Jump to content

czandrew

Cont inchis
  • Content Count

    105
  • Joined

  • Last visited

About czandrew

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Romania
  • Auto
    Dacia
  • Model
    Logan
  • An
    2007
  1. Sincer sa fiu, si eu parca tot spre Lancia as inclina, pentru ca e genul de masina "frumoasa ca un pitbull" - e atat de 'urata', dupa standardele generale, incat devine frumoasa. Contraargumentele principale la adresa Thesis sunt suportul tehnic de care as beneficia aici (in tara lu' Skoda, care este) si faimoasele "Italian electronics". Am Lancia Kappa acum si singurele chestii care mi s-au stricat in 1.5 ani au fost caloriferul, sonda lambda si toba finala (ruginita). In rest, ce am schimbat (frane, distributie) am schimbat pentru ca am vrut sa merg linistit. Thesis, insa, mi se pare o masina mult mai complexa, cu "electrical everything", deci si sansele unei defectiuni cresc exponential.
  2. Salutare! Conform zicalei romanesti "prietenul la nevoie TE cunoaste", n-am mai dat pe acilea de cand Espero-ul prietenei a trecut in maini straine, inlocuind fiind cu un VW Polo GTi. Problema e ca schimbarea asta mi-a dat un impuls sa schimb si eu batrana mea Lancia Kappa (1997, 190.000 km, 155 CP, 2.0 benzina + GPL) cu ceva mai nou. Aveti in Poll lista de masini la care m-am gandit pana acu'. Toate se incadreaza cam in aceleasi criterii (mentiune: nu stau in Romania, ci in Cehia, deci taxa Citroen, pardon, Tariceanu nu ma afecteaza): an fabricatie 2000-2004, pret intre 8.000 si 12.000 EUR, berlina mare, putere motor peste 120 CP, cu tot felul de gadget-uri (xenoane, climatizare automata, cruise control, piele, scaune reglabile). Favoritele mele ar fi Skoda Superb (2.5 TDi sau 2.8 benzina, pentru ca motoarele mai mici fie nu se gasesc, fie nu au echipare corespunzatoare), Lancia Thesis (cea mai 'dotata', 2.4 TDS, pentru ca mai au un V6 de 3.0 pe benzina, care 'cica' papa un 18 l/100 in oras), Ford Mondeo ST220 (V6 3.0 benzina, da' 'cica' nu e asa insetat) si Mazda 6 (cel mai mare motor e 2.3 benzina). As fi curios daca a mers cineva cu masini din astea de mai sus sau daca are informatii la prima mana despre ele, referitoare la fiabilitate, costuri intretinere, consum in oras (oras normal, nu Bucuresti), confort interior (stabilitate la viteza de croaziera, izolatie fonica), performanta etc. Merci anticipat! LE: vad ca mi-a disparut poll-ul. Lancia Thesis Skoda Superb Audi A6 Ford Mondeo ST220 Alfa Romeo 166 Rover 75 / MG ZS 180 Volvo S60 Volvo S80 Mazda 6 Honda Accord Saab 9-5
  3. Problema rezolvata tragand un pic de fisele bujiilor. Probabil am una intrerupta pe undeva sau un contact prost.
  4. Sunt un incult, stiu, da' cum se face reglajul asta? Ce ma intriga pe mine e de ce afecteaza si mersul pe benzina o operatiune legata esentialmente de instalatia GPL. Sa-mi fi miscat aia vreun fir pe-acolo?
  5. Dupa ce am fost la un service pentru instalatii GPL, masina merge urat de tot. Mi-au schimbat membrana de la vaporizator si m-am ales cu trepidatii serioase pe benzina, pe gaz nu mai trece (adica trece, dar face ca toti dracii), relanti variabil intre 600 si 900 rpm, putere nema, un zgomot ca de diesel. Vreo idee, ceva? Un coleg zice ca 'imi merge in trei' (cilindri). Ma rog, in patru, ca are cinci cu totul. Iertat sa fiu, problema nu e la Espero, ci la Lancia. Dar sunt chiar stresat de idee.
  6. Sau Firefox 3 (chit ca e Beta).
  7. Daca permiteti o ingerinta in discutie... Cehia - RCA in functie de capacitatea motorului. Limita minima daune: 20 milioane Kc (aproximativ 800.000 EUR) pentru daune materiale, 40 milioane pentru daune aduse persoanelor. - 3300 Kc/an pentru cc < 1000 cmc - 4100 Kc/an pentru 1001 < cc < 1350 - 6100 Kc/an pentru 1351 < cc < 1850 - 9800 Kc/an pentru 1851 < cc < 2499 - 13500 Kc/an pentru cc > 2500 cmc 1 EUR = 25 Kc, deci asigurarea pentru un Matiz e 130 EUR sau 480 RON. Exista un fond special pentru acoperirea daunelor daca vinovatul nu are asigurare / nu poate fi identificat. Cel mai tare e ca mersul fara RCA e caz penal. De banii astia: servicii OK, no questions asked de la firmele de asigurari, reparatii facute unde vrei - in limita sumei acoperite -, carte verde inclusa. Salariul mediu net: 12-15.000 Kc = 500 - 600 EUR. Vigneta (numai pentru autostrazi si numai pentru bucatile din autostrazi care nu sunt incluse in centura oraselor): 1000 Kc / an pentru masini < 3.5 tone. De banii astia: drumuri bune, semnalizate, indicatoare cat incape, politie civilizata si care nu sta 'la agatat'. Una peste alta, eu sunt multumit, desi Lancia ma costa aproape 1000 Kc/luna numai in taxe. Da' macar nu se plateste impozit pe masini!
  8. czandrew

