Jump to content

OmCret

Membru
  • Content Count

    77
  • Joined

  • Last visited

About OmCret

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Sibiu
  • Din
    Sibiu
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Espero
  • An
    1996
  • Nr. Inmatr.
    SB - 07 - JEO
  1. Va salut! Am nevoie de piesa de la interiorul aripilor spate. Cea pe care se fixeaza amortizoarele ( clopotul ). Amortizorul din stanga a trecut prin aripa o data, iar cel din dreapta de 3 ori. Le-am facut cate un suport din aluminiu, din fier, prins cu 8-12 suruburi de caroserie. Ultima data, amortizorul din dreapta a rupt foarte rau suportul si piesa interioara a aripii, asa ca nu mai am de ce sa prind suportul si merg fara amortizor. Acum vreau sa schimb piesa de la interiorul aripii. Am intrebat pe la dezmembrari, am sunat, dar nimeni nu vrea sa ofere acele piese pe motiv ca sunt greu de scos de pe masina. Am gasit doar masina de cumparat cu totul si nu sunt interesat. Stiti unde pot gasi interior de aripa nou?
  2. La Espero schimb un set de claxoane pe an. ( 4 seturi in 5 ani ) Sunt intre radiator si bara din fata. Datorita pozitiei intra in contact cu apa. De fiecare data am vazut rugina pe borne. Probabil intra apa in interior si de asta nu rezista mult.
  3. Cand dau la automat becurile din bord raman aprinse, merg toti consumatorii. Cum pot sa verific bobina de inductie fara multimetru?
  4. Am mers cu masina ieri si zilele trecute, a pornit la prima cheie, a mers bine, iar azi dimineata nu a pornit. A invartit, dar nu pornea. La fel si pe gaz si pe benzina. Uneori ajungea pe la 500 de ture, dar nu pornea chiar daca tineam contactul pus. Vreo 2 minute am tinut contactul pus. Am incercat sa apas aceleratia, dar nu a pornit. Am verificat sigurante, relee. Tot nu porneste. Ce sa mai verific / schimb ?
  5. Stiu ca este offtopic, dar n-am mai deschis un topic nou doar pentru asta. Furtunul care s-a rupt este simplu de cauciuc, fara metal sau alt material in interior. La motorul de 1.8 furtunul are acelasi diametru ca la cel de 1.5? Aceeasi forma? A mai incercat cineva, se potriveste? Sa stiu daca il comand. De Trabant nu cred ca gasesc si probabil nu se potriveste. Daca e sa improvizez, pot pune unul de masina de spalat sau alt furtun care il gasesc prin casa, dar poate nu rezista la temperatura gazelor arse si ia foc masina. Are si GPL.
  6. Acum 2 saptamani am curatat un furtun prin care circula gaze arse. S-a rupt cand l-am montat inapoi, asa ca iese fum, iar cand pornesc instalatia de incalzire, baga fumul inauntru. Azi am mers cativa kilometri si a inceput sa ma doara capul si sa ametesc. Furtunul de care zic este in partea din dreapta sus a motorului... Nu merge sa pun link, dar am postat o poza cu furtunul in topicul "Espero inainte si dupa 100000 km". Puteti vedea acolo, in ultimul post, o piesa cu sageata rosie. Trebuie sa inlocuiesc furtunul ala. Pe net am gasit doar furtunul de la motor de 1.8 ( pe site-ul piese auto radacini ). Merge sa il montez pe motorul de 1.5?
  7. Furtunul din stanga l-am curatat asta toamna, de fiecare data cand curat clapeta de acceleratie si admisia. Al doilea furtun l-am desfacut azi prima data, cu ocazia asta s-a rupt. Era foarte murdar, iar partea metalica, dinspre motor era acoperita aproape complet, are si un diametru mai mic decat furtunul. Am pornit motorul cu furtunul scos si am tras de acceleratie, de la 4-5 mii de ture in sus iese putin fum alb-albastrui de pe furtun. Nu o sa il segmetez, desi mecanicii imi zic asta inca din 2010 ) Deocamdata consuma cam 500 ml la 1000 km, bag un bidon de 5 litri intre schimburi. Merg cam 80% extraurban, iar in fiecare zi, dupa ce se incalzeste motorul, trec de 5 mii de ture cateva secunde ( mai iese condensul de pe esapament, sa nu rugineasca prea tare). In restul timpului, nu depasesc 3 mii de ture, pentru consum mic Are 163 de mii km acum. Cat e normal sa consume un motor de 1.5 trecut de 100 de mii ? P.S. E bun uleiul 10W40 produs de GM, din ala cu holograma? Sau e prea gros? Alt ulei ar scadea consumul?
