Jump to content
Sign in to follow this  
Leutzu

Cum S-ar Putea Preveni Blocarea Traficului In Bucuresti

Recommended Posts

Bai deci sa ne fie rusine tetelu sa nu stim de unde vine numele acestui extrem de important pod!!!

Share this post


Link to post

vine de la o mosie care se afla in zona aceea

 

si e grant

Share this post


Link to post

Bre zeitate, scrie si matale o carte, "Copiii Podului Grant", sa se imbogateasca si cultura noastra.

Share this post


Link to post

As scrie io da' de unde material documentar !Am dat alarma in tot departamentukl au cautat toti pe net pe acasa prin biblioteci neam informatii!!!,...Hm taaare ciudat !Si imi amintesc cat de fain era podul ala dinainte !!!..Parca-l facuse Saligny!!

Share this post


Link to post

Frumoasa idee, zici ca acu' te-apuca nostalgia si te buseste plansu, ...sau rasu-plansu.

M-am nascut si am copilarit in zona si printr-o ironie a soartei si in prezent locuiesc in acelasi cartier numai ca de cealalta parte a pasajului, adica in Giulesti.

Constructia pasajului s-a dovedit o necesitate la sfarsitul anilor '70 cand sistematizarea zonei cuprinsa intre bulevardul 1 Mai (pe acea vreme) si bulevardul Uverturii a dus la demolarea a sute de case din perimetrul stazilor Turda, Cluj, Abrud si la desfiintarea cartierului Ciurel facand loc magistralei Turda-Crangasi-Ciurel.

Vechiul pod Grant cu o banda pe sens a facut cu succes fata traficului pe toata perioada existentei sale. Pentru cei interesati a fost pastrata una dintre pilele podului undeva in dreapta noului pasaj cum urci dinspre Calea Grivitei.

Cateva imagini ale vechiului pod in filmele Comisarului, (parca in "Ultimul Cartus").

Constructia pasajului nu a prevazut existenta unei linii de tramvai. Aceasta a fost adaugata mult mai tarziu ingreunand mult traficul si culminand cu oribilitatile de garduri aplicate pe traseul asa-zisului metrou usor.

Se poate spune ca arhitectii si proiectantii pasajului au prevazut chiar si in perioada duminicilor cu sot sau fara sot (remember ?)dezvoltarea traficului auto in zona. Pentru exemplificare un alt film "Buletin de Bucuresti" arata cateva cadre cu pasajul Grant la ora de miez de zi traversat de 1 camion marca "Bucegi" si unul sau doua autoturisme.

Astazi circulatia in zona este un calvar. Nemaivorbind ca si Calea Giulesti este in continuare in lucru chiar daca lucrarile de inlocuire a caii de rulare a tramvaiului ar fi trebuit sa fie terminate inca de la sfarsitul anului 2005.

Nu ma intrebati cat timp a durat constructia pasajului. Pentru ca oricum mai putin decat repetata lui reparare.

Abia astept sa plec in concediu.

Share this post


Link to post

Nu are legatura neaparat cu titlul topic-ului, are legatura cu lucrarile de pe a1.

 

M-am stricat de ras la o intamplare in timp ce stateam langa ce se vede in poze. La o prima oprire (500-800m de la ingustare) ne intrebam de ce naiba au inchis-o ca nu se apucasera de lucrari. Dupa inca vre-un km, ne oprim si vedem ca au muscat vreo jumatate de metru din asfalt acolo unde lucrau. Dupa ceva timp, se vede un viteaz venind in viteza pe sensul in lucru (dinspre pitesti), cu norul de praf aferent, frana puternica si cazut in groapa imensa care era sapata acolo ... Niste pustani evident care s-au dat jos injurand de mama focului. Din pacate nu era lumina sa fac poze si flash-ul cred ca i-ar fi suparat foarte tare :D

post-556-1153766233_thumb.jpg

post-556-1153766274_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Deci chiar e de plans nu de ras ..Dupa ce au boolit circulatia mai bine de o luna, au dat in folosinta rodul chinului nostru !!...It's a big shit parca ai roti ovale asa se merge acum pe noua magistrala Grant !!...Fac zem !!...

Share this post


Link to post

Vaaaai, fratziculeeee, tot nu l-au terminat. Speram ca pana ma-ntorc din concediu sa fie gata, dar NU.

