Jump to content
Sign in to follow this  
dsd

Troncanit Matiz

Recommended Posts

La matizul din profil, bucsa aia a fost nu inlocuita ci impanata cu 2-3 pene din teflon de jur imprejur. Asta se intampla la revizia de 5000. Masina are 54k acum si n-am mai auzit bataie de caseta. Verifica mai intai sa nu bata de la glisierele de la etrieri. Eu am schimbat 2 seturi pana acum.

Share this post


Link to post
... In urma studiilor facute de inginerii craioveni la aceasta bataie ce presupunea schimbarea casetei , acum se schimba acea bucsa. Gata cu lafaiala! Drept pentru care va informez ca de acum se inlocuieste bucsa ...

Eu nici nu inteleg de ce va impingeti la schimbat de caseta, adica schimbati una cu bucsa varza cu una la care va urma sa se faca varza. Logic, si practic, este sa se schimbe doar bucsa, cu una corecta si sa umple caseta de unsoare de care trebuie. In plus, trebuie reglat jocul, adica lasat unul mic, normal. Daca nu se lasa, peste N km se ajunge de unde s-a plecat. Ca sa nu mai amintesc cati conducatori auto, ca sofer insemna o calificare, deja, vad fortant directia pe loc. N-are rost sa ne intrebam care piese preiau tot efortul acesta. Evident, vina este a instructorului pe care l-a durut la basca, el a luat banii pentru pregatirea in vederea sustinerii examenului si nu pentru altceva. Nu va mangaiati ca volanul merge usor, servo lucreaza pentru, in cazul acesta contra, dumneavoastra. Volanul la o masina parcata nu se misca pana cand masina nu s-a miscat macar 1 cm, si asta in cazul in care s-au schimbat conditiile fata de momentul parcarii, altfel, volanul nu trebuie miscat, cum s-a intrat, asa se iese, tocmai, daca misci abia atunci ai toate sansele sa lovesti.

Share this post


Link to post

Cum am prostul obicei sa stric diverse lucruri uite ca de ceva vreme troncane si a 2-a caseta de directie. Probabil o vor schimba din nou. Daca se ve intampla si dupa terminarea garantiei de 2 ani sa se strice e bine de stiut ca se poate inlocui doar bucsa respectiva. Cum parchez chiar si de 2 ori pe zi in locuri doar cu 10-30 cm mai mari ca masina sunt dese cazurile in care invart covrigu` pe loc.

Edited by steph

Share this post


Link to post

Junior, invata "la perete" cum se misca Matizul doar 1cm si apoi te poti invarti si la 360', precum Romania in ww2, cum spun apevistii.

Share this post


Link to post

sa mai spun si eu ca la revizia de 10000km mi-au schimbat flansa la amortizor dreapta...au urmat 1000km de liniste ...dar acum la 14000 bate ca dracu` si pe stanga si pe dreapta...exasperant

Share this post


Link to post

Treaba asta cu trancanitul observ ca e din ciclul "asa face toate domle" .La mine mi-au schimbat un pivot dreapta fata care era cu probleme si au mai umblat pe la etrieri. Am avut un pic de liniste in masina o perioada dar dupa vreo 2 saptamani a inceput iar sa faca galagie. Cred ca drumurile astea "comunale" pe care circulam poarta o mare parte din vina.

Share this post


Link to post

Luni ma duc la un al 2-lea schimb de caseta prbabil. Va tin la curent. :)

Share this post


Link to post

Excelent, si eu sunt un fericit cu bataia in dreapta la buburuza. Si masina are 6000 km, sapt viitoare e revizia de 10000 (6 luni). Stiu ca la revizia de 1000 am reclamat ca bate pe spate. Acum ori bate tare pe fata si nu mai aud pe spate ori s-a reparat singura. Oricum buba mare este pe fata dreapta.

