Jump to content
Sign in to follow this  
sorin77

Surub Blocat In Bara De Injectie

Recommended Posts

Vreau sa inlocuiesc relgulatorul de presiune de pe bara de injectie la un Cielo SOHC.

Problema este ca nu reusesc sa desfac respectivul surub. Am incercat orice. Surubelnita cruce + putin ajutor de la un cleste tip papagal.

In sfarsit am reusit sa distrug adancitura cruce a surubului, respectiv marginiile. Nu vrea sa se desfaca si pace, parca e sudat acolo.

Ati mai avut aceasta problema? Exista vreo solutie sa desfac surubul ala?

Preventiv ma orientez deja cate o bara de inectie SH dar daca si la aia nu pot sa ii desfac pacatosu ala de surub ce fac? [am deja cumparat regulator de presiune nou :-> ]

 

Bara de presiune e din aluminiu, surubul cu pricina pare de fier desi nu are urme de rugina.

Inca nu am trecut la solutii extreme gen incalzit cu lampa bara se injectie, or taiat cu flexu regulatorul vechi de injectie etc... dar idei din cele mai nastrujnice imi trec prin cap :P

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Trebuia sa dai cu wd40 si sa bati putin cu ciocanul in el, apoi cu o surubelnita bosh sigur se desfileta.

Share this post


Link to post

Vezi ca eu mi-am inlocuit acum o sapt regulatorul de presiune in service autorizat! Ti-as recomanda sa faci si tu acelasi lucru, mai ales daca zici ca surubul acela s-a blocat acolo prin tocirea adanciturii! La mine a desfacut rampa cu totul, a scos-o cumva (dar greu de tot!!!) si pe urma a scos si regulatorul de presiune...Parerea mea e sa nu te complici sa tai cu flexul sau alte minunatii, sa nu faci vreo prostie si mai mare :D

Pe mine m-a costat manopera in service autorizat 170 RON (+ inlocuit o-ringuri si alte chestii)...Pe tine mai mult de 100 nu vad sa te coste!

Edit: adostar e cam tarziu probabil acum, mai ales ca sfatul incepe cu "trebuia" :P

Edited by ing3r

Share this post


Link to post

Nu am mentionat, dar am dat cu spray degripant si mai apoi cu un alt spray lubrifiant. Am lovit usor in el cu cicanul dar degeaba.

E drept nu am surubelnita bosh :) am avut surubelnite de astea romanesti (de pe vremea lu tovarasu..) dar si un set de biti din care am ales profilul care ocupa cel mai bine adancitura surubului.

Share this post


Link to post

Daca se vede "capul" (nu e ingropat) poti incerca sa-i faci 2 tesituri cu pila sau panza de bomfaier si apoi sa il apuci cu o cheie franceza.

Share this post


Link to post

Ieri am facut rost de o bara de injectie de pe o Nexia si am incercat sa ii dau jos regulatorul de benzina, relgulator care arata complet diferit fata de ceea ce am eu pe masina. In sfarsit sper sa se potriveasca regulatorul meu nou pe bara asta de injectie de pe Nexia. Ati mai incercat asa ceva? Sunt motive sa nu se potriveasca?

 

Vestea proasta am dificultati si cu surubul de pe bara asta de injectie de Nexia. Deocamdata am incercat sa il desfac dar nu am reusit. Am renuntat din start, vrand sa evit distrugerea si a acestui surub.

 

@Dark, ramane sa incerc si solutia ta pe bara mea originala.

Avand in vedere ca nu o sa ma las pana nu o sa distrug complet surubu ala, intreb cu ce surub sa il inlocuiesc? Aveti idee? E surub cu filet metric normal?

post-754-1223018498_thumb.jpg

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Sau daca ai o menghina, prinde surubul in menghina dupa ce il tesesti putin cu pila si invarti de bara.

Share this post


Link to post

Daca ai aparat de sudura pune o piulita ce intra pe capul surubului si dai unu sau doua puncte mici de sudura in interiorul piulitei.Rezolvi asa 2 probleme:se incalzeste surubul si in 90% din cazuri se degripeaza si in acelasi timp ai de ce prinde sa invarti, asta daca nu reusesti cum a zis Dj_Dark.Inainte verifica sa nu fi ramas benzina pe undeva sa faca poc.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Pina la urma care este motivul pentru care vrei sa inlocuiesti regulatorul de presiune?

Rampa de pe nexia este de motor korean .

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

@Ovi_jer, in principiu am vrut sa schimb respectivul regulator ca sa iau prin eliminare anumite componente care credeam eu ca nu funcioneaza corect.

