Jump to content
Sign in to follow this  
cosfru

Masinuta Mea : "flame" Alias Chevy Sedan 1.2 Rosu

Recommended Posts

Salutari tuturor!

Ma bucur ca sunt si eu acum in "randul lumii" cu a mea masinuta. O chema "FLAME" e un chevy aveo sedan 1.2 - culoare cred ca banuiti rosu :D

M-am inscris pe forum cu o saptamana inainte de a o cumpara, si pot sa spun ca am gasit multe informatii utile, si de ce sa nu recunosc, care mi-au intarit convingerea de a o cumpara.

 

Saptamana asta pun si foto, in week vreau sa o iau la un drum prin tara.

 

Din pacate, de-abia ce am luat-o, si mi-am gasit-o zgariata in parcare - de-o masca alba probabil. Bine ca i-am facut Casco, ca azi m-am interesat la o spalatorie mai de Doamne Ajuta, si mi-au spus ca la polish nu iese :(

Share this post


Link to post

LA mai mulţi kilometrii :drinkers:

Aşteptăm poze cu nerăbdare

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos si sa ai muuuuuulti km fara probleme :lavolan:

Nu fi necajit pentru chestia cu zgarietura, asta sa fie tot ghinionul; eu mi-am luat masina de la dealer saptamana trecuta, ieri am dus-o la service-ul dealerului ca sa-mi monteze alarma, a trebuit sa stea acolo vreo 3 ore dupa care am luat-o inapoi si ... surpriza... la vreo ora dupa ce am plecat de acolo ma prind ca pe langa alarma m-au dotat si cu o zgarietura pe portiera stanga spate :spumelagura: ...

Asteptam poze :->

Share this post


Link to post

Felicitari! Pe langa poze mai asteptam date despre nivelul de echipare/pret, dotari optionale etc.

Multi care citesc pe aici se intreaba cu ce mai vine dotat Aveo in preturile vehiculate de dealeri.

Cand am luat-o pe a mea,ma orientasem la Kalos si era o nebuloasa in ceea-ce priveste dotarile - are /n-are oglinzi in culoarea caroseriei, are sau n-are 4 boxe... etc.

 

S-o conduci cu grija si sa te bucuri de ea!  <img src= ">

Share this post


Link to post

S-o iau cu inceputul.

Dotarile sunt cele standard : servo, abs,2 airbaguri,aer conditional manual, inchidere centralizata, mp3 player, 4 boxe, geamuri electrice fata.Motorul e cel de 1.2.

Cand am luat-o nu aveau versiunea aceea cu manerele si oglinzile in culoarea caroseriei - si decat sa mai fi asteptat 2 luni,am preferat fara.Desi am crezut initial ca nu vor da bine, ca si culoare diferita,acum vad ca negru pe rosu da excelent.

Pretul a fost de 9188 e DDP dupa o negociere cu ei, la care s-au mai adaugat 110 euro continand: pachetul ala legislativ :extinctor,triunghi si trusa medicala, numerele rosii si autorizatia de circulatie. La cumparare mi-au dat si-o sticla de vin - pe care l-am baut :D Cica din partea casei.

Garantia e de 3 ani sau 100000km, cu exceptia trenului de rulare parca la 50000km. Sunt cele standard oricum.

A venit si cu niste presuri, i-am mai luat eu unele din Auchan azi de cauciuc, cu tepi pe dedesubt. Revizia mi-a spus nenea ala ca se face la 15000km, si ca nu trebuie sa ma preocupe pana atunci decat apa de la stergatoare. De asemenea indicatia sa nu depasesc 3000 ture.

De cum am luat-o i-am facut RCA ul pe un an, si Casco la fel ( in jur de 530 e in 4 transe, la Generalli Asigurari - mi s-a parut dintre toate ofertele una buna, si asta si la recomndarea unor prieteni care au fost multumiti de prestatia lor).

Nu am facut decat 100 km cu ea, maine am sa plec cu ea pe la munte, sau unde o fi...inca nu m-am decis.Spatiul interior e ok, cu singurele "reprosuri" : indicatoarele de geamuri ar fi trebuit sa aiba un led, la fel si scrumiera.In rest e super ok.

La consum inca nu am testat-o.

Acum sunt putin suparat de zgarietura aia, dar aia e.Poate ca a venit prea repede.

Masina am luat-o pe firma, si o asteapta multe drumuri - in special prin tara.

Revin cu foto.

Share this post


Link to post
La consum inca nu am testat-o.

Nici sa n-o faci prea repede, se mai lasa, apoi mai scade si consumul :) . Sa te bucuri de ea multi km.

Share this post


Link to post

Si m-am intors. Primul ei drum, a fost Transfagarasanul pana la km 104 ( Piscul Negru).Drumul a fost unul greu ( azi noapte a nins), si cred ca in materie de drum Trasfagarasanul poete fi un etalon vis a vis de ceea ce poate o masina.

Nu am vrut sa o fortez ( am pastras indicatia de pana in 3000 ture), dar masina s-a comportat excelent chiar si asa.ABS ul si--a facut datoria cu prisosinta azi, caci, in ciuda faptului ca drumul a fost deszapazit,griblura nu a fost aruncata pe ea, iar curbele necesitau o abordare mai atenta, fiind zapada inghetata dedesubt. Mai mult, m-am convins ca cauciucurile pe care le detin nu sunt unele excelente pe astfel de teren, si cat de curand am sa-i achizitionez doua anvelope de iarna pt fata.

Ca si comportament la drum, sunt f incantat.Masina se manevreaza f usor, franele sunt super ok. Confortul interior este unul bun spre foarte buna- poate ca o sa-i iau o cotiera, este cam tot ce mi-am lipsit. La drum masina este infigareata, si imi aduce aminte de prima masina pe care am condus-o - un Olcit,care avea la fel un motor mic, si care dadea rezultate la turatii mai mari.Deocamdata o menajez :)

Sonorizarea este iar una ok, iar daca pui in calcul ca motorul nu-l auzi - poti spune ca "canta" langa tine.

Consumul iar zic ca este ok, in totalitate pe 514 km papandu-mi 34 litri adica vreo 6,6 l/suta km, asta in conditiile in care vreo suta si ceva de km au fost facuti in traficul de Bucuresti, Pitestiul este detinatorul unui trafic destul de criminal, iar Trasfagarasanul este cum este in momentul asta.

Daca aveti intrebari, le astept.

Cateva foto, aici:

post-11654-1194804289_thumb.jpgpost-11654-1194804261_thumb.jpgpost-11654-1194804274_thumb.jpgpost-11654-1194804242_thumb.jpg

 

P.S. am sa-i mai fac cateva foto mai profi zilele astea.

Edited by cosfru

Share this post


Link to post

Incearca totusi sa iei set complet de anvelope de iarna. E mai bine asa, cel putin in curbe te va ajuta foarte mult. Altfel vei avea doar tractiune dar traiectoria va fi greu de pastrat.

Share this post


Link to post
Incearca totusi sa iei set complet de anvelope de iarna. E mai bine asa, cel putin in curbe te va ajuta foarte mult. Altfel vei avea doar tractiune dar traiectoria va fi greu de pastrat.

 

Da Satori ai perfecta dreptate, vis a vis de cauciucuri. Si eu as dori la fel, insa nu stiu cum voi sta exact cu bugetul :mrgreen: De asta am zis minim 2.

P>S> Ti-am zarit Honda - esti din cu totul alta liga :redface: BETOON! S-o stapanesti sanatos!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...