Am dat o data intr-o gropana de s-a indoit janta (gri), mi-e frica sa se fi indoit dracu ceva. Buna treaba cu foaia de la autonet, tot acolo o sa ma duc :D

 

Si ca sa fiu si putin on-topic, ca un rezumat, cauzele bataii din dreapta-fata, inordinea frecventei aparitiilor, ar fi:

- bucsa de la caseta

- flansele de amortizor

- etrierul

- bucsaraia si pivotaraia

- roata nestransa :o mg: :P

Share this post


Link to post

Am ajuns la service. Caseta este ok. S-au schimbat amortizoarele fata cu tot cu flanse. Acum s-a lasat linistea. :X

Share this post


Link to post

Nu stiu daca postez unde trebuie sau nu. Postasem eu mai demult despre un cloncanit pe puntea fata, zgomot care a fost prezent de cand am luat masina, de noua, si este si in ziua de azi. Acest zgomot se manifesta pe piatra cubica, traversare peste linii de tramvai la viteze foarte mici chiar(10-20km/h). Initial am zis ca este pe dreapta dar m-am inselat, este pe stanga fata si se manifesta indiferent de pozitia rotilor(bracate, drepte). Zgomotul seamana ca idee cu cel scos de o piesa metalica neprinsa bine care joaca in locasul ei, transmitand o mica unda de soc pana in volan. Dar am descoperit si alta problema: Daca trec cu roata din dreapta fata peste o muchie din asfalt, o mica gropita, o denivelare scurta dar nu foarte inalta si am rotile bracate spre dreapta, sa zicem la cel putin jumatate din cursa, se aude un pocnet metalic de la roata din dreapta foarte puternic, ca si cand as da intr-o gropa imensa si senzatia este ca toata roata are tendinta de a "da inapoi", parca se misca spre inapoi(asta se simte din reactia masinii). La fel ca in primul caz, viteza fiind mica, 20km/h sa zicem. Ce ar putea fi? Este posibil sa nu fie strans ceva la suspensia fata? Sa fie celebrele flanse de la amortizor? Prima data cand mi s-a intamplat tocmai intrasem pe o straduta la dreapta, viraj destul de strans(deci rotile bracate spre dreapta la mai mult de jumatate din cursa) si am calcat peste o aerisire de gaze, care era cam cu maxim 1cm mai joasa decat restul asfaltului iar zgomotul produs a fost atat de puternic incat am oprit sa ma uit in ce am dat si daca am indoit ceva. Daca rotile nu sunt bracate sau sunt bracate spre stanga nu pare a fi o problema. Deci, s-a mai confruntat cineva cu asa ceva, are idee ce ar putea fi(referitor la ambele zgomote)?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
La mine in Craiova a aparut un mecanic (,) care schimba bucsile astea, dar n-a vrut nici in ruptul capului sa imi spuna ce bucsi sunt. Am observat ca exteriorul este un triunghi cu laturile rotunjite ... nu stiu de la ce ar putea fi bucsile astea ...

E o singura bucsa: la caseta de directie (merge aia de dacia supernova) si costa 2 lei

@closhkuta si eu am luat Matizul de nou si troncanea ...am mers 1 an pana am aflat de caseta de directie ca magarii din service nu iti spun decat ca "asa face toate"!!! X(

Nu are legatura cu invartitul volanului pe loc...imi pare rau sa-l contrazic pe Tolin. O caseta de directie e proiectata, culmea, sa reziste si la invartirea pe loc! Iar instructorii te invata sa conduci, de obicei, nu cum sa intretii de masina!

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Atunci, poate ne explici si cum se distruge acea bucsa.

Share this post


Link to post

Simplu, materialul este prost - rebut! Observi ca majoritatea celor care se plang au avut problema de cand au achizitionat masina, deci nu din cauza uzurii!

Later: Sunt convins la folosirea in conditii normale a masinii s-a luat in calcul si invartirea pe loc a covrigului! Nimeni nu sta in parcare sa invarta de nebun volanul doar ca sa se afle in treaba! Cei care s-au plans de probleme erau, majoritatea, fara servo...

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Aha, de la sine, fara sa-i faci ceva ! Deci, daca invarti volanul pe loc ii face bine, nu ? Inseamna ca din acest motiv doar la unii se strica repede si la altii, mai ales cei fara servo, niciodata.