Am tot mers la diverse service-uri sa imi faca o diagnosticare corecta si se pare ca nu au fost in stare si m-am saturat sa dau banii aiurea si sa pierd timpu la ei in batatura.

La un calcul simplu mi-a fost mai ieftin si eficient sa procur mai multe elemente second hand functionale de pe circuitul de alimentare, elemente pe care inceput sa le inlocuiesc sa vad cu ce imi influenteaza mersul motorului.(exceptie fiind acest regulator de presiune care l-am cumparat nou).

 

Pe scurt, problema care m-a determinat sa caut singur solutii: numai in mers pe benzina, erau momente in care motorul dadea sa moara chiar si in sarcina (sa spun viteza 4-a 3000 rot/min.) 2-3 secunde motorul nu mai dadea semne ca merge apoi in viteza fiind pornea din nou. Cateva secunde mergea apoi iar nu mai merge si tot asa. (Pierderi de putere,mers aiurea)

Comportamentul descris mai sus nu a fost conditionat de turatia motorului sau sa spun alti factori pe care eu i-am putut identifica, Pur si simplu avea momente in care mergea neregulat. Din acest motiv nu mai aveam curaj sa intru in vreun fel de depasire cu masina ori sa mai merg pe benzina.

Pe GPL masina functioneaza fara probleme. Pe benzina am avut acelasi comportament indiferent de CO a benzinei pe care o folosesc in scopuri de test.

Pornesc in fiecare zi masina pe benzina. Porneste usor si la rece si la cald. Cateodata pornea scurt si murea motorul, dar la a doua cheie era ok. Apoi relativ repede comut pe GPL.

 

Am montat azi un set de injectoare SH de pe o Nexia cu 2 diuze de diametru mai mare comparativ cu cele 5-6 diuze de pe injectoarele GM. Aparent problema mea s-a rezolvat ori cel putin pana in momentul de fata nu am mai experimentat comportamentul descris mai sus. Mentionez ca am utilizat bara mea veche de injectie impreuna cu regulatorul original. Totusi avand regulator nou deja achizitionat as prefera sa montez un regulator nou pe bara mea de injectie. :)

Share this post


Link to post

Completare: am mai facut ceva ture in oras sa ma conving ca merge noul set de injectoare second. Pana acum totul a fost ok desi am reusit sa reproduc o singura data si continuntul postului urmator(curba dreapta , viteza.II-a pana in 30km/h). E drept mufele de comanda injectoare au fost fost trecute prin emulatorul de GPL.

O sa fac mai multe teste maine cu mufele puse pe direct -cine stie poate problema descrisa mai jos e din emulator.

Oricum cu setul asta second de injectoare nu am mai avut comportamentul descris mai sus de pierdut putere pe cateva secunde pe drum drept ... hmmm

 

De ceva timp incoace numai cand merg pe benzina [CIELO GLE/AC (SOHC 55kw,1996)], am observat ca:

in mers daca iau curba la dreapta (curba stransa ori colt de strada), bagat in viteza (treapta II), ca imi trepideaza motorul, se ineaca si da sa moara. Pe masura ce ies din curba, motorul isi revine, raspunde la acceleratie. Pe drum drept in mers pe benzina motorul nu imi face probleme.

Motorul da sa moara daca iau curba la dreapta cu ambreajul calcat si motorul putin turat.

L-) Interesant e ca pe manevre de curba la stanga nu prezinta acest comportament.

 

Daca merg pe GPL nu am reusit sa reproduc un astfel de comportament indiferent ca e curba la stanga sau dreapta.

De aici deduc cum ca nu e o problema la instalatia electrica de aprindere ci mai degraba atunci cand iau curba la dreapta si sunt pe benzina, fie se misca vre-un fir /mufa etc ori o fi ceva mecanic, habar nu am, dar ceva se intampla si nu mai este alimentat cu benzina cum trebuie motorul.

 

Sa fie ceva defect inertial al alimentarii electrice la pompa de benzina ori poate la injectoare? sa fie stricat regulatorul de presiune de pe bara de injectie?

Aveti vreo idee de unde sa incep investigatia? Asa la o prima vedere in compartimentul motor nu am vazut nimic in neregula.

 

Alte date care poate ajuta am GPL instalat pe masina si de obicei nu utilizez benzina decat la pornire pana trec masina pe gaz.

Odata la cateva luni merg cateva sute de km si pe benzina ca sa previn colmatarea injectoareleor.

De obicei fac aceste drumuri pe benzina extraurban. Intamplarea a facut ca am ramas in pana de GPL in oras si mergand pe benzina am remarcat comportamentul descris mai sus. Comportament 100% reproductibil.

