Jump to content

sorin_maican20

Membru
  • Content Count

    181
  • Joined

  • Last visited

About sorin_maican20

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 06/18/1984

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico
  • An
    Dec. 1999
  • Nr. Inmatr.
    DJ-09-HIG
  1. Stai linistit! Stiu ca este un pret foarte mic. Si eu sunt curios daca gasesc ceva. Am zis sa incerc, poate stie cineva ceva. Cam am tot vazut prin oras masini care zac, dar nu dau de proprietari. Si am zis ca nu ma intereseaza sa mearga motorul.
  2. Nu cred ca i-ar placea ritmul meu de schimbat vitezele. E obisnuit cu ture multe
  3. Salut, Fiindca mi-a placut atat de mult Tico as vrea sa intru din nou in familia Daewoo. Sunt in căutarea unui Tico, dar nu as vrea sa platesc multi bani pe el. Eventual daca stiti pe cineva care nu il mai foloseste de mult timp. Ce m-ar interesa ar fi ca tablaria (mai mult structura de rezistenta) sa nu fie afectata. Ca are usi sau capota ruginite, nu ma deranjeaza. Motorul nu trebuie sa fie in stare de functionare. Locatia masinii sa fie in Bucuresti iar ca pret, nu as da mai mult de 1200 ron. Orice informatie despre masini parasite este binevenita Multumesc, Sorin 0765.526.432
  4. Odo: 78.700 km Hai ca ai avut dreptate Costi. Usor, usor au incept sa cada piesele. Ieri m-a lasat ambreiajul. Devizul se ridica la 1200 lei si consta in: - ambreiaj 450 lei + manopera 450 lei - sonda servodirectie 180 lei + manopera 30 lei - lichid frana 25 lei + 50 lei manopera - spray curatare 30 lei Maine iau masina. Abia astept sa vad cum merge cu noul ambreiaj; cel vechi scartia ca naiba. Sper sa ma lase sa respir pana la sfarsitul anului. Mai am un hop ce consta in tampon motor 200 lei cu manopera si schimb de ulei.
  5. Dar dimineata, la rece, conteaza primul indicativ? Ma gandesc ca e un pic mai fluid 5W40 decat 10W40, deci opune mai putina rezistenta la rotirea motorului. Ma insel?
  6. Odo: 77.500 km A venit si timpul ca directia sa primeasca o binemeritata revizie (avea niste zgomote pe fata pe care trebuia sa le anihilez). Ca producator am ales Moog si am schimbat urmatoarele: - capete de bara - bilelete directie - bielete antiruliu - geometrie Cu ocazia asta am inlocuit si antigelul fiindca vine iarna. Toata operatiunea m-a costat 700 de lei, la NorAuto. Pe la 77.000 km m-a lasat si bateria. Am pus Varta Black Dynamic (250 ron cu tot cu montaj). Urmreaza schimbul de ulei la 78.000 km si ITP-ul prin octombrie. Pana atunci sper sa schimb flanse amortizor si discuri&tamburi + placute&saboti. Desi speram ca o sa cumpar niste arcuri sport cu drop 60/40, se pare ca trebuie sa mai astept.
  7. Multumesc frumos. Daca ai stii cati prieteni/prietene au dat cu capul in marginea de sus a masinii in momentul in care s-au urcat in spate... Acum m-am invatat: le strig inainte - Atentie la cap! Oricum ai dreptate, 99% din timp suntem doar eu si sotia.
  8. Ai facut tinichigeria ca la carte. Abia astept sa vad pozele. Succes in continuare.
  9. Multumesc frumos Costi. Am vazut la schimbul distributiei cum sta treaba cu banii (1400 RON distributie + curele + rulmenti spate). Ma bazez pe faptul ca are km putini si o stiu din familie - sper sa nu incepa sa cada piesele prea repede. Multumesc Andrei. Am mers pe ce recomanda producatorul. O sa incerc si cu 5W40 dar stiam ca e pentru motoarele mai sportive, de exemplu cele cu 16V (asa era recomandat la Cielo Exe, pe cand la cel normal 8V era recomandat 10W30)
  10. Multumesc frumos. Nu am avut absolut nicio problema de cand e la mine. In schimb are marca o problema cu cablu de ambreiaj si parghia din cutie. Cand se incalzeste face urat si nu are o cursa lina - asta e singura mea nemultumire pana in acest moment. Ca planuri de viitor: - arcuri sport - faruri cu lupa si xenon de pe Clio RS - folie 50% pe geamuri fata, spate si luneta. Nu am detinut masini puternice, ca sa imi dau seama. Cert este ca nu e chiar asa fasnet ca Tico, dar este net superior Skodei Felicia (care era foarte lenesa). Este perfect pentru oras si ok si in afara (pt afara vreau sa ii pun arcurile sport pt ca se inclina cam mult in curbe). Consumul este normal 10% in oras si cam 6-7% in afara.
  11. ) Cam ciudat ca mi-a aranjat pozele asa. Ar fi trebuit sa aiba alta succesiune. Poate am facut ceva gresit.
  12. Salut, Ma intereseaza pe mine RAM-ul. Esti in Bucuresti maine?
  13. Salut, A trecut ceva vreme de cand n-am mai postat. Intre timp am primit o Skoda Felicia, de care am scapat repede, deoarece era foarte puturoasa si pretentioasa. Acum ma bucur de un Renault Clio, din 2003, motorizare 1.4, 75 HP. Avea 58.000 km cand am cumparat-o, iar acum are 75.000 km. De cand am luat-o, am facut urmatoarele interventii: Intretinere - schimbat kit distributie + role + curele + rulmenti spate - 63.000 km - schimbat placute frana fata (65.000 km) - schimbat ulei (Elf Competition 10W40) + filtru ulei (Mann) + filtru benzina (Mann) + filtru aer (OEM) - 68.000 km Estetic - spalat motor - vopsit gri sobolan toate ornamentele cromate (nu stiu de ce, dar mi se pare ca nu se potriveste cromul pe o masina low budget) - polishat farurile pentru ca erau destul de matuite. Am avut si un mic accident frontal cam la 20 km/h. Mi s-au rupt urechile farului si s-a spart fagurele de sub bara. Noroc ca bara originala e destul de flexibila vara. Am schimbat farul cu unul sh. Mai am sa schimb fagurele. Va urma un polish total si un spalat interior. Cam atat deocamdata. atasez niste poze cu masina si putinele modificari.
  14. Am vandut masina. Multumesc Daewoo Forum pentru gazduire si ajutor si de asemenea tuturor userilor care m-au ajutat si sfatuit. Oricum Tico mi-a ramas in suflet si sper sa mai am ocazia sa detin una. Se poate inchide.
  15. Am incercat sa o tin cat mai in regula, dar tot n-am reusit sa termin tot ce imi propusesem. Problema este ca la asta "noua" nu prea am ce face, fiindca merge bine, nu bate, nu zdrangane. Foarte ciudat sentiment, sa iti ie o masina si sa nu prea ai ce imbunatati la ea. Este vorba de o Skoda Felicia, an 1997, 1.3 benzina, carburatie (care merge foarte bine). Masina am adus-o din Paris, iar in 2600 km mi-a consumat ~5.4%, la o viteza constanta de ~ 80 km/h. Masina arata normal acum, dar am de gand sa o fac sa arate ca in poza atasata. Sper sa si reusesc.
 

×
×
  • Create New...