Jump to content
Sign in to follow this  
kyotortion

incuietoare portbagaj

Recommended Posts

@alexinno, tocmai asta e problema ca fara sa distrugi butucul nu prea poti sa il desfaci ori nu mi-am dat eu seama cum. Daca as fi putut sa il desfac indepartam bucatiile de plastic care s-ar topi la o sudura.

In cazul tau ca sa scoti cheia afara din butuc poti incerca sa folosesti in ac si o penseta.

Cu acul indepartezi camasa de metal, iar cu penseta tragi de restul de cheie -asta sigur daca restul de cheie este cat de cat accesibil pentru penseta.

Share this post


Link to post

@sorin77

O bucata de tabla de 1mm, un spiral de 6 si 2-3 suruburi cu piulite si saiba. Bucata de tabla sa fie mai mare decat urechea de la flansa care s-a rupt, pentru ca vei mai vedea pe langa butuc, pe interiul peretului de la portbagaj gauri in sistemul de ranforsaj care iti vor facilita prinderea butucului chiar in 3 suruburi.

Daca nu ai asa ceva acasa, cred ca la orice atelier care face tinichigerie iti poate rezolva problema cu max 15 ron.

Share this post


Link to post

Incuietorii portbagajului meu ii lipseste partea de pe fusta. De fapt este la a treia sudura. Dupa accidentul de acum un an tot caut acea piesa si din nefericire nu dau de ea. Careva ma poate ajuta? Multumesc!

Share this post


Link to post

@soferucalm, cauta la sectiunea bursa aici pe forum. Sunt acolo masini care se vand pe piese (dezmembrare). Cu siguranta au si piesa care iti lipseste tie.

Share this post


Link to post

Din nefericire, timpul alocat acetui tip de activitate i-mi este limitat. Care va citi postul meu si considera ca are piesa respectiva disponibila poate telefona la nr. 0746500423. Momentan lucrez prin zona Fagaras.

Multumesc!

Share this post


Link to post

salut. hai sa va zic si eu cum se deschide portbagajul la cielo simplu si fara bataiii de cap :D

eram intr-o zi cu niste prieteni pe langa masina la o vorba. unul mai tampit nu are ce face si apasa pe yala de la porbagaj. trebuie sa ma credeti k nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum se ridica capota :) ).

surubul care fixeaza yala era slabit si lasa yala prin impingere saa se duca putin in interior deschizind astfel portbagajul. problema e ca am strans piulita da ...nu prea se strange indeajuns. asta e :D .

Share this post


Link to post

am tot cautat si asta e cel mai potrivit topic pentru a posta intrebarea mea:

incet incet yalele de pe cielo-ul meu isi dau demisia - cea din stanga in urma unei incercari de fortare acum vreun an jumate si mai nou cea de la portbagaj "de nebuna" ...

 

as vrea sa le schimb chiar daca nu prea le folosesc (cea de la portbagaj doar ca backup in caz ca imi cedeaza deschiderea electrica) dar mi-e tarsa sa dau banii pe tot setul (inclusiv contact) si cu doua chei nu se pune problema sa umblu

 

exista posibilitatea de a cumpara acei butuci/yale "blank" urmand sa ii duc la un facator de chei sa ii "formeze" dupa cheile mele?

 

sau merita mai mult sa renunt pur si simplu complet la descuierea masinii din cheie? (sunt atatea masini asa)

Share this post


Link to post

Lasa si sistemul mecanic cu cheie ca, daca ramai fara baterie ai s-o deschizi cu rigla! Mai mult nu scriu ca ... se stie!  <img src= ">

Intreaba si tu la un magazin mai serios de piese Daewoo daca exista butuci bruti. Desi, ma indoiesc...

Share this post


Link to post

aveti cumva idee cam cat costa o incuitoare de portbagaj la cielo?la mine i sa rupt arcul ala si se deschide in mers

Share this post


Link to post

da... nu zic ca nu ai dreptate (si cu rigla :rolleyes: )

sa vad cat costa exact setul - si iau o decizie pana la urma...

Share this post


Link to post

Daca te referi la "clantaul" de jos sau zavor ce naiba o fi e vre-o 30 Ron.

Share this post


Link to post

Bun ziua tuturor. Imi fac si eu aparitia cu o problema mai mult decat grava pentru mine. La al meu cielo, coreean, mi s-a rupt urechiusa de la incuietoarea portbagaj. Am luat alta sa o schimb si m-am apucat de lucru in fata blocului. Am desfacut parghiile de metal (tijele) din incuietoare si am inceput sa ma chinui cu desfacerea surubului ce tine incuietoarea. Avand un WD-40 in masina, sub scaunul soferului am vrut sa apelez la el.Atunci un istet de vecin mi-a inchis portbagajul. Intrebare: exista vreao metoda de a-l desface? Parghiile fiind scoare nu pot actiona nimic din incuietoare. Din interior nu pot ajunge, pe la bancheta din spate intrucat am butelia de GPL fix pana in ea, in portbagaj? Va rog orice idee este binevenita. Multumesc.

