Jump to content

vonLeeb

Membru
  • Content Count

    150
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About vonLeeb

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Constanta
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz SE A/C R/SP + GPL
  • An
    dec. 1999

Recent Profile Visitors

2133 profile views
  1. Cinci jante Matiz in stare buna. Pret 50 lei/ bucata. Se gasesc in Agigea, judetul Constanta.
  2. Anvelope iarna 155/65/13, profil 6 mm, fabricate 2017. Matador Sibir Snow Se gasesc in Agigea, jud. Constanta. Pret 85 lei/bucata. Stoc: 4 bucati. Se vand doar impreuna.
  3. vonLeeb

    Daewoo Damas

    Cutia in cinci trepte nu necesita si un cardan mai scurt plus alte eventuale modificari?
  4. Salut! Daca este deschisa clapeta de acceleratie si obturez canalul IAC turatia scade. Daca eliberez canalul IAC, turatia creste. Asta inseamna ca valva IAC nu inchide in aceste conditii. E normal sau e blocata pe deschis? Pe una din bobine nu am rezistenta masurabila, pe cealalta am 61,6 kohmi.
  5. Salut! 1. La relanti o sonda lambda are voie sa aiba fluctuatii largi de tensiune? Din cate am aflat, n ar trebui... Ma refer ca indica modificari foarte rapide intr un interval situat intre 0,06-0,78 V. Nu mai spun ca in mod normal ar trebui sa indice doar intre 0,1-0,9V, dar si fluctuatiile mi se par dubioase. La scoatere furtun vacuum arata constant 0,02V si la scoatere partiala furtun MAP constant 0,89V. Tensiunea de la ECM e constanta 0,37V. Fluctuatiile nu apar de la bun inceput ci dupa o perioada scurta in care arata o valoare relativ constanta. Valorile sunt preluate de pe softul GPL cand s a facut calibrarea, in afara de tensiunea de la ECM. Am miscat de fire pe la conector dar nu schimba cu nimic situatia. Tind sa cred ca sonda lambda e defecta. 2. Senzorul MAP indica 0,21-0,23 bar la relanti si 0,17 bar la 2000 rpm. Sunt acestea valori normale? Nu cunosc niste valori de referinta.
  6. Ar putea avea legatura. Intre timp s a rezolvat. N am modificat nimic la modul de asamblare povestit, doar i am curatat luleaua si bornele cu acetona. Nu erau imbibate in ulei doar putin unsuroase de la manipulare. Probabil trebuie sa schimb capacul si luleaua daca au devenit asa sensibile la putina unsoare. Aseara n a vrut sa porneasca, astazi a vrut.
  7. Asa am zis si eu la inceput. Se pare ca nu e defazat. La punctul mort superior cilindru 1 (cel dinspre alternator) luleaua este in dreptul bornei de pe capac corespunzatoare cilindrului 1(cea mai de sus si spre botul masinii borna). Prin punct mort superior ma refer la situatia din manual cand roata distributiei este cu identatia dintre spitele cu inscriptia H si YU in partea de sus in dreptul semnului de pe tablie. Daca alinierea asta e corecta, senzorul optic nu poate fi aliniat incorect. M am gandit si daca n am pus capacul delco invers cu 180 grade, dar nici aici nu e cazul pentru ca gaura de aerisire trebuie sa stea in partea de sus, asa ca e bine pus. Pierderile de vacuum le am testat cu apa si detergent. Poate a intrat umezeala pe undeva si nici aseara nu se uscase, adica dupa vreo zece ore, in care am pus si uscatorul la treaba pe alocuri. Din culbutori nu cred sa fie problema. Chiar si daca incurcam tolerantele intre ele, tot trebuia sa porneasca motorul, chiar daca nu tinea relantiul stabil.