  8. Salut. Espero cu motor de 1.5 are valva PCV? Daca da, unde este? Am vazut pe youtube un clip in care mecanicul spune ca daca valva PCV este infundata, uleiul nu mai circula cum trebuie in motor, asa ca ramane in cilindri si se arde mai mult decat ar trebui. Nu merge sa atasez link-ul, ca sa vedeti clipul scrieti pe youtube " Fixing An Oil Burning Engine For 10 Bucks "...
  9. Am umblat suruburile alea doua si la robinetul de pe furtun. Merge bine si parca are mai multa putere decat pe benzina. Probabil o sa consume mai mult.
  10. Va salut, Azi masina mea a inceput sa mearga intrerupt intre 2-3 mii de ture, cand apas acceleratia " da in nas", nu se tureaza deloc, abia dupa cateva secunde incepe sa accelereze. Se aude un zgomot ca si cand ar merge in 3 cilindri, suna de parca motorul se chinuie sa invarta si il tine ceva. Ca atunci cand porneste direct pe gaz la minus 10 - 20 de grade, si antigelul e prea rece, doar ca se aude mai tare. Sau ca si cand da sa ramana fara gaz. ( acum mai are 7-8 litri din butelia de 34) Asta cu motorul incalzit: pornit pe benzina, mers cateva minute, apoi trecut pe gaz. La alte turatii merge bine, relantiul il tine fara probleme, iar de la 3 mii la 6 mii merge normal. Dupa cateva schimburi de viteze, am trecut din nou pe benzina si a mers normal, fara nici o intrerupere, sau lipsa de putere. Cand am ajuns acasa am mai mers 6 km pe drumuri libere la turatii mari ( 4-5-6 mii ) si pe benzina si pe gaz. Dupa asta, revenit pe gaz la turatii de 2-3 mii, a inceput iar sa mearga intrerupt. Intrerupe si cand o turez pe liber, pe loc, deci nu e de la cutie, ambreiaj sau altceva. Filtrul de aer schimbat asta vara... maxim 6-7 mii km. Capacul e etans. Senzorul e la locul lui. Bateria are cam un an jumate. Bujiile au 22 mii, o sa le schimb in curand. Instalatia e Landi Renzo. Luna asta am pornit masina de 4 ori, la drumuri scurte prin oras, 4-5 km maxim, turatii mici, in general sub 2 mii de ture ( gheata, zapada, nu s-a putut mai mult). E posibil sa se fi format depuneri pe bujii, pe injectoare ? Ajuta la ceva sa ies din oras la un drum de 50 km la turatii mari?
  11. Contact electric (firma necunoscuta) 38 de lei, contact electric GM cu holograma 80 de lei.
  12. Salut din nou Astazi am inlocuit contactul electric cu unul nou si am dat jos electromotorul. L-am pus pe curent direct din baterie si a invartit.Apoi am curatat borna de masa de pe caroserie ( aripa stanga) si bornele bateriei. Tot nu porneste! Nu stiu ce sa ii mai fac? Ce sa mai desfac, sa mai verific?
  13. Nu chiar... La service am fost unde mi-au schimbat... nu diode ( alea sunt la alternator). Tin minte ca am fost sa iau o piesa in forma de semicerc, punte de nu stiu ce... O piesa care vine pe laterala electromotorului. Dupa asta am fost la alt meserias care avea si un magazin de baterii si mi-a spus ca e clar: bateria trebuie schimbata ca nu da suficient curent. De unde, bateria a fost schimbata asta toamna. Apoi la un mester care a spus ca nu face contact cablul de masa pe caroserie, pe aripa. A refacut legatura de la baterie la caroserie. Bonus: mi-a scos furtunele de vacuum care schimba pozitia de ventilare, nu stiam de ce da masina aer doar pe parbriz. M-am saturat de "profesionisti".
 

×
×
  • Create New...