    CATERINCA

    Ma rog, una e o parere formata in doua zile si alta o parere formata in doi ani. Oricum, indubitabil si incontestabil, cea mai tare tara din Europa la capitolul asta e Scotia. E tara perfecta in care sa fii nevasta. Poti sa fii sigura ca barbatu' n-are dupa ce sa suceasca gatu' pe strada...
  9. czandrew

    CATERINCA

    Nu-s. De fapt, sunt mult mai naspa, ca medie, decat romancele. Daca vrei ceva frumos, mergi in Slovacia.
  10. Am facut eu odata o socoteala, la un consum mixt de 10% benzina si un pret al instalatiei undeva la 500 EUR, daca imi aduc bine aminte. Costul instalatiei se amortiza in vreo 30.000 km, practic pana atunci mergeai pe minus.
  11. E normal ca temperatura motorului (sau cel putin ce indica respectivul indicator din bord) sa stea constant la 70-72 de grade? Nu urca la 90 decat daca stau mult in aglomeratie sau pe loc. In meseria mea, cu cat "chestia" sta mai rece, cu atat mai bine. Lucrez in IT, ca sa nu va ganditi la prostii.
  12. Hm, asta explica unde dispare apa din vasul de expansiune de la Espero si de ce se aburesc geamurile si pute a balta inauntru... E posibil ca problema respectiva (calorifer fisurat sau spart) sa aiba influenta si asupra pompei de apa? La rece se aude un zgomot destul de puternic din zona distributiei...
  13. Bun, prietena a ramas iar in drum. Simptome: se aprinde becul Check Engine, apoi se opreste motorul. Pana acum, i s-a intamplat doar cand merge pe gaz. Daca o lasa un pic si incearca sa o porneasca, porneste intr-un final, dar pute a gaz in masina. Scuze pentru informatia saraca... Bateria e noua (schimbata vara asta), bujiile si fisele de bujii au fost schimbate anul trecut in vara, modulul aprindere schimbat vara asta.
  14. madkat: deci trebuie cumparate si bobinele alea cand schimb fisele + bujiile? Daca da, m-am ars...
  15. madkat: scanteile alea sunt la Alfa sau la Cielo? Eu am belele asemanatoare cu Lancia (ma rog, e pe benzina, da' tot Fiat scrie pe ea).
 

×
×
  • Create New...