Jump to content

speleus

Membru
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

About speleus

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    baia mare
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo
  • An
    2010
  1. Apropo de T200 si T250 sau de fapt T255 (asta e modelul de aveo 2010). Nu stiu daca ECOTEC-ul de pe Aveo o fi fost pe Corsa (probabil ca nu), ideea ar fi ca este acelasi motor la baza. de pe wikipedia: T250 With launch of the Gentra X in South Korea, GMDAT had replaced engines of T250. 1.2 L S-TEC II engine was updated with features such as dual overhead camshaft (DOHC) and timing chain (older version has timing belt) system. 1.6 L E-TEC II engine had replaced with ECOTEC (GEN-III) engine with new features such as variable valve timing mechanism.
  2. Perfect de acord cu afirmatia. La banii astia aceeasi dilema am avut-o si eu anul trecut. (Logan sau Linea sau Symbol). Chevy mi-a oferit cele mai multe dotari la aceeasi valoare. A mai contat si garantia de 5 ani. Dupa 6000 km ma declar multumit. Nu ma astept sa scot consumul din manual (ala cred ca e facut pe alte drumuri...europene...nu romanesti,cu un sofer probabil usurel fara bagaje, fara clima, fara radio, fara becuri etc....). Pt. Sergiu: daca vrei consum mic ia-ti un diesel (chiar si Logan). Eu la serviciu rulez un LOgan cu o medie de consum intre 5.5 si 6.
  3. Corect. Afiseaza doar distanta aproximativa pana la realimentare. Poti schimba intre vreo 4 informatii dar eu am folosit doar informatia de baza cu km si pe cea cu temperatura exterioara (acum ca e iarna in multe dimineti am vazut -14 ). Este cam relativa, adica se modifica in functie de conditiile de drum (urban sau extraurban) si scade rapid daca te misti in oras cu 2_a si a 3_a sau se mareste lent daca esti pe autostrada in a 5_a pe la 3000 ture. Cred ca valoarea maxima afisata la mine a fost de 660 km cand am alimentat odata pe autostrada. Pe site-ul chevrolet gasesti un manual de utilizare in care gasesti toate functille (inclusiv climatronicul).
  4. Sa vedem ce as putea eu sa iti spun: 1. n-a mai testat-o nimeni, in schimb la americani si asiatici masina s-a incadrat in parametri clasei la teste (probabil ai citit si tu) . Platinum mai are si airbaguri laterale. 2. la 140 pe autostrada daca depasesti tiruri trebuie sa tii bine de volan (banuiesc ca e cam la fel si la concurenta directa ) 3. deocamdata nu pacane si nu clantene nimic (are doar 5000 km). 4. la antifonare era loc de mai bine, in schimb are toata tabla galvanizata fata de concurentul direct 5. merge foarte bine 6. mai vorbim dupa... ce mai pot sa iti spun este ca timpii de asteptare in service dupa piese sunt cam mari (tocmai astept un spoiler spate - m-a pocnit unu' fara roti de iarna ) sau poate era inceput de an si am avut eu ghinion este mai putin spatiu ca in Logan in spate (vad ca ai logan) dar toate plusurile de dotari de la bord avantajeaza aveo. in rest alegerea depinde mult de feeling, parerea mea este ca daca o iei pentru tine ia ce iti place, astazi toate masinile la clasa asta sunt totusi facute ok.
  5. am si eu un upgrade de consum pe extern (in decembrie), masina la borna 5200 a kilometrajului. Distanta cam 900km - Baia Mare - Caransebes (prin Timisoara) si retur (in 2 reprize egale la distanta de 1 saptamana). Benzina MOL de 95, mers normal in localitati, maxim 90 in afara (plus portiuni de cativa zeci de km cu 30 - 40km /h pe drum acoperit de zapada si ghiata). Caldura permanent pe 22.5, 3 persoane, portbagaj plin. Consum mediu 6.1 l/100 - test la pompa plin la plin. Cum ultima medie din vara cand masina avea doar 2000 mi-a iesit un 6.8 cred ca incet incet se da pe brazda (oricum nu imi propun sa ating consumul din carte ). Ce vreau sa adaug: strict pe oras in conditii de plina iarna cu vreme nasoala si temperaturi mereu sub -5, caldura si toate dezaburirile la maxim, mers in reprize mici de 4 sau 5km cu ore bune intre ele, mi-a iesit un consum de 12 la 100. Cam maricel dar nu de speriat date fiind conditiile (cred ca n-am folosit a 4 -a decat 1% din parcurs, in rest a 2_a si a 3_a). Numai bine!
