Jump to content
 

Sign in to follow this  
adimfx

Opel Ar Putea Atrage Peste 50% Dintre Clientii Chevrolet, Dupa Retragerea Acestei Marci Din Europa

Recommended Posts

Marca germana Opel ar putea atrage peste 50% dintre clientii Chevrolet, dupa ce acest din urma brand va fi retras din Europa de catre compania-mama, General Motors (GM), estimeaza seful Opel Romania, Cristian Milea, precum si Nicolae Sorescu, omul care conduce Grupul Radacini si care vinde atat automobile Opel, cat si Chevrolet.

 

Citeste articolul complet pe 0-100.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa atraga un drac. Politica Opel de preturi este total diferita de cea a Chevrolet, diferenta intre vehicule fabricate pe aceiasi platforma si la dotari echivalente fiind de cel putin 3-4000 de euro. In aceste conditii, clientii traditionali ai Chevrolet se vor orienta catre marci similare, gen Hyundai, KIA sau spre nou veniti in acest segment de preturi/dotari, gen Datsun, ori chiar catre Dacia, care in ultima vreme a facut pasi destul de mari spre imbunatatirea masinilor vandute.

GM poate sa spere ca vor atrage clientii Chevrolet, insa acest lucru nu se va intampla decat daca vor aplica o alta politica de preturi.

Dupa parerea mea, ceea ce a facut GM in Europa este o mare greseala, iar timpul o va dovedi. Citeam recent ca vor face acelasi lucru si in Australia, cu Holden. Pierd piete mari, sperand ca vor creste imaginea de marca a Opel, insa in zona economiilor emergente acest lucru nu se va intampla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GM are probleme cu restructurarea productiei in Europa , nu poate inchide fabrici asa cum a inchis in America datorita opozitiei sindicatelor si costurilor cu salariile compensatorii mari .

 

In acelasi timp , le platesc polite coreenilor , eliminindu-i de pe o piata traditionala pentru ei , Coreea de Sud avind nevoie disperata de export , fiind o tara industriala , fara resurse minerale interne .

Sunt de acord cu Mircea , acest lucru nu va produce o migrare a clientilor Chevrolet din Europa spre Opel ( care are la masini similare preturi sensibil mai mari) ci catre masini in aceeasi gama de pret .

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu nu o sa trec la Opel nici mort ... si asa sunt rupt in 2 de cei de la service-urile recomandate ... si, mdah, pai sunt fix aceeasi oameni care au facut pana acum si service-ul la Chevrolet-uri deci unde ar fi avantajul sa raman la ei ? ... in cel mai naspa caz cu putinta daca nu mai vrea masina deloc sa porneasca am deja 3 variante in minte si va depinde mult de ce voi dori sa fac mai departe cu ea si cat de mult o voi folosi ... cele 3 variante avute in minte sunt :

 

1. VW Touareg - mi-a placut mult cand am avut o data un incident auto si m-a tractat unul din asta de eram cutie de chibrituri ...

 

2. Duster - de ce nu ? pana la urma le-a iesit pasenta cu el

 

3. Logan - nu imi trebuie viteza excesiva, nici putere imensa, nici fite ... merge de asemenea

 

Mai exista o pasiune a mea pentru BMW-uri insa m-am saturat cati cocalari le conduc si nu cred ca mai intra vreodata serios in plan o asemenea masina din punctul meu de vedere ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...