Jump to content

xeonix

Membru
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About xeonix

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 08/25/1975

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.telconet.ro
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    doct0rpc
  • Skype
    doct0rpc

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo
  • An
    2006
  • Nr. Inmatr.
    B-239-AXI
  1. Salutare dragilor! De la Pasti am un Matiz fabricatie 2000, cu aer (si fara freon), facut servisul in luna decembrie 2017 (curea, pompa apa,ulei,filtre). In aprilie am venit cu el in Germania, la munca, a mers linistit 2.000.de km (intins), plus inca vreo 1.000 pe autostrazi de Germania (e de vis). Acum vreo 3 zile, aveam de mers vreo 60 de km pe autostrada... plec linistit, merg si..., dupa vreo 40 si ceva de km simt miros puternic in masina, ma uit pe ceasuri si acul de la temperatura era lipit pe dreapta, la maxim absolut. S-a oprit si alimentarea motorului, noroc ca am apucat sa trag pe banda de urgenta. Ridic capacul si, ce-mi vad okii? Vasul de expansiune era pe post de expresor de cafea, tot antigelul fusese dat in spume pe-afara si ars. Dupa ce s-a mai racit,am pus apa si am putut pleca mai departe. Mi-a mai crescut temperatura de vreo cateva ori pana la maxim, am mai completat de vreo cateva ori cu apa simpla de robinet (cred ca am bagat in total vreo 6 litri, din care a mai pierdut prin aburi). Pierderi prin alta parte nu are masina, termostatul si ventilatorul functioneaza, am mai facut vreo 200 de km de-atunci "pe apa" numai si temperatura nu se ridica mai mult de jumatate fara 2-3 mm. Fum alb nu scoate masina in mers, capacul de chiuloasa este curat si uscat. Va intreb si pe voi: ce ar putea sa fie? Sa-i pun antigel concentrat vreo 2 litri? Antigelul rosu de Opel/GM este bun? Astept raspunsurile voastre si va multumesc!
  2. Dragii mei, Am un Cielos Executive cu GPL din 2007, inchidere, geamuri electrice, bla bla... daca il tin mai mult pe dreapta - se termina bateria (masurata cu voltmetrul - are ZERO volti!!!) OK, defectul asta a aparut si iarna trecuta, cand a trebuit sa schimb baterie noua cu alta noua si rebobinat/reparat electromotor. Dupa regenerarea bateriei (tinuta bateria vreo 12 ore la o sursa variabila stabilizata, 14,4V/10Ah) - masina a luat-o. Ca sa nu bajbai si sa fac nefacute, stiti cumva in Bucuresti un atelier/service bun de Cielo, mai ales partea electrica (la nivel de an 2015)? Nu am decat 60.000 de km cu el si imi pare rau sa-l vad tras pe dreapta pentru o nimica, poate. Va multumesc si astept raspunsurile voastre!
  3. Am si eu cam aceeasi problema la Ticostan: nu mi se mai ridica acul la indicatorul de benzina. Stie careva cum vine firul de la rezervor, eventual cam ce culoare e, si unde se duce? (mai precis care e traseul de la rezervor la indicator, ca sa stim si noi cum remediem problema). Multumesc mult!
  4. Asa e... am si io, pentru ca pe cele originale de Tico faceam platfus la fund...s-a chinuit pretenaru' meu sa le monteze si sunt super, stau si eu ca boeru' in una masina croita dupa feru' de calcat
  5. - Fete usi Matiz SE, cu buzunar, acopera toata usa estetic, 4 bucati (2 din fata nefolosite, 2 montate pe masina, usor zgariata/luata vopseaua, sunt vopsite cu Plastofix, pretabile a fi vopsite cu orice nuanta de culoare. 200 RON. - Proiectoare aftermarket fabricatie Polonia, kitt complet cu cablu si intrerupator, ochelar best-fit in spoilerul de Matiz, becuri noi Lampa Plasma White, rama vopsita cu plastofix in negru si cu vopsea carbon. Se pot revopsi in orice alta culoare. 150 RON - Oglinzi reglabile din interior, vopsite cu plastofix, se pot revopsi orice alta culoare. 100 RON - Usa hayon Matiz, neechipata, culoare mov, impecabila, se poate revopsi in culoarea dorita cu un banal tub de spray. 120 RON La achizitionarea intregului pachet ofer discount de la 670 la 500 RON.
  6. Fabricant chinez, "branduita" SONY, Format 1 DIN, radio, MP3, Tv, DivX, USB, MMC card slot, 4 x 60w MOSFET AA class, se aude impecabil, telecomanda, ecran 3,5" color, o gramada de intrari si iesiri, posibilitate adaugare camera pentru marsalier (are si contacte), conectare ISO. 700 RON 2 boxe ovale (pereche) noi, luate acum jumatate de an, nefolosite, 170*240mm, 100W putere nominala 200w putere de varf, banda 40-20000Hz, impedanta 4 ohm, difuzoare coaxiale 3 cai. 150 RON 2 difuzoare 10" (bune pentru Matiz, Spark, poate si pentru alte modele), coaxiale 2 cai, 60W/4 ohm, magnet din neodym, impecabile, fabricatie chionezeasca calitate foarte buna (cumparate de la str. Maica Domnului cu 100 Lei/perechea). 60 RON 4 filtre de separare pe 3 cai, putere maxima 150w - 100 LEI 4 tweeter-e piezo , fabricatie China, calitate foarte buna, 30 LEI Daca se cumpara tot pachetul fac reducere de la 1040 LEI la 900 lei si mai ofer gratis cablu de boxe si o cutie de rezonanta din lemn pentru boxele ovale (montabila in spate/porbagaj).
