Jump to content

glumetzu

Membru
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

About glumetzu

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Pitesti
  • Auto
    fara
  • Model
    fara
  • An
    fara
  • Nr. Inmatr.
    fara
  1. Ce marca de rulmenti sa cumpar? Fata/spate.
  2. Multumesc frumos. Am aflat si din alte surse asa ca lucrurile sunt clare. Inca o data multumiri, se poate inchide.
  3. Am o masina si vreau s-o inscriptionez pe capota si laterale cu datele unei firme (PFA). PFA-ul e al mamei si am inteles ca imi trebuie ceva acte daca ma opreste politia. Stie cineva ceva? Adica ce acte imi trebuie?
  4. Eu am vazut pe poza ta, n-am avut logan si nici n-am fost curios sa stiu. Ce e pasul?
  5. Sa inteleg ca se potrivesc piulitele de prezon de Logan? Stie cineva diametrul prezonului banuiesc ca asta e tot ce conteaza pentru piulite.
  6. Am constatat azi ca dupa ce schimb treapta de viteza, atunci cand dau drumul la ambreiaj se aude un scartait ca de cauciuc pe cauciuc. Care sa fie cauza? Mentionez ca e prima zi cu ploaie mai serioasa in Pitesti de foarte multa vreme, nu stiu ce relevanta are.
  7. Salutare. Trebuie sa fac si eu geometrie+echilibrare roti la un Matiz in Pitesti. Unde-mi recomandati? Evident pretul e un criteriu de luat in seama.
  8. Pai tinand cont ca masina e luata SH anul trecut si ca de partea de directie nu m-am ocupat deloc (pentru ca nu am sesizat nimic anormal) probabil ca tot trebuie sa ma duc intr-un service cu ocazia asta si sa fac o verificare completa. Multumesc acum cred ca am inteles.
  9. Tot nu inteleg, nu se mai fac reglaje si din alte componente ale masinii, bieleta de directie imi vine acum in minte. Totul sta in reglajul janta-cauciuc?
  10. Ce se poate intampla daca nu schimb: - filtrul de benzina la timp? (in manual zice 40.000 eu am 58 de mii) - filtrul de aer (la fel ca mai sus) - bujiile (zice din 30 in 30 de mii) - cureaua de transmisie (alternator) Intreb pentru ca azi ma duc sa schimb distributia si ma gandeam ce trebuie sa mai verific/schimb (franele si uleiul sunt schimbate in vara).
  11. Am gasit la un magazin online o ferta de jante si cauciucuri (mersi cristiangabi) si mi-au spus ceva de genul: Montarea echilibrarea si valvele costa 70 ron. Sa inteleg ca echilibrarea tine atat de montarea cauciucului pe janta cat si a rotilor pe autoturism? Nu ies mai ieftin daca le fac pe ambele cand ma duc sa mi le puna pe masina?
  12. Am vazut aseara ca am pozitia spate dreapta arsa la Matiz. Ce bec trebuie sa cumpar? Se schimba greu? Ok am gasit in manual faza stupida e ca nu-mi dau seama ce dracu mi s-a ars. Adica nu stiu cum se numeste. Nu e becul de marsalier, nu e semnalizarea nu e stopul de frana ci becul rosu care se aprinda o data cu pozitia sau faza scurta.
  13. Salutare, am vazut ca e o oferta la Metro pentru jante de tabla de Matiz, 100 RON bucata. Poate sa-mi spuna cineva daca sunt bune de ceva? Ce marca de jante sa caut (mai ales ca am prin casa si 2 incepatoare, iar incalecatul bordurilor la parcari, abordatul gropilor de-a dreptul, etc nu le sunt straine)?
  14. Vad ca ultima postare aici e din 2006. Se mai discuta pe undeva despre anvelopele de Matiz? Vreau sa-mi iau si nu stiu ce si de unde.
  15. Nu stiu daca intreb in locul potrivit dar: am variatii mari (le consider eu) la acul indicatorului de benzina. Nu am experienta am cumparat masina SH cu vreo 52 de mii de kilometri si eu abia am facut 700. Nu i-am calculat consumul pur si simplu cand a fost cazul m-am dus si am alimentat (Petrom imi e in drum). De ce zic variatii mari, am alimentat de 50 de lei si acul s-a dus la 3 sferturi (evident rezervorul nu era gol). Am fost pana la cineva (40 de kilometri drum excelent) acul s-a dus la un sfert. Am stat pe acolo o zi si deja aveam emotii pentru intors. Surpriza dupa nici 5 kilometri acul s-a dus la jumatate. Care sa fie cauza?
 

×
×
  • Create New...