Share this post


Link to post

Eu nu am sustinut ca invartitul covrigului pe loc face bine si nici nu practic chestia asta decat in situatii de maxima necesitate. Deci, la mine este vorba de doua zgomote diferite, unul pe dreapta, care se manifeste doar cand rotile sunt bracate spre dreapta si care se pare ca vine de la ansamblul rotii, este un zgomot metalic. Celalalt zgomot este pe partea stanga, se manifesta la denivelari scurte si destul de pronuntate(linii de tramvai, piatra cubica) la viteze mici(si in primul caz tot despre viteze mici este vorba, daca nu pot ocoli o groapa franez cat de poate de mult) si se aseamana cu o piesa slabita de la locul ei, care se misca in voie. Cel mai grav este totusi pe dreapta, desi se manifesta mai rar, dar am impresia ca tot ansamblul rotii se misca spre inapoi. Deci, poate cineva sa-mi dea niste sfaturi, cam ce ar fi?

Mentionez ca al meu matiz are si servo.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Posibil, zgomotul pe stanga sa fie de la etrier! Ddar neaparat fa scandal la caseta, ca altfel nu rezolvi, eventual suni si la vocea clientului la Craiova daca aia (mecanicii si seful de service) se fac ca ploua. O conditie esentiala, mergi cu masina la garantie! :)

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Dar de ce se manifesta doar in timpul unui viraj la dreapta? Am auzit ca la servo ar fi altfel de caseta,care n-ar trebui sa cloncane.

Share this post


Link to post

Din pacate postez si eu aici. De ceva timp incoace cand iau stanga maxim se aude un uruit pe care l-am pus pe seama cauciucurilor noi pentru ca de cand le-am schimbat a inceput sa faca asa. Ieri cand am facut o intoarcere pe langa uruit a inceput sa se auda si niste troncanituri pe dreapta fata . Daca iau maxim dreapta nu se aude nimic. Zgomotul care se aude e asemanator cu zgomotul facut de o planetara dusa. E posibil sa fie planetara ? Masina are 29000 de km.

Share this post


Link to post

Am fost azi la geometrie si am bucsa de la caseta distrusa  <img src= (">

Unde imi recomandati sa merg sa o schimb?

Am fost la Filaret si nu vor sa o schimbe.

Daca a schimbat cineva il rog sa-mi spuna unde si cat a costat.

Share this post


Link to post

Incearca la Daewoo Giurgiului dar stai pe capul or in atelier chiar daca te dau afara. Mie nu imi impartiese caseta NOUA ca lumea si aveam 4 curse la stanga si 1,5 la dreapta cu geometria facuta brici nu tragea nu nimik dar la viraje FRECA roata dreapta in interior

@ CRISTI_VB s-ar putea sa ai aceeasi problema

A trebuit sa explic de 10 ori treaba cu impartealapana au inteles dei ei voiau sa-mi faca doar geometria. Am schimbat flansele de la amortizor de sus si nu mai troncane. s-ar putea sa fie asta. daca e caseta roaga-te s-o faca bine daca nu pregateste 400 ron.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Troncanit poate fi si de la planetare distruse. Patit-o eu. Dupa schimbarea lor, niciun zgomot timp de vreo 6 luni, dupa aia s-a reluat. Zgomotul era atat in curbe la dreapta cat si la stanga (curbe ceva mai stranse).

Share this post


Link to post

salutare...problema cu glesierele la matiz nu pare a avea rezolvare...de ex la tizul meu a inceput sa bata prima oara pe la 22000km...i-am uns cu vaselina si surprinzator am mers inca 15000km pana sa bata iar...apoi am zis sa-i schimb deoarece daca ii lasi asa isi creaza joc si trebuiesc schimbati si etrierii (care la un moment dat ii schimbi oricum)...ce sa vezi...dupa 4 zile bateau ca dracii lucru care mi s-a parut iesit din comun...solutie nu exista...singura chestie e ca atunci cand bat sa ii ungi imediat iar cand nu te mai intelegi cu ei schimbati...iar in final schimbat etrierii cu totul...masina mea are 52000km si i-am schimbat doar o data...in rest ma declar satisfacut...nu i-am facut absolut nimic in de cand o am si la km astia...hai bafta..

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cu ce vaselina ai uns glisierele ?

Share this post


Link to post

cu vaselina siliconica...dar nu conteaza am colegi care le-au uns cu vaselina normala...

Share this post


Link to post

Gresit. Acolo se foloseste vaselina speciala, din seu de oaie. Spala locasul din etrier si schimba glisierele pana nu fac urme prea grave (au deja joc prea mare). La cumparare vei primi in plic si vaselina care trebuie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...