Jump to content

geo

Membru
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by geo

  1. Doamne, "câtă diferență este de la real ... la imaginar..., sau mă rog, la realitate!"
  2. Mergi la Tudor la București și-l face brici!!!
  3. Am avut și eu ceva asemănător. Eu zic să mergi să o sudezi, încă se mai poate. La mine rezistă și acum după aproape 2 ani.
  4. Am înțeles. Îmi puteți face o recomandare ce să cumpăr? "SKF made in Suedia"!?
  5. Din câte am mai citit pe ici pe colo, am înțeles că rulmenții de la rotile pe spate se potrivesc cu cei de Dacia 1300. Nu am idee dacă și cei de pe față...! Îmi poate confirma și mie cineva dacă se potrivesc și se merită înlocuiți cu cei de Dacie !? Mulțumesc anticipat!
  6. La unele modele de Matiz au EEGR. Este aceiași chestie, se poate face OFF și la modelele astea?
  7. Cel mai bine este sa fie pusa pe tester, ca sa vezi exact ce si cum...
  8. Păi ți-a zis ceva mai sus: " Sau * Dispozitiv de extracție fără afectarea rulmenților. Eu folosesc metoda a2a... " Clar!!!
  9. Practic eu nu am făcut așa ceva. Dar aș vrea să fac eu cu mâna mea, este mai frumos, dar...! Poate ne explică cineva care știe. Aici poate te ajută așa ceva.
  10. Super. Mulțumesc pentru răspuns. Azi am schimbat uleiul după 206.000 de km. Era curat, parcă ușor închis la culoare. Nu am observat nimic spectaculos la schimbarea vitezelor.
  11. Eu am găsit așa ceva ... cred că este ceva bun, nu!?
  12. În cartea tehnică la Matiz scrie așa: "VERIFICARE NIVEL ULEI Este necesară verificarea nivelului la completarea sau schimbarea uleiului. Verificarea uleiului se face cu motorul funcţionând la temperatură normală; 1. După oprirea motorului aşteptaţi câteva minute pentru ca uleiul să se acumuleze în baia de ulei. 2. Se trage joja şi se verifică nivelul de ulei. 3. Se curăţă joja şi se introduce înapoi în locaş. 4. După care se scoate din nou joja şi se face verificarea nivelului de ulei. Important: nivelul de ulei trebuie să fie între indicaţiile de MIN şi MAX de pe jojă. 5. Dacă nivelul este sub semnul de MIN se completează cu ulei de aceaşi calitate. Important: Dacă verificarea se face cu motorul rece, uleiul nu este acumulat corect în baia de ulei şi se face o citire greşită. Aşteptaţi până când motorul ajunge la o temperatură normală de funcţionare, după care faceţi citirea." Aș vrea să știu dacă este valabil și la alte modele de mașini, înrudite ca să zic așa cu Matiz.
  13. A mai testat cineva asa ceva? Au trecut deja doi ani ...
  14. Am rezolvat! A fost de la bobina de inducție. Schimbat ansamblul și este ok acum. Mulțumesc pentru ajutor.
  15. A mai incercat cineva asa ceva? Am un corp de pompa de matiz si ma gandesc sa-i montez o pompa de Solenza...
  16. Nu se aprinde nimic pe bord. Am avut ceva erori mai vechi care era de la injectoare, dupa ce am schimbat injectoarele, am scapat de aprinsul check-ului. Am schimbat releul care este răspunzător de pompa de benzina, sa vad mâine acum cum se comporta... Mulțumesc pentru ajutor!
  17. Incredibil, azi dimineață sa oprit motorul iară...
  18. Da! Pompa a fost de vina! Și-a revenit mașina acum! Oare se mai poate repara pompa veche!?
  19. Tocmai ce am schimbat pompa de benzina azi. Sa vad mâine dimineață dacă mai prezintă aceleași simptome. Din cate se pare acum ar fi ok. Am sa revin mâine cu detalii. Doamne Ajuta!
  20. Azi am pornit iar mașina, a pornit la prima cheie, nu s-a mai oprit dar a avut tendința sa se oprească după care a mers ... Idei!?
  21. M-am pus si am dat jos pompa de benzina. Verificata, curata ca si noua. Montat la loc si acum nu se mai manifesta cu acea oprire a motorului. Masina a devenit vioaie asa cum o stiam eu la inceput. ... A doua zi dimineata, inainte sa pornesc motorul am bagat cheia in contact de 4-5 ori sa amorsez pompa, dupa ce i-am dat cheie a mers fara sa se mai opreasca. Ulterior am pus 4 pasageri in masina, sa vad cum se comporta pe drum cu 5 pasageri. Surprinzator... in momentul cand ma angajam in ceva depasiri incepea sa se gatuie... deci se manifesta acel fenomen, ca si cand ar fi avut nevoie de benzina suplimentara, dar pompa nu cred ca avea presiune suficienta ca sa-i dea. Singura chestie care ma mai deranjeaza acum este faptul ca atunci cand o pornesc, are un usor trepidat, dupa care se stabilizeaza. Pote sunt eu prea pretentios!?
  22. Am 194.000 de km, Matiz euro 3 din anul 2005, acum am schimbat uleiul (10W40 de la aral), filtru aer, filtru ulei, bujii champion, curatat IAC, reglat culbutoarele, verificat pompa de benzina, schimbat filtru de benzina, schimbat distributia. Fenomenul a aparut imediat dupa ce am verificat pompa de benzina. Nu a umblat la surubul de dozaj. Initial am vrut sa schimb pompa cu alta, dar am constatat ca era alt model si am pus totul la loc.
  23. Hmmm... iata ca mi-a aparut si mie o problema, daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi: Se intampla numai dimineata. Cand pornesc masina pleaca la prima cheie dar dupa aproximativ 15-30 de secunde se opreste motorul. Ii dau a doua cheie, pleaca motorul si toata ziua nu mai am probleme (porniri, opriri, etc.). Fenomenul se manifesta numai dimineata, sa inteleg, ca dupa un timp mai lung de stationare.
  24. Uleiul recomandat de producator este cel mai bun!!! Punct.
 

×
×
  • Create New...