Jump to content
Sign in to follow this  
alex_popa

Probleme tehnice motor Lacetti

Recommended Posts

Am uitat sa precizez ca masina merge absolut normal nu are nici o problema merge impecabil ca si cum nu ar avea nimic doar ca are acel bec aprins "ceck engie" si consumul este mare atata masina a fost in serivice cand i sa schimbat si catalizatorul si dupa nu mai avea becu aprins dar dupa ceva timp sa aprins dinou.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Daca ai consumul mare, cauza poate fi un amestec prea bogat. Amestecul este controlat de sonda lambda ca sa obtii emisii poluante cat mai mici. Este posibil ca de vina sa fie sonda lambda sau sonda de dupa catalizator daca spui ca masina merge bine. Din cate stiu (sa ma corecteze cei care au mai multa experienta) Lacetti are 2 "sonde lambda", in realitate una este sonda lambda, iar cealalta este o sonda pusa dupa catalizator ca sa "vada" daca acesta isi face treaba. Catalizatorul tu spui ca a fost schimbat, si daca nu s-a folosit acelasi tip de catalizator (cel original costa o avere) este posibil ca de aici sa vina buba.

 

Masina sora-mii a avut aproximativ aceeasi problema - din cand in cand se aprindea check engine si statea aprins. Masina mergea ok, nu am simiti nici o problema. Am mers cu ea la garantie, au pus-o pe tester si mi-au spus ca e a doua sonda. Au schimbat-o si de atunci nu a mai facut.

 

Ideea este ca defectul se poate vedea usor pe scaner. Mergi eventual la alt service decat cei care au schimbat catalizatorul ca sa iti spuna si daca acesta este in regula sau nu.

 

Bafta!

Share this post


Link to post

da ai dreptate din ce am citit si pe alte forumuri lacetti are 2 sonde. iar catalizatorul chiar a costat o avere in jur de 30mil :-? stiu asta pt k inainte masina a fost al unei rude si a fost schimbat cam tot ce tinea de suspensie, si restu ca masina sa mearga ok. o sa merg cu ea sa vad ce are desi cred ca nu este o eroare cred ca trb schimbata sonda lambda

 

App am inteles ca daca deconctezi acel jumper CO se stinge ceck engie cum se deconcteaza permanent sau doar pt o resetare dp care se concteaza sau mai bn o las asa :) )

 

 

Share this post


Link to post

Scanul iti va spune ce este defect. Ca e sonda lambda, ca este un alt senzor, vei afla sigur. Bine asta in conditiile in care cel care il tine in mana stie sa faca si altceva in afara de a sterge eroarea... Catalizatorul ala cred ca a fost schimbat degeaba, dar nu esti primul din Craiova care povesteste de mecanici care schimba piese la ghici...

Jumperul CO nu are nicio legatura cu Check Engine, ala tine de cifra octanica a benzinei.

Te rog incearca sa scrii un pic mai ingrijit, e destul de greu de urmarit un post de al tau...

Share this post


Link to post

S-a stins. Pur si simplu fara sa-i fac absolut nimic. Masina mergea impecabil si cu senzorul stins si aprins absolut nimic anormal. Sper sa fie totu bine daca nu o sa fac o vizita la service .

 

Si inca ceva. Rog sa posteze toti proprietari de Lacetti care au motor de 1.8 benzina sa imi zica si mie consumul urban, extraurban si mixt din ce am inteles motorul de 1.8 papa c-am mult dar asta e.

Sper ca nu am deranjat daca am intrebat aici. scuze moderatorului

 

 

Multumesc celor care m-au ajutat.

Edited by adriano_ucv

Share this post


Link to post

Update: benzina era de vina, daca pune Mol sau Petrom/OMV nu mai face, daca pune Lukoil sau mai ales Agip se aprindfe check-ul. Masina tragea bine cu orice benzina, dar bineinteles i-am spus sa puna doar benzina cu care nu face probleme.

Share this post


Link to post

Io de exemplu am băgat mereu în Lacetti doar benzină de Lukoi95. În afară de consumul care oricum e mare...alte năcazuri n-am avut. dar e motor de 1.8 wtf. Și e și hidramată cutia!.. BTW pe extern, cu un plin fac un tm-buc. (aprox 650 km) dacă merg constant, cu 100-110. Dacă o țin numai în kickdownuri, mai fac un plin la Craiova :) ). Consumul în oraș e irelevant, că e proporțional cu încărcarea traficului și distanța parcursă, la temperatura ambientală...deci..n-are rost!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...