  6. salut, as fi interesat de marimile 185/60/R14 si 185/55/R15 de iarna (4 buc.) multumesc.
  7. Sa adaug si eu un consum de AVEO 2010 nou (inca nu are 4000km) sedan: motor 1.4 interurban: Baia Mare - Timisoara - Constanta si retur, 3 persoane, bagaje full, AC permanent: 6.9 interurban loco Baia Mare: reprize de cate maxim 10 km cu pauze de cateva ore intre ele, AC pornit: 8.9 Viteza de deplasare normala: maxim 80 in localitati, 130 autostrada, benzina mai mult Lukoil.
  8. Ai cumva alarma la ea? S-ar putea sa fie de acolo.
  9. Am luat decizia finala. Aveo sedan Platinum. De ieri a inceput AMR-ul si pentru mine . Dealerul zice ca masina vine in aproximativ o luna jumate. Sper sa se incadreze in termen. Numai bine!
  10. Si eu recomand vizita la service mai ales ca e noua. Sa ne tii la curent cu rezolvarea (si la mine e pe "vine" un aveo 1.4 asa ca sunt chiar curios ce o fi). Merci.
  11. Am vazut pe site-ul chevrolet un supliment de manual audio care descrie la CD player magazie de CD-uri (la aveo 4 usi). CD-changer. Aceasta magazie este standard la versiunile mai recente sau este valabila doar la anumite modele? sau se poate adapta ulterior? Multumesc.
  12. Daca ar fi sa alegi o masina dupa parerea "forumistilor" ai face o mare greseala. Nu spun ca informatia continuta in posturi e inafara problemei sau rautacioasa si n-ar contine o anumita "valoare" statistica dar informatia musai trebuie filtrata. De asemenea e o mare diferenta intre o masina noua si una second. O stiu din proprie experienta. Pana la urma prima impresie conteaza si...banii pe care esti dispui sa-i cheltui deoarece masina personala e pura cheltuiala din momentul achizitiei. Sa va spun ceva: daca ar fi sa-mi aleg acum masina citind zecile de forumuri dedicate (de la chevy pana la reno si logan trecand prin skoda etc.) va spun sigur ca mi-as lua...bicicleta. Dar nu e cazul asa ca o sa-mi iau una machina nove (cel mai probabil chevy ). Nu dati cu bolovani daca am fost off topic.
  13. Este o mare diferenta intre anvelopele 185/55/R15 si 185/65/R15? de fapt s-ar potrivi pe jantele de aluminiu de 15 de pe aveo? ar fi vreun pericol? ce s-ar pierde si eventul ce s-ar castiga?
  14. salut Lawr, felicitari pentru masina si imbunatatiri si spor la... . sunt pe cale sa iau un Aveo Platinum sau Premium de nou. Vreau sa te intreb cum te descurci cu butonul de computer de bord? La serviciu conduc un logan care are butonul de computer in maneta stergator parbriz si parca e mai accesibil, cel putin in mers. Cat de la indema este in mers butonul de la aveo? Merci.
  15. Ma bag si eu desi problema asta eu o am la ...skoda felicia . La mine se aude un scartait la pornire la rece care dispare daca apas pedala de ambreiaj sau dupa o perioada de rulare. Mie service-ul mi-a dat verdictul de: inlocuire ambreiaj + ax sau tija cuplare cutie la motor (ceva de genul) ca a fost acum 5 ani. Schimbat tot ambreiajul, desfacut toata cutia de viteze pe bucati nimic defect, pus tot felul de solutii minune gen duralube...efect 0... scartait ramas. Pana la urma m-am obisnuit si ma deranjeaza cand nu il aud . De 5 ani face asa si merge ok. PS. nu neaparat la voi se va intampla la fel, adica pentru efecte nedorite consulta un specialist
 

×
×
  • Create New...