Ba din contra e mult mai rau mai ales cand trebuie sa plec la servici. Ieri am incercat o varianta dinspre Giulesti si am facut 50 minute pana la Piata presei, astazi am luat-o pe la Gara de Nord. ceva mai bine dar nu extraordinar, doar cu zece minute mai putin. Nu stiu cum e daca as verifica varianta dinspre str. Ceahlau si cat de lunga e coada pe acolo. In rest aceleasi urari ce le fac-em toti cei ce suferim din cauza asta.

Apropo' a calculat cineva cam cat costa carburantul consumat extra de soferi pe aceasta perioada? Nu carecumva mult mai mult decat valoarea lucrarii?

Share this post


Link to post

Zeule, nu fii suparat, asa e toate  <img src= )"> Si magheru, si expozitiei si jiului si cam tot ce au "facut" anul asta. Masinile noastre "e" de vina iti zic eu!

Share this post


Link to post

Inca una din ciclul: "Work hard".

post-556-1154607164_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Bai felicitari alora din Bv pentru excelenta sosea dintre Azuga si Brasov !!..Parca suntr in alta tara !!...Deci se poate ..da' in Transilvania ..Puii mei ce a ajuns sudul asta !!!!

Share this post


Link to post

Aha, si mie mi-a placut cand am mers duminica pe acolo. Daca n-ar fi fost toti imbecilii sa mearga in kooru meu ca se grabeau naiba stie unde era perfect.

Share this post


Link to post

V-aţi săturat de lucrările din pasajul de la piaţa Victoriei şi de pe Titulescu? Nu mai suportaţi lucrările de pe Moşilor? Deja vă enervează ce se întâmplă pe Colentina?

Primăria Municipiului Bucureşti ne furnizează următoarele veşti bune:

Moşilor şi prima parte a lucrărilor de pe Colentina vor fi gata abia la 01.04.2008 (sau o fi asta păcăleala de la anu'?).

În 2007 vor fi demarate şi următoarele lucrări (cu termenele de finalizare aferente):

- Modernizare sistem rutier si linie de tramvai - Sos. Stefan cel Mare (12 luni de la data inceperii lucrarilor);

- Modernizare sistem rutier si linie de tramvai - B-dul Iancu de Hunedoara (5 luni de la data inceperii lucrarilor);

- Modernizare sistem rutier si linie de tramvai - Str. Viitorului (12 luni de la data inceperii lucrarilor);

- Modernizare sistem rutier si linie de tramvai - Str. Tunari (10 luni de la data inceperii lucrarilor)

Cum eu locuiesc undeva printre toate aceste lucrări, suspectez o conspiraţie :mrgreen: .

Share this post


Link to post

Astia au innebunit de tot. De ce naiba nu or termina intai o lucrare sau macar sa-i grabeasca termenul de finalizare? Ei se apuca de altele in schimb...

Edited by mad_voly

Share this post


Link to post

Razvane, tu parca stai pe la circ, nu? :) ) asta e clar conspiratie, dupa fantana muzicala :D

Share this post


Link to post

Ca să nu mai zic că mi-au suspendat şi preşedintele pe care l-am votat... Cre' că se lasă cu Congo...

Share this post


Link to post
Razvane, tu parca stai pe la circ, nu?

Sta intre Circul de Partid si de Stat si Spitalul de Urgenta, e discobolul ... =))

Share this post


Link to post

Astia de la 2 nu va mai vaicariti atata ca nu aveti bucata plana de drum in tot sectoru! De 7 ani votati PSDul, si aveti cele mai proaste drumuri din judet. Poate o sa invatati pana la urma.

 

Observ ca in 6 in afara de minunea de pasaj de la Basarab, nu e nici un drum in reabilitare. :)

 

Sa va rugati sa nu dureze sinele ale de tranvai cat au durat pe Giulesti sau Timisoara (peste 2 ani in speta)! Oricum odata terminate se va civiliza traficul si pe Stefan cel Mare si pe Colentina. De cand au facut liniuta de metrou usor 41 eu personal o apreciez mai mult decat cei care o folosesc: Virtutii e altceva!

Share this post


Link to post

Toate proiectele pe care le-ai pomenit apartin de PMB nu de primariile de sector.

