălească sonda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca am incurcat eu codurile din viteza, la amestec sarac  eroarea este P0131. Deci tu esti in situatia inversa, P0132 inseamna ca amestecul este prea bogat. Nu ai cumva si eroarea P0172?

Eu am avut acest din urma cod pe ECM la motorul meu si problema era un furtun crapat care lega senzorul MAP de galeria de admisie. Se si simtea un miros ciudat de gaze nearse. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am ajuns acasă și am găsit garnitura dintre clapeta și admisie pusa prost, am zis gata de acolo era problema. Am desfăcut am montat alta garnitura corect. Nici o schimbare, tot în 3 merge. Bujia pistonului 1 este neagra. Schimbat bujia cu pricina. Tot la fel. Pe tester încă îmi da eroare P0132. Am scos mufa fiecărui injector în parte și motorul mergea la fel. Când puneam mufa la loc fiecărui injector motorul primea puțin zvac ptr o clipa. Bine inteles ca după ce am scos mufele fiecărui injector în parte mi au apărut pe tester fiecare. Am sters erorile respective. Ma gândesc ca dacă era vre un injector îmi apăreau pe tester cum au apărut când am scos mufele. Nu mai știu ce sa ii fac. Motorul dacă era defect ma gândesc ca nu pornea sau bătea, dădea cu fum. În schimb pornește nu da cu fum se treaza. Numai ca tremura rău de tot la relanti și se ingantuie în mers uneori

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as zice sa verifici bobina de inductie (modulul de aprindere). Fisele cum stau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am schimbat bobina și fusele cu totul. La fel. O sa desfac în weekend galeria de admisie sa ii pun garnitura noua. E posibil sa tragă aer fals pe acolo și sa se comporte asa. Menționez ca eu am pus garnitura mea nu am pus noua. Nu mi a dat prin cap sa cumpăr și garnitura aia și am pus o pe ea mea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am schimbat bobina și fusele cu totul. La fel. O sa desfac în weekend galeria de admisie sa ii pun garnitura noua. E posibil sa tragă aer fals pe acolo și sa se comporte asa? Menționez ca eu am pus garnitura mea nu am pus noua. Nu mi a dat prin cap sa cumpăr și garnitura aia și am pus o pe ea mea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu te-am intrebat, scanerul cu care citesti eroarea nu iti arata si variabilele Short/Long Term Fuel Trim?

Daca nu e defecta sonda lambda/circuitul electric, variabila Long Term Fuel Trim trebuie sa fie negativa la relanti in primele minute de la pornirea motorului si sa creasca usor spre zero.

Sau care este valoarea masurata a vacuumului in galerie? Daca nu ai pierderi de vacuum masuratoarea este undeva la 30KPa cu clapeta inchisa. Daca e mai sus ai o pierdere.

Eroarea P0132 apare imediat dupa ce o stergi? Daca da, ar putea fi o problema electrica (in conector sau pe fire).

 

P0132 HO2S (Sensor 1) High Voltage

Conditions for Setting the DTC

HO2S signal voltage is higher than 1.403 V.

 

Test or inspect for the following conditions:

HO2S harness connector for water intrusion.

High fuel system pressure.

Rich fuel injectors or fuel injectors that are leaking.

Fuel saturation of the evaporative emission (EVAP) canister

Edited by perfidus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eroarea nu apare imediat, la câteva minute sa zic asa. Folosesc un scaner obd 2 prin Bluetooth cu telefonul cu ajutorul softului torque. Cred ca îmi poate măsură, dar sincer nu ma pricep sa citesc valorile respective

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/27/2019 at 9:16 PM, ionitacatalin92 said:

... Nici o schimbare, tot în 3 merge. Bujia pistonului 1 este neagra. Schimbat bujia cu pricina. Tot la fel. 

Nu am remarcat ca ai scris asta. De aici pana la diagnoza legata de supape mai trebuia doar masurata compresia. Totusi nu imi explic de ce nu aparea eroarea P0300 sau P0301 si te trimitea la amestec bogat. Ai luat deci un motor second cu probleme la supape... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, nici eu nu am înțeles, tocmai de asta a fost și greu de depistat. Bănuiam și supapele, dar nu am vrut sa umblu atât de repede în motor pana nu am fost sigur. După ce am luat compresia care era de 9 bari pe toate pistoanele, am citit cartea tehnica și din fabrica trebuiesc sa aibe 9.3 bari, deci la mine e aproape nou. Singura chestie la care ma gândesc sa fii afectat supapele este ca acest motor a mers pe gaz inainte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este imposibil sa fie compresia egala cu celelalte pistoane cand sunt afectate supapele

Edited by florinellll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu știu care a fost cauza, eu am schimbat chiuloasa cu totul, o aveam de la motorul vechi și a fost făcută de curand

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 03.06.2019 la 23:39, ionitacatalin92 a spus:

Bună seara, în final problema s a dovedit fiind probleme la supapele de la pistonul 1

 

Deci,functioneaza normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum ai rezolvat cu supapele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum am alta problema, nu mai merge în 3, însă este totuși o turație neregulata a motorului la relantii, o mica întrerupere și nici nu mai trage cum trăgea înainte. Am chemat un mecanic sa îmi regleze tachetii imediat după schimbarea chiuloasei, deci aceștia sunt ok. E posibil oare sa nu fie pusa bine la punct? Menționez ca nu mai am nici o eroare în bord, dar nu mai trage ca înainte. Ce ar putea fi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am schimbat capacele de la distribuție pentru ca ale mele erau rupte. Și totodată am verificat dacă este pusa la punct. Totul este în regula cu distribuția. Dar totuși cum am zis, are o turație neregulata la relantii și uneori pornește destul de greu la prima cheie, învârte dar pornește greu. Ce pot sa mai verific? Tot este schimbat, bujii noi, fise, bobina, garnitura admisie, furtunul în care întra valva pcv. Ceva sfaturi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu retin daca ai spus ca ai verificat injectoarele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Le am verificat, le am scos mufele la fiecare în timp ce motorul mergea și se simțea diferit când scoteam câte o mufa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×