  7. Si am uitat sa mentionez: - masina am adus-o in Bucuresti. - este inmatriculata; - motorul este nou facut si nu e avariat, am schimbat ulei, supape, simeringuri, garnituri, filtru ulei; - transmisia este noua si nu e avariata (curea si intinzator noi); - suspensii (amortizoare) noi.
  8. Matiz argintiu fabricatie Koreea anul 2000. rasturnat pe cand era in porobe dupa ce i-am reparat transmisia (curea, rola intinzatoare) si motorul (supape, simeringuri si garnituri, ulei). Masina este second hand, fara garantie si se afla in localitatea Vaslui, oras Vaslui. Pretul este de 500 EURO (circa 2.000 LEI). 0722.600.778 - Marius
  9. sorry, pana saptamana viitoare nu pot sa va dau pozele, masina e lasata la Vaslui unde am avut accidentul si nu pot ajunge asa de curand acolo. O sa revin si cu alte item-uri "de efect" spre vanzare. Multumesc!
  10. da, 1DIN cu telecomanda.. urmeaza poznele.
  11. 2 Fete usi fata vopsite meserias in negru: 200 lei perechea. Set proiectoare poloneze cu becuri noi si cabluri etansate impotriva umezelii si prafului: 150 lei Cotiera meserie: 70 lei. Baterie Bosch silver de 40 Ah, luata anul trecut: 100 lei. Radio DVD cu TV si MP3, usb, mmc, monitor de 3,5", China noname (branduit SONY), merge super: 500 lei Usa hayon mov pentru model SE (gaura de brat stergator) dezechipata (fara luneta, stergator, incuietoare): 150lei
  12. ... Deja in 2009 se gasesc umerase care se agata de tetiere cam la orice supermarket (Carrefour, Metro, Cora), magazine de bricolaje si benzinarii. Pret aproximativ intre 35 si 90 de lei, depinde de magazin si fabricant. Am luat 2 si sunt supermultumit de ele, tin hainele bine si drepte.
  13. he he he! vorba lu Luminita Anghel: "Let me try"... sper sanu vina baietii de la Sistem si sa bata cu betele in Matiz...
  14. heh, chiar vreti sa va umfle rasu? am sa pun maine, ca sa va tin inca un pic in suspans ( a se citi ca e bezna, n-am camera, chef si timp ca sa fac acum, dar maine la prima ora promit ca ies cu el la soar/ploaie si ii execut poza de prezentare la plasma). )
  15. Din cartea tehnica a Matizului, gasita prin intermediul DaewooClub am spicuit schema sistemului audio (pagina 9F-2), in care este prezentata schema conectarii sistemului audio dupa cum urmeaza la mareata mufa pe care ne-o arati intr-un mod belicos - ostentativ (adica, in gluma, multi dintre noi au trecut la mufe ISO pentru ca au schimbat casetofonu TANK cu ceva mai bun). Deci, pe schema mufei prezentata mai sus de un alt utilizator: 1 - DK GRN/GRY (dark green/gray = verde inchis cu insertie gri) difuzor fata dreapta + ; 2 - DK BLU/GRY (dark blue/gray = albastru inchis cu insertie gri) difuzor spate dreapta +; 3 - GRY/WHT (gray/white = gri cu alb) la circuitul de iluminare (aprinderea luminilor); 4 - YEL (yellow = galben) la + (care vine de la cutia de sigurante plansa de bord, siguranta F6), adica la contact; 5 - ORN (orange = portocaliu) la + (care vine de la cutia de sigurante plansa de bord, siguranta F11), adica direct la baterie; 6 - liber; 7 - GRY (gray = gri) la difuzor spate stanga +; 8 - BRN/DK GRN (brown/dark green = maron cu insertie de verde inchis) la difuzor fata stanga +; 9 - DK GRN/BLK (dark green/black = verde inchis cu insertie de negru) la difuzor fata dreapta -; 10 - DK BLU (dark blue = albastru inchis) la difuzor spate dreapta -; 11 - BLK (black = negru) la masa, impreuna cu firul 14; 12 - nu arata ce culoare e dar cica merge la antena, deci trebuie sa aibe mufa aia ca un jack; 13 - liber 14 - BLK (black = negru) la masa, impreuna cu firul 12; 15 - liber 16 - liber 17 - YEL (yellow = galben) la difuzor spate stanga -; 18 - GRY (gray = gri) la difuzor fata stanga -. Nu uitati si de urmatoarele aspecte: - Intai se scoate borna minus a alimentarii de la baterie si dupa aceea demontati bordul si altele; - Gasiti mufe ISO misto , cu fire de circa 10cm, in zona Maica Domnului, la un pret de circa 25 lei/perechea (alimentare + boxe), cu avantajulca scrie pe fiecare cablu in parte ce si unde merge. Eu mi-am pus de curand un Car Entertainment System (combina cu dvd, usb, card, tuner, televizor, 4x60w) china vapor made, care se aude foarte bine si pe care am achizitionat-o la un pret fabulos de 5 milioane cu telecomanda si cu baterie la telecomanda, inca!!! Pe scurt, se poate si altfel!
 

×
×
  • Create New...