Share this post


Link to post

Nu mă văicăresc că se fac lucrările. Ele sunt necesare (am mers ocazional cu 34 - şi de la piaţa Victoriei până la BIG îţi vomiţi ficaţii şi îţi faci rinichii varză; în aşa hal e linia şi uneori mă mir că nu deraiază tramvaiele). Ceea ce mă enervează este că le trebuie un an să facă ceea ce după părerea mea cu o muncă susţinută se poate face în 2-3 luni. Ziceţi şi voi cum dracu' să dureze 5 luni schimbarea a 650 de m de linie (Iancu de Hunedoara)? Mă oftic, pentru că văd cum a fost posibil ca lucrările din pasajul Victoriei să dureze 1 an, în condiţiile în care 10 luni au frecat-o cu graţie şi acum nu mai prididesc să blocheze traficul în toate punctele lucrării. Mă enervează dezorganizarea şi dezinteresul. Şi faptul că se concentrează un număr mare de lucrări în aceeaşi zonă, fără ca cineva să ia în consideraţie implicaţiile restricţiilor de circulaţie asupra traficului. Nu mai vorbesc de faptul că pe Iancu de Hunedoara mai sunt şi două şantiere deschise pe margine (ceva clădiri de birouri) care deja gâtuie la jumate traficul pe un sens. Cu lucrări simultane pe Moşilor, Colentina, Ştefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Viitorului şi Tunari, chiar nu mai ştiu pe unde se poate circula... But who gives a shit?

Edited by rzvpopa

Share this post


Link to post

Uite că vine:

 

Traficul rutier general pe Şoseaua Ştefan cel Mare şi pe Strada Iancu de Hunedoara va fi restricţionat începând de luni şi până la sfârşitul lunii noiembrie, din cauza lucrărilor de modernizare a carosabilului şi a liniilor de tramvai. Şi în zona Pasajului Obor traficul rutier va fi restricţionat, iar circulaţia tramvaielor, oprită pe toată durata lucrărilor.

 

Sursa: Adevărul, 28.06.2007

 

LE: Sau de la Primărie:

 

COMUNICAT

 

- restricţionare trafic Str. Iancu de Hunedoara şi Şos. Stefan cel Mare, Pasajul Obor -

 

 

În vederea începerii lucrărilor de modernizare a sistemului rutier şi a infrastructurii liniilor de tramvai pe Str. Iancu de Hunedoara şi Şos. Ştefan cel Mare, începând cu data de 02 iulie 2007, se întrerupe circulaţia tramvaielor şi se restricţionează traficul rutier general.

 

De asemenea, se restricţionează traficul rutier în zona Pasajului Obor ca urmare a începerii lucrarilor de reconfigurare a reţelei liniilor de tramvai.

 

Se estimeaza că lucrarile vor fi finalizate până la sfarşitul lunii noiembrie 2007.

Constructorii au obligaţia marcării corespunzătoare a zonelor de lucru.

Conducătorii auto care tranzitează zona de lucru sunt rugaţi să respecte semnificaţia semnelor de circulaţie.

 

Primăria Municipiului Bucureşti cere scuze locuitorilor oraşului pentru disconfortul creat pe parcursul execuţiei lucrărilor.

 

 

27.06.2007

Compartimentul pentru Relatia cu Mass-Media

 

 

Bine că ne-au cerut scuze... :uff:

Edited by rzvpopa

Share this post


Link to post

Se pare că mama natură se mişcă mai repede decât Videanu&Co şi în curând pe Colentina se va merge din copac în copac, cu liane, în loc de tramvaie. Poza e făcută între Doamna Ghica şi Kaufland:

post-3777-1192361843_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mie imi convine. De cand au inceput lucrarile se circula mai bine pe Colentina. Toti sunt speriati si ocolesc prin Tei. :) )

Share this post


Link to post

Zmeul s-a teleportat in alta dimensiune. Va rog sa-l scuzati. Este la fel de infect traficul. S-a slabit acum doua saptamani timp de vreo 5 zile si a ramas afectat. :D

Share this post


Link to post

Nu, pe colentina se circula acceptabil, pana ies de pe Maior Bacila fac juma de ora (pentru necunoscatori: sunt vreo 300 de metri de strada printre blocuri). :D

 

Inainte se gatuia Colentina la Kaufland si se statea. Acum se circula greu dar se circula. De la pod pana la Bucur se fac cel mult 10 minute dimineata, majoritatea pana treci de Dna Ghica. Secretul e sa stai pe ultima banda ca primele doua se blocheaza cu cei ce se indreapta spre Tei/Pipera.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...