Jump to content

zztop

Membru
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About zztop

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2004
  • Nr. Inmatr.
    b-51-dne
  1. Are in dotare: Cauciucuri iarna-vara, folie omologata pe geamurile din spate si luneta, proiectoare, buzunare portiere fata, sistem audio boxele originale plus doua in portierele din fata, twittere, sistem AC, cotiera in culoarea si materialul huselor, avertizor usi deschise, temporizator stergatoare parbriz, avertizor luminos pe stopul din spate ( la actionarea frinei, se aprinde consecutiv de doua ori iar a treia oara ramine aprins), inchidere centralizata, alarma, bare portbagaj, suport bicicleta montat pe bare , 143000km, cutie portbagaj. Probleme de rezolvat La declansarea AC scirtiie si are tendinta de a se opri motorul, din ce am inteles trebuie schimbata o fulie la sistem...nu ma pricep insa e rezolvabila. Contactul de la acul indicator al temperaturii lichidului de racire trebuie verificat...din timp in tim acul din bord oscileaza insa motorul e ok, nivelul lichidului la fel, intr-un cuvint nu are probleme cu racirea ci doar cu contactul indicatorului, la fel rezolvabila usor. Din cauza ca nu m-am mai ocupat are parti afectate de rugina in mica parte la usile din fata si la capota putin si la fel putin pe aripa stinga. In rest merge impecabil. Daca e cineva interesat, hotarit si serios, negociem pretul si apoi il pun in legatura cu cel care ma va reprezenta pentru a perfecta actele. Mentionez ca are ITP valabil pina in 09.03.2018 ir RCA pina in 10.07.2017 Multumesc
  2. Vind cutie portbagaj Matiz plus bare laterale si suport bicicleta. Pret 1000 RON.
  3. Salutare tuturor Pe scurt problema care ma apasa.. Acum ceva timp am fost la service pentru a-mi inlocui una din tobe si rulmentii fata la Matiz. Treaba a fost facuta insa dupa ce am luat masina am observat un huruit la roata dreapta fata. M-am dus inapoi, mecanicul mi-a spus ca e de la placuta. M-am mirat stiind ca face asa cind ori placa ori placuta este noua si trebuie sa ia forma discului ca sa nu mai scoata acel zgomot. Mirarea mi-a fost mai mare deoarece nu s-a umblat decit la rulment. Mentionez ca atunci cind este in miscare, scoasa din viteza, nu se aude acel huruit insa cind frinez se aude mai tare functie de presiunea exercitata pe pedala de frina. De atunci am tot asteptat sa dispara sunetul acela insa dupa o luna face la fel daca nu mai tare. Intrebare: poate sa fi fost ceva montat gresit? sau prea strins? este cazul sa cumpar discul si placutele , sau poate pistonul nu lucreaza(din senin)? Ce ma sfatuiti? Multumesc PS. Caut un mecanic bun care se pricepe la Matiz ( mecanicul meu a plecat in Germania..definitiv ) Cesar
  4. Salut tuturor si mai ales expertilor in Matiz_uri Am un Matiz din 2004, 138000 km. Acum citeva zile ( o saptamina) am mers ca in fiecare zi di am lasat matizul in parcare peste noapte. A doua zi cind am vrut sa plec...moarta, fara curent, cel putin asa mi-am dat seama dat fiind faptul ca nu misca nimic. Am pornit-o de la alta masina si am mers acasa, in parcare fiind am sperat ca bateria e cit de cit incarcata si ca am avut doar un consumator lasat deschis. Peste citeva ore am vrut sa plec ...curentul din baterie a fost la limita cit sa o pot porni, in sensul ca s-a invirtit de vreo trei ori si a pornit...De atunci am aceeasi problema, merg pe distante de circa 15 km ( un drum) si dupa stationare de citeva ore, la pornire invirte putin si porneste insa la limita. Intrebare: dat fiind faptul ca bateria are vreo 3-4 ani, poate fi vorba de necesitatea achizitionarii uneia noi? Mentionez ca am scos fisa + am curatat-o si are aceleasi simptome. Firele, sint ok, consumatorii inchisi toti. Multumesc anticipat! Cesar
  5. motorasul este exact in spatele farului, dupa cite imi dau seama intra intr-un fel de soclu lipit de far pur si simplu, ai impresia ca e corp comun cu farul...de asta intreb, se poate cumpara farul fara motor si atasa motorul vechi?