Share this post


Link to post

Distrugi incuietoarea veche - daca oricum trebuie sa o schimbi... Cu grija sa nu zgarii vopseaua pe marginile "gaurii".

Share this post


Link to post

Distrugi incuietoarea veche - daca oricum trebuie sa o schimbi... Cu grija sa nu zgarii vopseaua pe marginile "gaurii".

 

Ok o distrug eventual cu o masina de gaurit. Dar cum ajung sa prind tija de metal si sa trag de ea pentru a deschide?

Share this post


Link to post

Cu masina de gaurit, nu-i suficient. Parerea mea, impingi toata incuietoarea inauntru si pe gaura aia incerci sa prinzi cu ceva de tija sau, daca ai cit de cit spatiu pe linga butelie, incerci pe acolo.

Share this post


Link to post

Da.Multumesc pentru sfaturi.Le voi incerca, dar asta sambata.Imi voi pregati 2 pachete de tigari, o bere si rabdare...Si cand ma gandesc la faptul ca incuietoare noua e in portbagaj impreuna cu toata trusa de scule.... :) )

Share this post


Link to post

urechea de prindere a incuietorii este din plastic. Deci daca impingi tare in ea o sa o rupi, si gaura din capota este teoretic suficienta sa poti apuca parghia

Share this post


Link to post

cum ai rezolvat problema am patit si eu acelasi lucru

 

Share this post


Link to post

Da' leacul a nu se mai deschide (in mers) nu-l detine nimeni ? :mrgreen:

 

Mie imi facu figura recent, in ~30km in regim de autostrada mi s-o aprins martorul in bord de trei ori, si desigur zdravosenia clantanea in spate . Tre sa analizez ce dracusori are si sa-i caut posibilitatea de a ii monta o piedica de siguranta a nu se mai deschide cind vrea muschiu lui ...

 

:mrgreen:

Share this post


Link to post

Viktor ce martor ai tu de iti apare cand iti este deschis portabagajul ? Ca nu am vazut la nici-un cielo asa ceva , nici macar la cele coreene . Ai putea sa faci o poza te rog ? Sunt curios

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o .

 

Cauza fu arcul de tensionare intre cele doua pirgii din interiorul incuietorii ( nu a butucului cu cheie, ci piesa cu clampusul de la baza ) . In interior are o afurisenie de arculet de ~1,5 cm lungime a carui una din urechi fu rupta . L-am inlocuit cu un altul asemanator (o ideie mai tare, mai dur fata de cel original ) ce l-am gasit printre catrafusele mele pe aici . Din nefericire, incuietoarea e nituita ce papa ceva mai mult timp si munca pentru a fi dezmemrtata si remontata (se poate, dar am sarit peste faza asta ) . Cu doua capete de sirma subtire cirlig la capete, din ambele parti (sus-jos) am reusit a monta noul arc in interior. Gresat, montat, testat . Merge foarte bine atit din interior cit si la cheie si drept bonus, se aude un "clant" sanatos cind inchid portbagajul (arcul in cauza isi face treaba bine bag seama).

 

@kikosro, a mea e coreana , iar la deschiderea portbagajului, martorul "usa deschisa" semnaleaza in bord si desigur lampa plafoniera de e pe pozitia ON .

 

Am luat jos de pe un SH incuietoarea in ideea de a folosi arcul. Din pacate aceiasi problema, arc rupt si din cite retin aceiasi figura facea, din cind in cind se deschidea si de inchis se inchidea destul de greu.


Deci broasca/zavor ii zice, nu incuietoare (nu-mi veni in minte de moment) . Am insemnat unde e pozitionat arcul ci pricina la interior.

 

post-20861-0-24271800-1449011201_thumb.jpg

 

Share this post


Link to post

@tunning, nu m-am indurat a schimba piesa complect, arata ca si noua (cum de-altfel si celelalte componente, intregul mecanism montat pe usa portbagaj) si tind a crede ca-i piesa originala avind vopsea pe cele doua suruburi .

De ma mai tine inca un douj' de ani ... mi-s multumit .

 

:mrgreen:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Viktor am schimbat si eu piesa aia de la portbagaj si acum nu mai pot sa deshid portbagajul din buton(cielo model coreean) si ma enerveaza sa scot cheia din contact de fiecare data cand trb sa deschid portbagajul. Ceva solutii?

Share this post


Link to post

Poate nu ai montat parghia actuatorului in mecanismul nou.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...