Jump to content

yir

Membru
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

About yir

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 03/05/1982

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    petrachescu_a

Profile Information

  • Din
    Bucuresti - Buzau
  • Auto
    Suzuki
  • Model
    Swift 1.5
  • An
    2007
  1. Pentru a calcula mai exact reprizele se poate folosi programelul de aici http://www.racechrono.com/ . Se poate pune si pe palm cu gps si calculeaza reprizele intre ce valori se aleg. De asemenea poate calcula reprizele si prin OBD2.
  2. Oferta pentru membrii GMClub este de 15ron/buc capac ventilatie BONUS! Arome disponibile: - Golden State Delight - Hawaiian Gardens - Newport New Car - Monterey Vanilla - Hollywood Tropicana - Pacifica Peach - Laguna Breeze - L.A. Lavender - Malibu Melon - Citrus Splash - Mojave Mango - Palisades Pina Colada - Apple Valley - Shasta Strawberry - Coronado Cherry Modalitati de plata - La livrare in Bucuresti Zona P-ta Trapezului [ Gura de metrou 1 Decembrie 1918 ] - In avans intr-un cont BRD - Ramburs - PayPal [ 15 ron + 4% taxe de PayPal ] Transport : - Prin Posta Romana in sistem ramburs - 8 ron - Prin Posta Romana , achitat in avans contravaloarea produsului - 3 ron - Optional prin curier rapid! Modalitati de contact : PM, post pe forum sau Telefon : 0723.823.142 Adi sau 0723.697.255 Razvan
  3. yir

    Turismul romanesc

    Pacat ca avem statiuni ca Vidra de care s-a ales prafu, stau cabanele cu mobila in geam si nu misca nimeni un deget sa faca ceva pe acolo cu toate ca zona are un potential imens. Totusi cred ca exista o speranta odata cu terminarea Transalpinei.. De asemenea statiuni ca Baile Olanesti si Govora stau si se degradeaza, se mai vad unele intentii de a mai repara cate ceva in unele locuri dar nimic deosebit..
  4. yir

    Turismul romanesc

    Pot sa mai zic si ca e foarte dragut ca atunci cand sunt deja aprox 20-30 persoane intr-o camera sa mai apara alt grup care sa o tranziteze, deoarece camerele se vizitau prin rotatie... Asta ar fi eficienta germana Oricum aveam mai multe castele in plan dar dupa ce am vazut cum se viziteaza am decis sa nu mai dau bani de intrare, eventual niste poze din exterior si atat daca treceam pe langa ele.
  5. yir

    Turismul romanesc

    In vara am fost intr-un tur al europei iar printre altele am vizitat si 3 castele din sudul Germaniei. Am vizitat castelele Hohenschwangau (la pachet cu Schloss Hohenschwangau) si Hohenzollern. La Hohenzolern ne-au dat papuci din pasla sa ii punem peste incaltaminte si am vazut cred ca 10 camere, oricum extrem de putin raportat la marimea castelului. Iar la Hohenschwangau dezamagire totala, un ghid care trebuia sa prezinte in engleza dar vorbea o engleza amestecata cu germana si am vazut doar vreo 5 camere dupa ce am asteptat vreo 2 ore la coada. La Schloss Hohenschwangau ghidul a fost ok dar tot la fel foarte putine camere vizitate si tot cu bilete cu numar de ordine si timp mare de asteptare... Deci se poate si in alte parti nu numai la noi. La noi in tara decat sa construiasca alte statiuni mai bine ar renova ceea ce exista cat se mai poate.. Dar cum interesele sunt altele..
  6. @fry : la un motor cu termostat care isi mentine destul de constanta temperatura indiferent de temperatura exterioara, cam cu cat crezi ca variaza temperatura uleiului ca sa merite sa pui un ulei care rezista 10-20 grade mai mult decat cel recomandat? Ceva de genul mai bine imi pun caciula vara decat sapca ca sa nu fac insolatie.. Pe de alta parte vascozitatea destul de diferita la temperatura de lucru intre un W30 si un W40 nu crezi ca va conduce la un debit diferit al pompei? si implicit o circulatie mai lenta a uleiului..
  7. Ideal ar fi sa se taie chitanta pe orele de meditatie, iar venitul sa fie impozitat. Ideal ar fi sa nu fie profesori idioti care sa se razbune pe elevi ca fac meditatie cu altcineva si nu cu ei. In liceu am patit asa ceva cu profesoara de chimie care era si diriginta clasei. O babaciune care nu prea stia foarte bine materia care o preda in ciuda anilor de invatamant. Eu ma pregateam de facultate si faceam pregatire la chimie cu o profesoara iesita la pensie care era foarte buna la ceea ce preda. Din nefericire diriginta a observat ca nivelul meu de cunosinte a crescut exponential si a avut grija sa se razbune...
  8. Daca o sa cauti pe net articole despre aerodinamica la masini o sa gasesti raspunsul.
  9. Un sedan o sa fie intotdeauna mai aerodinamic ca un hatchback, de aici si diferenta de consum extraurban.
  10. O solutie ar fi usurarea volantei fara a depasi limita de siguranta, intr-un loc unde pot sa o si reechilibreze dinamic.
  11. Nu m-am referit la admisie fortata. Cu admisia stock(sau ce e pe masina acum) vezi diferenta de presiune si pe urma analizezi unde sa o imbunatatesti, care piesa e mai restrictiva.
  12. Se poate calcula si cu ajutorul interfetei cat de restrictiva e admisia. Pui contactul, vezi care e presiunea si pe urma ii dai cu a2a pana in limitare si vezi de la ce turatie incepe sa existe o diferenta. Transformi diferenta de presiune din kpa in inch coloana apa sau cum era facuta masuratoarea pe autospeed si vezi care e situatia.
  13. La masina din semnatura in mers am o diferenta de temperatura intre aerul din admisie si cel exterior de 10grade, valoare calculata cu interfata si termometrul masinii pt exterior.Daca pun un tub care sa ia aer dintr-o zona mai rece diferenta este de aprox 5grade, in mers. Pentru ca in stationare sa ai o temperatura cat mai mica in admisie trebuie sa iei aer din exteriorul compartimentului motor.
  14. Una e sa treci aerul printr-un radiator care are suprafata de contact mai mare si alta printr-o teava sa zicem.Cel mai simplu test e ca dupa aprox 20km de mers in afara opresti si pui repede mana pe galerie sa vezi cat e de calda. Problema cu galeria e ca o sa ajunga la temperaturi mult mai mari si devine mult mai sensibila la socuri, nu e parerea mea dar asta am citit peste tot unde era vorba de izolat galeria sau evacuarea.
 

×
×
  • Create New...