  6. respect tuturor...desi nu mai aveam dubii ca ceva s-ar mai putea intimpla, totusi am patit-o din nou, aceleasi simptome, aceeasi moarte subita. Dupa incursiunea la service ce fost-a inerenta, baietii de acolo au constatat ceea ce mie ca si novice nu imi dadea prin cap, anume, capacul si rotorul de la delcou erau fisurate. Au fost schimbate, acum merge lin de te unge la suflet...cel putin pe mine. Deci cauzele in situatii ca a mea, din cite imi dau seama pot fi; bujiile, fisele, capacul delcou sau rotorul delcou. Sint sigur ca ar fi putut fi multe insa am scapat ieftin ...1500 ron in care au fost incluse mult mai multe operatii cum ar fi, schimbat garnitura chiuloasa, ulei motor, antigel, lichid frine, placute de frina si sabotii spate, reglat frina de mina, schimbat rulmenti fata spate, schimbat vas pentru lichidul de parbriz, schimbat capac delcou si rotor delcou, schimbat brat dreapta spate roata....sper ca nu am uitat nimic.. acum am achizitionat un set de proiectoare matiz pe care trebuie sa le montez, nu stiu insa daca au in pachet si butonul pentru bord, daca stie cineva sa imi spuna, poate trebuie sa cumpar unul separat?. ma mai intereseaza sa stiu daca stie cineva; farurile mele se pot misca electric din habitaclu ( unghiul sus -jos)....ele au un motoras in spate, daca vreau sa le schimb trebuie sa caut unele noi care au deja montate motorasele sau motorasele actuale pot fi transferate pe farurile noi ( fara motorase)? multam fain pentru ajutor va doresc asa cum spun tir - istii...drumuri bune!
  7. Salutare tuturor, revin cu detalii....in caz ca cineva o pateste ca si mine. Schimbat toate bujiile, infipt bine fisele, dat o jumatate de cheie. ...back in business! Multumesc tuturor!
  8. Salut baieti, am o problema si nu stiu cum naiba sa o rezolv...am un matiz din 2004 care astazi a murit...in sensul ca se opreste motorul in mers. Intii de toate acum ceva timp, din timp in timp a inceput sa mearga "zvicnit" ca atunci cind ar fi vrut sa se opreasca...am zis ca o fi benzina sau altceva...acum citeva zile din nou numai ca nici nu mai pornea chiar daca motorul era cald. Am descoperit ca una din fisele de la delcou era "pirlita" in doua parti. Am schimbat toate fisele, a mers o zi, a stat doua iar astazi a murit de tot. Nu pot sa imi dau seama ce are, abia am adus-o acasa...pur si simplu in mers fiind cind apas acceleratia da sa moara sau chiar moare. O sa incerc miine sa ii schimb bujiile si poate si capacul de la delcou. Bujiile nu au mai fost miscate de un an de zile, iar astazi cind le-am desfacut, am vazut ca sint foare uzate iar in partea in care este portelanul acela au fiecare cite un inel negru aproape de capat, ca si cind ar fi arse....sper sa le schimb si asta sa fie cauza altfel...nu stiu ce sa ii fac. Daca ma puteti ajuta cu sfaturi, va ramin indatorat. Multam fain tuturor si un an bun!
  9. Salut prieteni, deunazi ( nu mai mult de 3 saptamini in urma) am avut un accident pe cit de usor pe atit de stupid, cauza fiind fara sa fiu rautacios, o domnisoara care habar nu avea de regulile de circulatie insa avea un ford, impecabil...pina in momentul impactului...nu stiu citi sinteti familiarizati cu zona kiseleff, intersectia cu str. docentilor...acolo sint cite o banda pe sens pe strada docentilor si 4 benzi acelasi sens ( unic) pe kiseleff, sensul spre victoriei...toate bune si frumoase, domnisoara astepta vis-a-vis ca si mine la stop...cind s-a inverzit am plecat usor traversind intersectia cind...stupoare, domnisoara a intrat cu partea stinga fata in aripa mea stinga...cum naiba a ajuns acolo nu imi pot explica decit ca a taiat curba pe care vroia sa o faca pentru a intra pe kiseleff... cum habar nu avea, am mers la politie convinsa fiind ca are dreptate...nicidecum numai ca norocul ei si ghinionul meu a fost faptul ca, rca ul meu expirase de 2 zile eu convins fiind ca mai am inca o saptamina de mers...asa ca...a trebuit sa imi repar matizul pe banii mei iar ea, cu fordul facut varza in partea din fata...la fel...pacat ca nu am avut o camera de filmat insa mi-am promis ca voi achizitiona una... numai bine!
  10. salut citeva zile in urma o domnisoara certata cu regulile de circulatie insa dotata cu un ford focus impecabil, a hotarit sa intre pe contrasens si sa imi avarieze matizulll..asa ca e in service...intrebarea mea este...dupa ce il scot din service, cam in 10 zile...este cineva dispus sa imi monteze temporizator pentru stergator pe matiz?.... matizul meu este model 2004 E cu A/C, maneta are trei pozitii OFF/LOW/HIGH sint din Bucuresti... multam fain!
 

×
×
  • Create New...