Jump to content
Sign in to follow this  
KalosOwner

Tacaneli La Debreiere Kalos 1.4 8V

Recommended Posts

Imi cer scuze daca s.a mai discutat problema...de cateva zile bune scotocesc pe forumu' asta dar fara succes...am citit despre fel si fel probleme cu rulmentul de presiune si alte "boli de rasa" ...insa descrierile date de altii nu se potrivesc in totalitate cu comportamentul "al lui meu Kalos"...deci...pe scurt...cand e motorul rece si pornesc motorul se aude un tacanit suparator...daca apas ambreiajul dispare sunetul...toarce motorasu frumos de tot...trebuie sa mentionez ca sunetul se aude numai la turatia de ralanti...daca ii dau putin suc si creste rpm la 1500 nu se mai aude. Un alt indiciu este ca sunetul dispare oadata ce motorul a ajuns la temperatura de lucru. As fi recunoscator daca m.ar putea ajuta cineva!

Share this post


Link to post

Priza de pridere in cutie face asa...

Incearca sa pornesti masina fara a mai apasa ambreiajul, indiferent de temperatura de afara.

Share this post


Link to post

Mersi pt raspuns dar nu am inteles in totalitate. Oricum nu am obiceiul sa pornesc cu ambreiajul apasat. Daca poti sa dai cateva indicatii cum s.ar putea remedia problema si din de cauza s.a defectat. Mersi

 

 

Share this post


Link to post

Pana la urma, tacanitul e de la manevra cu pedala de ambreiaj sau e un tacanit in ritmul mersului motorului? Ca nu e totuna :)

 

 

Share this post


Link to post

Da...deci...tacanitul nu vine de la pedala...vine de undeva de sub motor...adica din cutie si tocmai asta ma ingrijoreaza! cand apas ambreiajul tacanitul dispare...cand debreiez iar tacane.... :(

Share this post


Link to post

Sa fie "efectul de diesel" al motorului rece? (ajutat de sarcina creata de uleiul din cutie, rece si el si deci vascos)

Poate stie cineva sa explice mai bine. Pe mine asa m-ar duce capul :) Acu' depinde de... tacaneala fiecaruia ;)

Share this post


Link to post

E un joc (la rece) intre axul ansamblului cutiei si priza discului de ambraiaj in care intra, din acest motiv dispare la apasarea pedalei ambreiaj. Zgomotul este doar deranjant urechilor, o sa dispara la schimbarea discului de ambreiaj, cand acest lucru se impune prin uzura discului.

Share this post


Link to post

Deci sa inteleg ca zgomotul nu e un semn de rau...adica nu afecteaza functionarea sistemului de ambreiaj in vreun fel? Oricum explicatia domnului Le Maitre mi se pare fireasca! Totusi sunt curios daca mai are cineva aceasta problema?

 

Imi cer scuze ca am incurcat username-ul cu altceva...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Mai era o recomandare pe forum pt acesta problema,de genul: verifica nivelul de ulei din cutie si completeaza daca e cazul.

Cu scuzele de rigoare ca ma bag peste chevroleti :) ,am si eu aceeasi problema,si la mine kit-ul de ambreiaj e aproape nou.

Zgomotul nu e mare,dar dispare la apasarea pedalei sau la cald.

Share this post


Link to post

Oricum explicatia domnului Le Maitre mi se pare fireasca! Totusi sunt curios daca mai are cineva aceasta problema?

 

Imi cer scuze ca am incurcat username-ul cu altceva...  <img src= )">

Offtopic:

Nicio problema, eu eram obisnuit cu apelativul de tovaras. E o placere a fi apelat cu domnul, desi, nu e nevoie, la minte suntem foarte apropiati.

 

On topic:

Zgomotul nu creaza probleme la masina, doar la urechi.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Am si eu un kalos 1.4 8v, la mine deja are zgomutul asta de vreo 3 ani..nu a crapat nimic pana acunm :) . Deci sa inteleg ca daca schimb ambreiajul nu o sa mai faca asa ?

Share this post


Link to post

Ma bag si eu desi problema asta eu o am la ...skoda feliciadrunk.gif . La mine se aude un scartait la pornire la rece care dispare daca apas pedala de ambreiaj sau dupa o perioada de rulare.

Mie service-ul mi-a dat verdictul de: inlocuire ambreiaj + ax sau tija cuplare cutie la motor (ceva de genul) ca a fost acum 5 ani.

Schimbat tot ambreiajul, desfacut toata cutia de viteze pe bucati nimic defect, pus tot felul de solutii minune gen duralube...efect 0...greenguy.gif scartait ramas.

Pana la urma m-am obisnuit si ma deranjeaza cand nu il aud drive.gif .

De 5 ani face asa si merge ok.

 

PS. nu neaparat la voi se va intampla la fel, adica pentru efecte nedorite consulta un specialist ok.gif

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...