Jump to content
 

Sign in to follow this  
Alinutz

Lanturi De Iarna Sau Cauciucuri De Iarna ?!

Recommended Posts

Dat fiind zapada care s-a asternut pe ale noastre drumuri, sunt hotarat sa ajut masinuta sa nu-mi faca vreo surpriza neplacuta. Cauciucurile mele pe fata nu mai au mult si ajung slickuri (sper ca asa se scrie) si nu am aderenta aproape deloc. As vrea sa-i cumpar ori 2 caucicuri de iarna pe fata (pt inceput, si probabil luna viitoare 2 pe spate) sau o pereche de lanturi. Dar va cer sfatul in a ma indruma spre alegerea corecta. Care ar fi mai eficiente ? Sunt lanturi de preferat a fi utilizate intr-o anumita faza (de ex zapada moale, sau zapada tare ... ). Astept si eu cateva pareri/comentarii/discutii pe aceasta tema sa stiu eu ce ar trebui sa cumpar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cauciucurile de iarna sant foarte utile insa sant situatii cand nici acestea nu te mai ajuta prea mult, pante, zapada mai mare, etc. si atunci devin utile lanturile. Lanturile nu se folosesc continuu pt. ca iti vor face praf directia si oricum nu poti sa mergi mai repede de 40 KM/H cu lanturi. Eu, de cand am masina, am folosit lanturile doar ca sa urc de la Sinaia la cota 1400 si pe alte cateva drumuri de munte, unde cei care aveau doar cauciucuri de iarna trageau pe dreapta si fluierau a paguba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

depinde prin c zone umbli mai des..dar e preferat sa i cauciucuri d iarna ca t ajuta extrem dar sa nu crezi ca nu vei derapa sau vei putea urca peste tot...pt drumuri lungi fa rost si d pereche d lanturi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

La ce mod strica lanturile directia ? Te referi la geometrie ? sau la bucse si alte chestii ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil la bucsaraie, da...in plus nu e recomandat sa le folosesti decat cand nu prinzi asfalt deloc, in zone unde nici cauciucurile de iarna nu mai fac fata, pe zapada batatorita, rampe , etc...in plus daca tii prea mult lanturile o sa iti sape in cauciuc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...