Share this post


Link to post

Regulatorul il poti proba cu presiune direct pe rampa.Deschide in mod in normal la presiune de aproximativ 3 bari si cu vacuum aplicat la aproximativ 2 bari.Problema ta este una strict debit pompa bezina si durata de injectie(injectoare infundate).Referitor la surub : ii tai capul cu flexul si apoi dai gaura in rampa si faci alt filet cu tarod in rampa.

Share this post


Link to post

Am reusit sa desfac surubul ala si sa dau jos regulatorul vechi.  <img src= /">

Apoi as fi putut lovi pana ieseam in pensie la capul surubului si nimic nu ar fi cedat. Nici incalzirea locala nu ar fi functionat.

Astia din fabrica cand au pus surubul acolo au bagat mai intai o picatura de clei. Respectivul clei este elastic dar in acelasi timp foarte bine lipit de surub si filet.

 

Sa va spun cum am procedat. A fost destul de simplu dupa ce am studiat mai bine problema si am facut rost de sculele potrivite. Am, lucrat cu bara de injectie montata pe masina, dar demontate furtunele de GPl respectiv de vacum ca sa am loc la interventie.

Cu o panza de bomfaier montata pe un cadru mic am reusit sa tai drept o latura a surubului (latura dinspre regulator nu a fost chiar paralela cu bara de injectie dar ati prins ideea). Apoi cu o pila potrivita am facut inca o latura paralela cu taietura de bomfaier.

Astfel am creeat 2 laturi paralele in surub la care am potrivit o cheie fixa de 8. Cu cheia pusa acolo s-a desfacut fara nici o problema.

 

Urmarea a fost sa pun un surub cu cap hexagonal ca sa nu mai astfel de probleme pe viitor. Am utilizat un surub metric 6, si cu cap hexagonal de 10. Sigur ca a trebuit sa tai surubul asta nou ca sa fie de aceeasi lungime cu surubu vechi. In rest nu am avut alte probleme.

 

 

Acum referitor la problema opritul motorului in curbe la dreapta, problema se reproduce la fel.

Urmeaza sa inlocuiesc de proba si pompa de benzina sa vad daca am aceeasi problema.

Macar am eliminat o necunoscuta din ecuatie: regulatorul vechi -regulator care oricum comparat cu cel nou intre noi fie vorba prezenta o mica deformare la unghiul de 90 de grade al tevii deretur si ma gandeam ca cine stie nu iese benzina pe retur cum trebuie.

:)

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Metoda asta este pur romaneasca si nu este necesara la aceste masini.Era suficient sa faci o diagnoza si sa masori presiunea/debitul pompei in rampa de injectie.

Share this post


Link to post

Ovi_jer ai perfecta dreptate dar pur si simplu m-am saturat sa merg la service si sa fiu dus cu zaharelul si mai dau si bani (multi) pe chestia asta. Faza tare e ca acest comportament nu este prezent tot timpu ci are momente.

Cu ocazia schimbarii distributiei am fost in TM pe str. Miresei la service DW (de uzina), le-am spus de problema si i-am rugat sa faca o diagnoza. Concluzia lor din start: sa consult un specialist in alarme ca ei au mai avut un caz in care alarma taia injectia in curbe. In sfarsit nici nu au vrut sa faca vreo masuratoare ca stiu ei sigur asta e problema si nici pomeneala sa se suie in masina si sa faca o tura in oras. Oricum in zona aia e trafic jam tot timpu pe toate straziile adiacente.

Tot in TM am fost la alti mesteri de e drept universali si nu am gasit mai multa bunavointa si nici nu au scule.Timp si bani pierduti.

Am fost in SB la Nina Service, dealer DW si am cerut explicit sa masoare presiunea/debitul pompei in rampa de injectie. Incredibil au spus ca nu au echipament. Dar cu siguranta am injectoarele infundate si sa ma duc la reprezentanta Opel ca imi desfunda aia injectoarele cu ceva liqui-moly etc ..Mi-ar fi pus numai interfata de diagnoza la pret complet nejustificat ... ca sa imi spuna numai ca am eventual timpii de injectie mai mari.

In sfarsit am ajuns la reprezentanta Opel in SB, astia teoretic ar fi avut ce le trebuie sa faca masuratoriile de presiune si debit dar m-au amanat cu operatiunea pe o zi in care treburila ma fortau sa ajung in TM. Apoi pretu ... prohibitiv.

Share this post


Link to post

Problema cu mersul intrerupt in mers respectiv curbe aparent s-a rezolvat prin curararea filtrului de pe pompa de benzina.

Pt. detalii si poze da-ti click aici.

Ovi_jer ai avut dreptate cu lipsa de presiune in circuitul de alimentare.

Multzam fain!

:thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...