  8. Salut! Matizul meu pierde ulei pe la delcoul Mando. De aemenea la teste a iesit cu CO si HC crescute si senzor Lambda 1,07. La verificarea motorului, am gasit scapari in galeria de admisie pe care le-am remediat, am reglat culbutorii cu lera si am verificat strangerea suruburilor chiulasei. Am desfacut delcoul Mando pentru a verifica in ce masura uleiul ce supureaza pe la imbinari in partea inferioara afecteaza aprinderea in interior si am descoperit ca rotorul, contactele si senzorul optic erau totusi curate. Am montat totul la loc si... invarte dar nu porneste... Scoate benzina pe esapament, am scos fisele si le-am montat niste bujii de rezerva si scanteie este, dar nu face combustie. Este vreo regula de montare a delcoului inapoi? Din ce am observat luleaua poate fi pusa doar intr-o singura pozitie pe ax si axul delcoului intr-o singura pozitie da voie delcoului sa se lipeasca de suportul sau intrand in canelurile arborelui cu came. Am verificat cabluri, senzori, ordinea montare fise, am montat delcoul respectand avansul la aprindere anterior, nu mi dau seama daca am omis ceva. Din punctul meu de vedere am facut totul ca la carte dar... sa nu fiu eu prins intr-o idee presetata... Ar fi de folos cateva idei...
  9. Salut. Daca privesti masina din fata ei, in ce ordine se pun mufele injectoarelor in functie de culorile cablajelor, de la stanga celui ce priveste la dreapta acestuia? Am cercetat manualul de service si nu reiese clar.
  10. Salut! Am cumparat un ax directie volan pentru Matiz, dar nu are carcasa contact montata pe el. In manualul de service, carcasa contact apare ca fiind demontabila si prinsa cu surub. In practica, surubul este unul bont, ca un nit. Se poate demonta carcasa contact si sa o mut pe noul ax directie?
  11. Sunt posesor de Matiz. Nu am un talon de Spark la indemana, de aceea intreb. Poate ma ajuta un posesor de Spark cu informatia ceruta.
  12. Este permis vreunei variante de Spark, fie cu motor 0.8 fie 1.0, sa tracteze o remorcuta? Ce scrie in cartea tehnica? La Matiz, stiu sigur ca nu, dar m-ar interesa la Spark.
  13. Salut! Am o problema de natura electrica la masina, mai exact, atat stand pe loc, la relanti, cat si in timpul mersului, se intampla sa creasca intensitatea luminilor din bord cat si a luminilor de drum. Cand variaza la relanti, frecventa variatiilor de intensitate este mare... la mai putin de o secunda scade si creste. In mers, poate sa creasca intensitatea chiar si pentru 10-20 de secunde. Fenomenul nu se petrece mereu, si nu la fiecare drum pe care il fac. De asemenea nu am remarcat nicio legatura cu temperatura motorului. De regula, in mers, se intampla cand merg cu viteza constanta, si foarte rar cand accelerez. In 4 din 5 cazuri daca iau piciorul de pe acceleratie, intra in frana de motor si intensitatea luminoasa revine la normal. Simultan cu cresterea intensitatii luminoase, se observa o semnificativa pierdere de putere a motorului, accelerareaza mult mai greu masina. E ca si cum s-ar lua din curentul de la aprinderea motorului si s-ar transfera la faruri. Fenomenul dureaza de prin luna august, dupa ce a stat masina cateva zile in service pentru o reconditionare a motorului. A mai patit cineva asa ceva? Ce solutie s-a gasit? Daca ar fi releul alternatorului, care da prea multa tensiune, n-ar trebui sa se leneveasca motorul.
  14. Are cineva idee daca la Matizurile euro > 2 suportul interior amortizor, ce joaca rolul de saiba pentru piulita pistonului amortizorului fata, are diametru mai mare decat cel pentru euro2? Am cumparat flanse noi, si sunt prea mari ca si diametru interior.
  15. Care este injectorul nr. 1? Cel la care vine mufa cu fir portocaliu/negru? Este spre baterie sau spre vas expansiune lichid racire?
 

×
×
  • Create New...