Jump to content
 

Sign in to follow this  
fry

Permis Deteriorat

Recommended Posts

Salut

 

Am o problema cu permisul, mai exact e taiat in doua bucati. Nu intrebati cum s-a intamplat :) )

Stie cineva cum fac sa il schimb?

 

Din ce stiu eu, trebuie sa ma duc la CEC sa platesc o taxa de aprox 50ron dupa care sa ma duc la sediul politiei din pipera cu chitanta si permisul rupt. Se da in 2 ore cel nou, cum am auzit, sau am de asteptat mai mult? Stie cineva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat.

 

Se merge la sediul din pipera (statia de metrou aurel vlaicu, cum iesi din statie, dreapta si mergi 400 metri). Trebuie sa ai la tine:

- permisul deteriorat;

- o copie dupa buletin (trebuie sa ai si originalul la tine);

- fisa detinatorului permisului de conducere (se gaseste pe net sau direct la una din gheretele de rca de langa politie);

- chitanta taxa 50 ron ptr permis la CEC (exista un CEC si in sediul politiei acolo)

 

Urci la etajul 1 si te pui la coada la unul din cele 2 ghisee. Eu am mers pe la ora 14:00 si am stat 10 minute la coada. Ti se face poza si in 4 ore permisul e gata. Programul este pana la ora 20:00.

Pentru celelalte cazuri (pierdut, expirat, etc), cautati pe site-ul prefecturii ca sunt listate toate documentele necesare.

Edited by fry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu cateva precizari:

 

- CEC-ul din incinta BPR nu incaseaza bani pentru toate sectoarele; stiu ca 3 si 4 sunt acceptate, nu stiu de celelalte dar am vazut si "refuzati"

- fisa detinatorului inca trebuie dectilografiata; habar n-am de ce, oricum nici macar nu mai e nevoie de semnatura aia care se cere sa nu iasa din chenar, avand in vedere ca se da specimen de semnatura direct pe placuta electronica. Probabil ca sa mai aiba si dactilografele din ce trai. Si sunt destule...2 etaje pline din cladirea de vis-a-vis

- sunt in mod sigur mai multe ghisee pentru depunerea actelor pentru permis; cand am fost eu am ajuns impreuna cu alte 2 persoane la ghiseul din fata si am fost repartizati fiecare la cate unul din partea stanga; pareau vreo 5-6. Oricum si la inmatriculari sunt multe, vreo 8 daca nu ma insel

 

Procesul merge foarte rapid; la fel e si la inmatriculari. Am petrecut in total in cladire cam 15-20 minute cu depunerea actelor pentru inmatriculare si schimbare permis, si asta pentru ca la CEC era codita

Timpul de asteptare de dupa este de 4 ore - si pentru permise si pentru inmatriculari, asta e cifra magica. Oricum cladirea e enorma; cred ca la orice ghiseu ai fi nu poti sta peste 15 minute pentru depunere acte/ ridicare acte la orice ora te-ai duce. Iar deasupra fiecarui ghiseu troneaza mare inscriptia "la acest ghiseu nu se primesc atentii"; asa o fi acum procedura dupa boacanele fostilor mei concitadini?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am scos fisa de pe net, am cautat-o pe google, si am completat-o direct pe computer, in paint, hehe. Primele 2 ghisee erau afisate cu "depuneri acte permis deteriorat / preschimbare permis" iar celelalte 6 ghisee de langa erau stantate cu "programare examinari auto". Probabil, in caz de nevoie, toate ghiseele indeplinesc toate sarcinile :)

Tipul de la informatii a zis ca CEC-ul de acolo incaseaza ptr toate sectoarele. Intr-adevar, peste tot sunt placute cu "in aceasta unitate nu se primesc atentii". Am auzit ca au fost comandate si trimise de cei de la DGA, cu dedicatie. Comic, nu? In plus, abia recent au scos camerele de filmat din toalete. Probabil le era frica sa nu se fure sapunu lichid.

 

Oricum, mare plus ptr noul sediu ! e mult mai bine organizata treaba, in sfarsit exista spatiu sa respiri.

Edited by fry

Share this post


Link to post
Share on other sites
... Iar deasupra fiecarui ghiseu troneaza mare inscriptia "la acest ghiseu nu se primesc atentii"; asa o fi acum procedura dupa boacanele fostilor mei concitadini?!

 

 

Inscripita e afisata in majoritatea instituriilor publice de ceva vreme. A se intelege inainte de a se afla de boacanele fostilor concitadini. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inteles ca in cazul preschimbarii permisului acesta poate fi obtinut si in alta localitate decat ce-a de origine

Exemplu:cei din Giurgiu pot face ""operatiunea ""si  la Pipera.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cica masina nu carnete cere, ci combustibil .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...